MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Megindult a vonatközlekedés a Balaton északi partján

2010.02.13. 09:35 • Vasárnap délután fél kettőre sikerült kiszabadítani a hó fogsáságából, a Csajág és Polgárdi között szombaton hajnalban megrekedt motorvonatot és a mozdonyokat is. Ezután egy hóekés mozdony végigjárta a vonalszakaszt, így fél háromkor megindulhatott a vonatforgalom. Az első vonat ami teljes egészében végigközlekedhet a vonalon, a Budapest Déli pu.-ról 15:01-kor induló személyvonat, míg a másik irányból a Tapolcáról 14:45-kor induló vonat tud a célállomásáig közlekedni.

Mint azt tegnap megírtuk, Polgárdi és Csajág között két és félméteres hótorlaszok okoztak akadályt, amely miatt a Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon jelentős késések voltak szombaton és vasárnap délelőtt, több vonat el sem indult. Csaknem 33 órán át volt hóakadály az észak balatoni vasútvonalon. Szombaton a Balatonfüredről Székesfehérvárra tartó hajnali személyvonat akadt el a hófúvásban, majd ezután az a két mozdony is, ami a segítségére sietett. A szakemberek nem bírtak a folyamatos hófúvás okozta problémákkal, ezért szombaton délután teljesen leállt a vonatközlekedés Balatonkenese és Székesfehérvár között. Estére a helyszínen dolgozó közel 50 fős munkacsoport feladta a harcot a széllel, a beragadt motorvonatot és a mentésre küldött mozdonyt vasárnap reggeltől próbálták kiszabadítani a hó fogságából, ami vasárnap kora délutánra sikerült. A mentésről készült fotókat Jurcsek Zoltán pályamester készítette, köszönjük.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1311

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2020.07.05 13:14:34

KAPCSOLÓDÓ HÍREK (1)

2009.06.05. Öt Desiro motorvonat jön a Balatonhoz

 

< Újabb 10  |  Régebbi 10 >

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT