MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Elhunyt Kutas Árpád

2010.03.29. 08:35 • Vasárnap hajnalban tragikus hirtelenséggel elhunyt Kutas Árpád Füred alpolgármestere. Az útépítési, építőipari vállalkozó 2002-óta volt önkormányzati képviselő, 2006-óta pedig alpolgármester. Arácsiként különösen szívén viselte Füred városrészének sorsát. Kutas Árpád 49 éves volt.

Kutas Árpád nevéhez fűződik a Bata liget, a közlekedési csomópont, a Hősök terén a park kialakítása, illetve a Koloska völgyi szoborpark és több füredi, arácsi köztéri szobor felállítása. Éveken keresztül volt főszervezője a Balatonfüredi Nemzetközi Kőszobrász Szimpóziumnak. Kezdeményezésére és közbenjárására újulhatott meg az arácsi Népház és a régi posta épülete. Alpolgármesterként több füredi fejlesztésben szakértelmét kamatoztatva megbízhatóan felügyelte a közbeszerzések műszaki tartalmát és minőségét. Közvetlen és segítőkész, a közösségért mindig tenni akaró személyiségéért sokan tisztelték és szerették a városban. Részlet a Balatonfüredi Naplóban Kutas Árpáddal 2009. augusztusában készült interjúból: - A szüleimtől azt láttam, hogy dolgozni kell, és ha tudunk, segítsünk egymáson. Ebben nőttem fel, és sok dologra büszke vagyok az életemben. Büszke vagyok arra is, hogy közterületekre több mint harminc szobrot ki tudtunk eddig helyezni. Megszerveztem, amikor ide kerültem, hogy Mikuláskor lovaskocsival jártuk körbe a várost, a rendőrautó hangszórójából, ami előttünk ment, karácsonyi dal szólt 1982-83-ban, ami nem volt éppen szokás. - Amikor Füredre kerültem, Arácson laktam albérletben a Fejeséknél. Nagyon szép emlékeim fűződnek ehhez az időhöz. Utána ott vettem ingatlant, mindig szerettem az arácsiakat, mert sokat dolgoztak, családi házakat építettek, mindig többet akartak. Amikor képviselő lettem, azt ígértem, olyan hely lesz Arács, ahol jó élni. Valóban sokat változott a városrész, az emberek köszönnek egymásnak az utcán, több civilszervezet alakult az utóbbi hat-hét évben. Állandó rendezvények vannak ott, és most felépül a régen várt népház, amely otthont ad majd az arácsiaknak.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#1 - barát - 2010.03.31. - 23:07:03

Isten nyugosztaljon Barátom!

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1443

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2020.07.30 15:48:52

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT