MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Füreden osztják az úszó Eb első érmeit

2010.07.30. 15:30 • Budapesten a margitszigeti uszodában zajlanak augusztus 9-től az úszó Európa-bajnokság versenyei, a hosszútávú , nyíltvízi versenyeket pedig Balatonfüreden 4-e és 8-a között, a Hotel Marina előtt kijelölt pályán rendezik majd.

A füredi sajtótájékoztatón, amelyen a sportág vezetői mellett részt vettek a magyar versenyzők is, az Úszó Európa-bajnokság tiszteletére nyomott Budapest-Balatonfüred feliratú ezüst emlékéremmel ajándékozta meg a legjobbakat a Magyar Nemzeti Bank. Dr. Bóka István az Eb-n újonc Balatonfüred polgármestere szerint a versenyzőket a legjobb feltételekkel várja a város, amely büszke arra, hogy nemcsak a kultúra, de a sportok városa is. A Balaton vize pedig garantáltan megfelelő hőmérsékletű versenymedenceként szolgál az Európa-bajnokságon. Gyárfás Tamás, a szervező bizottság elnöke elmondta, minden készen áll a sikeres versenyhez, amelynek augusztus 4-i budapesti megnyitója bevétele felét az árvízkárosultak javára fordítják. Az Eb-n a magyar csapat összesen 59 versenyzővel, minden számban indul, a füredi hosszútávúszáson, az 5 és 10 km-es számokban heten veszik fel a versenyt a nemzetközi mezőnnyel. A balatoni program szerint augusztus 4-én 10 km-en versenyeznek a férfiak , akik közül a német Thomas Lurz világ- és Európa-bajnok az esélyes eddigi legjobb 1 óra 52 perces idejével, aki az 5 km-es távon is az aranyéremért indul. Ezen a napon rendezik a női 5 km-es versenyt is a fél évtizede szinte veretlen orosz vb ezüstérmes Larisa Ilchenkoval, akinek 56 perc 56 másodperc volt a legjobb ideje tavaly a római világbajnokságon. 5-én a női 10 és a férfi 5 km-es versenyeket tartják meg Balatonfüreden, 7-én, szombaton a férfi 25, vasárnap pedig a női 25 km-es távra kerül sor, amelyet a versenyzők általában öt és fél óra alatt teljesítenek. Érdekessége ennek a maratoni csatának, hogy az utóbbi években szinte másodpercek, sőt célfotó dönt a legjobb úszók között. A magyarok közül a 25 éves vb ezüst- és Eb aranyérmes debreceni Risztov Évát, aki 10 km-en versenyez, várják dobogóra az Európa-bajnokságon Balatonfüreden.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#1 - HJ - 2010.07.31. - 09:29:21

Hat évtizeddel ezelőtt uszoda volt a füredi parton.A Halász és Révész szobrok, valamint a hajóállomás bejáró hidja közötti partszakaszon. Akkor még közelebb állt a két nevezetes szobor a bejáróhoz. Mellette volt egy hosszú, lapos betonfelület, csónak és kisvitorlás hajó kikötő, fém "bikákkal" a kikötéshez. Ezzel párhuzamosan alakították ki az uszodát, két végén fából. Talán 25 m-es lehetett, legalább 4 pályával. Rajtköveket is kiképeztek, fából. A viz alatt a mélyben deszkavége volt, így szabályos fordulókat lehetett végrehajtani. Almási Béla bácsi volt az edző, aki összefogta a füredi gyerekeket. Valamikor hosszútávuszó, Balaton átuszó volt ( Füred és Siófok között ), főállásban a Balaton Étteremben főpincérként dolgozott. Az egész vállalkozás hátterében talán a füredi Vasas SC állt.A Balaton vizhőfoka miatt csak nyaranként, kb. 3 hónapon át működött. Nem lettünk ismert úszók, de ennek nem az edző, Béla bácsi volt az oka. Talán egyszer valaki "Az én balatonfüredi fotóim" sorozatban fényképet is tud közölni ? !

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1161

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.06.15 16:45:27

KAPCSOLÓDÓ HÍREK (3)

2009.05.04. Jövőre úszó Európa-bajnokság Balatonfüreden

2008.07.31. Füredi úszó Pekingben

2008.07.16. 2400-an az öbölátúszáson

 

< Újabb 10  |  Régebbi 10 >

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT