MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Előkészületben a Füred Tv digitalizálása

2010.10.25. 08:25 • Nem csak az országos televíziók készülnek a teljes digitális átállásra, a helyi csatornák is hamarosan bekerülhetnek a UPC kábeltelevíziós rendszerének digitális kínálatába. Aki ma még külön digitális vételi eszköz (SET-TOP-BOX) nélkül nézi a kábeles kínálatot, őt nevezzük analóg előfizetőknek, többek között a Füred Tv is csak így elérhető jelenleg. Aki a digitális adások vételét is élvezi, annak otthonában egy, vagy akár több SET-TOP-BOX is működik és azt tapasztalhatja, hogy ezen a készüléken nem találja a helyi televízió műsorát. Ez változik meg a közeljövőben, hiszen nem csak füredi, hanem országos problémáról van szó.

A helyi tévéknek mindenhol -pl. Debrecen, Pécs, Szeged - várniuk kell az átállásra, nekik is érdekük az egyre több néző által választott digitális kínálatban szerepelni. A Füred Tv vétele most azoknál jelenthet gondot, akik megrendelték ugyan a digitális vevőkészüléket, de a beszereléskor nem kérték meg a szerelőt, hogy a televízióba kösse vissza a korábban használt analóg antennajelet is. Aki tehát elmulasztja a UPC szakemberétől kérni a hagyományos analóg adások vételét is lehetővé tevő bekötést, elveszíti a helyi csatornát. Vannak persze olyan speciális esetek amikor, pl. az adott ingatlanban lévő jelszint miatt (pl. több tv készülék, vagy szolgáltatás) ez csak nehezen kivitelezhető, ilyenkor érdemes legalább egy tévékészülékre kérni az analóg bekötést is, ami természetesen plusz előfizetési díjat nem jelent, ugyanakkor ennek elmulasztása hátrány okoz az előfizetőnek, lemarad például a helyi adás vételéről. Bekötéskor a szerelőnek, illetve akár utólag is érdemes jelezni a 1221-es telefonszámon, hogy a digitális box mellett kérik az analóg jel visszaállítását is. Ez a probléma akkor szűnik meg véglegesen, ha a UPC ez irányú országos fejlesztései befejeződnek és a helyi csatornák is egy kattintással elérhetőek lesznek a digitális programok sorában. A digitális vétel természetesen sokkal jobb képi és hangminőséget jelent majd a Füred Tv esetében is, ahol egyébként már évek óta digitális technikával készülnek a műsorok, a képminőség azonban jelenleg romolhat míg a nézőhöz eljut az analóg hálózaton. A technológia később természetesen további lehetőséget kínál a Füred Tv-nek, így a 16:9-es sugárzást és a HD minőséget is. A digitális televíziózás előbb utóbb mindenkihez elér, még azokhoz is, akik jelenleg sima szoba vagy tetőantennával nézik a három országos (m1, TV2, RTL Klub) csatornát, hiszen 2012-től már ezek vételéhez is külön SET-TOP-BOX-ot, vagy a földi digitális adások vételére már eleve alkalmas tévékészüléket kell vásárolniuk. Ezen a platformon is jelentősen nő a csatornakínálat, a jelenlegi 3 adó helyett akár 30 is indulhat, de pl. a Füred Tv ezzel nem lesz elérhető, ahogy nem lesz elérhető a műholdas szolgáltatók kínálatában sem, így aki hosszútávra tervez a helyi tévékkel, mindenképpen érdemes kábelszolgáltatóval szerződnie. Aki bármilyen okból jelenleg nem látja a Füred Tv műsorát, jelezze a kábelszolgáltató 1221-es számán, vagy nézze adásainkat a www.furedtv.hu internetes oldalon.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1016

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2020.08.03 11:03:29

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT