MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Több mint ezren keresnek munkát a térségben

2010.03.25. 10:10 • Ezer álláskeresőre jutott huszonhat munkáltató, mindössze kilencven munkahelye, a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Balatonfüredi Kirendeltségének hagyományos tavaszi állásbörzéjén. A regisztrált álláskeresők száma azonban 1426 fő, több mint kétszer annyi mint tavaly nyáron.

Az adatok nem túl biztatóak, az állásbörzén megjelent munkáltatók pedig többnyire csak szezonális foglalkoztatást tudtak kínálni. Dr. Kiszely Pál alpolgármester az állásbörze megnyitóján hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy állandó munkahelyeket teremtsen, a városban zajló fejlesztéseknek köszönhetően erre van is remény, de ez lassú folyamat. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy Füred lehetőségei korlátozottak, az emberek nagy része itt mindig az idegenforgalomból és a vendéglátásból élt. Nagy Gábor, a Munkaügyi Központ kirendeltség vezetője elmondta: a munkanélküliek száma az előző évekhez képest is magas. Ilyenkor tavasszal ezer körül szokott lenni, most viszont meghaladja az ezernégyszáz főt. A szezonálisan foglalkoztatott emberek nagyon nehéz helyzetben vannak, mert augusztus végén, vagy legkésőbb szeptemberben ismét álláskeresővé válnak. A börzén jelen volt a Pákozdi Szabolcs, a Regionális Munkaügyi Központ szakmai főigazgató-helyettese, aki arról számolt be, hogy az egész régiót érintő magas munkanélküliségi ráta a válság enyhülésével csökkenni fog, de csak azok vehetik fel a versenyt a munkaerőpiacon, akik képzettek. Azonban a diploma sem biztosíték a munkahelyre, hiszen bizonyos szakmákból (tanár, művelődésszervező, jogász) nagy a túlképzés. Az állásbörzén az érdeklődők nemcsak munkahelyekről, hanem képzési és támogatási lehetőségekről is tájékozódhattak a munkaügyi szakemberek segítségével.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1045

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.06.19 17:38:37

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT