MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Nyárból a télbe, menetrendváltozás a MÁV-nál

2010.09.02. 09:15 • Minden különösebb átmenet nélkül augusztus 30-án életbe lépett a MÁV téli menetrendje a Balatonnál. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nyáron megszokott hét pár gyorsvonat helyett, már csak három közlekedik Tapolca és Budapest között, nem jár már a szombathelyi és záhonyi gyors sem.

A kétórás ütem a személyvonatoknál megmaradt, hiszen a menetrend visszaállt a június 22-e előtti állapotra, bár több előszezoni vonat sem indul már az északi-parton. Fontos változás azonban a mostani menetrendben, hogy október 16-ig folytatódnak a pályaépítési munkálatok a Budapest-Székesfehérvár szakaszon, emiatt a tapolcai sebes- és gyorsvonatok mindegyike kerülő útirányon át, Pusztaszabolcs érintésével közlekedik. A terelés miatt a gyorsvonatok később érkeznek a Déli pályaudvarra és a gyorsvonatok közül néhány előbb indul Budapestről. A Déliből eddig 6:16-kor induló vonat 5:41-kor, a 12:16-os járat 11:41-kor indul Tapolcára. A következő időszakban több vágányzár is lesz a Balaton északi-partján. Szeptember 7. és 10. között pótlóbuszok járnak Balatonfüred és Aszófő között, szeptember 23-án és 24-én pedig két késő esti vonat utasainak kell autóbuszra szállniuk Balatonalmádi és Alsóörs között.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1955

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2021.06.11 23:06:19

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT