MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Átadták az uniós támogatással megújult Kisfaludy és Eszterházy strandokat

2010.07.19. 10:04 • A Kisfaludy és Eszterházy strandok üzemeltetője a Balatonfüred város 100%-os tulajdonában levő PROBIO Településüzemeltetési Zrt. 2000-ben indította el a strandfejlesztési programját. Ennek köszönhetően az elmúlt tíz évben élménymedencék épültek, megvalósult az Eszterházy strand főépületének teljes rekonstrukciója- emlékeztetett köszöntőjében a cég igazgatóságának elnöke. Balogh Ákos elmondta: a most átadásra kerülő beruházással együtt összesen több mint 800 millió forintot fordított a Probio Zrt. a városi strandok felújítására.

A cég a KDOP A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése pályázata keretében 95 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert el a 237 millió forint összértékű "Balatonfüred Kisfaludy és Eszterházy strandjainak funkcióbővítése, korszerűsítése" elnevezésű projekt megvalósítására. A projekt részleteit ismertetve Balogh Ákos elmondta: a fejlesztés keretében a Kisfaludy strandon megújultak a bejáratok és épületeik, zárható szekrényes öltözők, kerékpártárolók, új vizesblokkok készültek. A strandon játszótér és napozóstég készült, felújításra került a sportpálya valamint a projekt keretében készült el a Koloska patakmeder és torkolat rehabilitációja is. Az Eszterházy strandon fövenyes partot alakítottak ki, új játszótér készült, akadálymentesítették az élménymedencét, kiépítették a térvilágítást valamint streetball pályát hoztak létre. A városi könyvtár nyertes TIOP pályázatának köszönhetően 7 millió forintos beruházással strandkönyvtárat hoztak létre a Kisfaludy strandon, ahol hétfőtől szombatig kölcsönözhetnek könyveket a strandra érkező vendégek. A vendégeket köszöntötte Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke és Pál Béla országgyűlési képviselő, a KDRFT volt elnöke is, aki kiemelte: Balatonfüred a megye egyik legsikeresebben pályázó települése. A KDOP különféle pályázatain 4,3 milliárd forint összegű uniós támogatást nyert el a város ez elmúlt négy évben, melynek köszönhetően megújult a település arculata, komfortosabb lett az itt élők és vonzóbb az idelátogatók számára- hangzott el a Kisfaludy strandon tartott átadó ünnepségen. Az eseményen jelen volt dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere valamint Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke is.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1087

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2020.12.02 14:41:40

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT