MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Ügynök ügy: Simon Károly lemond díszpolgári címéről

2011.07.14. 19:32 • Simon Károly a város első szabadon választott polgármestere lemond díszpolgári címéről, elismerve ezzel, hogy a nyilvánosságra hozott ügynök múltja igaz. A napokban tette közzé egy internetes portál az erről szóló dokumentumokat. Megkérdeztük a város polgármesterét.

- Az ügy kirobbanásakor, még a múlt héten beszéltem erről Simon Károllyal, akkor még nem volt egyértelmű a helyzet, azonban e hét szerdán felkeresett és elismerte, hogy az ügynök múltjáról szóló nyilvánosságra került információk igazak - fogalmazott dr. Bóka István. Arra a kérdésünkre, hogy mi lesz a díszpolgári címmel, a polgármester elmondta: e hét szerdán Simon Károly bejelentette nekem, hogy lemond a díszpolgári címéről, amit elfogadtam s erről hivatalosan is tájékoztatom a képviselő-testületet. Nagyon szomorú és csalódott vagyok. Mellesleg furcsállom, hogy azokat, akiket akkor belekényszerítettek egy rendszerbe, most megbélyegezzük, akik azonban azt a rendszert működtették, még mindig szabadon mászkálhatnak - mondta Bóka István. A kuruc.info internetes portál tette közzé néhány napja Simon Károly ügynök múltját bizonyító dokumentumokat, annak apropóján, hogy a Duna Televízióban egy korábban készült portré filmet tűztek műsorra, amelyben mint közismert vitorlázót mutatták be. Simon Károlyt (1932, Balatonarács) Sulyok Péter fedőnéven 1961-ben szervezte be a BM, két és fél éven át dolgozott ügynökként. A válogatott vitorlázót, a balatonfüredi hajógyár egykori főmérnökét, a város 1990 utáni polgármesterét 2008-ban Füred díszpolgárává avatták. Az ügynök múltjáról szóló hírt Simon Károly kérdésünkre megerősítette, hozzátéve, önszántából döntött a díszpolgári cím visszaadásáról. Erről és beszervezésének körülményeiről hétfőn nyilatkozik a Füred TV-nek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#8 - A szerk. - 2011.07.18. - 12:04:10

Tisztelt Hozzászólók!
Az ügynök kérdést nem a Füred Tv fogja megoldani, ha már az elmúlt húsz évben senkinek sem sikerült.
A moderálás jogát természetesen továbbra is fenntartjuk változatlanul a moderálási elvekhez ragaszkodva. Aki szívesen utána nézne a füredi ügynököknek, az megteheti az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, amelynek a feltételeiről a www.abtl.hu oldalon tájékozódhat.
A szerk.

#7 - Qaresma - 2011.07.18. - 11:25:44

Hát igen ez szégyenletes dolog amit S K csinált!!!De még hányan vannak ilyenek az országban és szép városukban!!De nem merünk szólni hisz akkor az állásunkkal játszunk!!Ha már elkezdték akkor adják ki az összes Magyarországi illetve Balatonfüredi ügynököknek a nevét!!Meg kellene tisztítani az országot és a várost az ilyenektől!!!Akarjuk azt a listát!!Kérem illetve kérjük a Füred Tv- t hogy tegyen meg ezért mindent , hogy napvilágra kerüljenek a Balatonfüredi árulók!!!!Vizsgáljuk át a Polgármesteri hivatalt is, és a többi intézményt is hogy miért kapta meg azt az állást illetve miért is keres annyit a semmit tevéssel!!!Már az is furcsa ebben az országban és városban hogy a képviselők csak úgy átigazolnak másik párthoz mintha sportolók lennének!!:S Annyit kérek a szerkesztőtől hogy tegye ki amit ide az emberek írnak hisz sajtószabadság van!!!Ne maguk döntsék el mi a helyes az elnyomásban és mi nem!!!!!Köszönöm

#6 - Tóth-Bencze Tamás - 2011.07.18. - 08:26:19

Egyetértek a szerkesztővel. Nem ködösíteni kell, hanem ha tud valamit, írja meg nyíltan. (És legyen benne annyi gerinc, hogy névvel teszi azt) Vagy esetleg "megtorlástól" tart? Hogy voltak-e mások is, akik hagyták magukat beszervezni (Füreden)? Valószínűleg igen. De nekem nincs bizonyítékom erre. Egyébként én annak a gerincességére is kíváncsi lennék, aki a neve vállalása nélkül "szétkürtöl" jelenleg titkosnak minősített anyagokat. Talán tényleg nyilvánosságra kellene hozni a teljes listát- érintettségre való tekintet nélkül - és akkor mindenki tisztán láthatna (aki akar).

#5 - Ügynök ügy - 2011.07.17. - 21:48:22

Tisztelt X ! Milyen sajtóra gondol? A helyire? Ha igen, ki az érintett?
Túl sejtelmes, sejtető, de semmitmondó, amit ír. Mint a mesében, visz is vizet, meg nem is a lány Mátyás királynak. Semmiképpen nem szeretnénk, ha elkezdődne ezen a fórumon a gyanúsítgatás vagy a " tudom ki volt az ügynök, de nem mondom meg" beirogatás. Ha tudja, elő a farbával, ha nem tudja, és mi se tudjuk meg abból, amit ír, akkor minek a fáradság.
A szerk.

#4 - X - 2011.07.17. - 18:50:08

Sajnos ez csak a jéghegy csúcsa. Nem is egy embert ismerek Füreden, akik hasonlót követtek el. Mondanom sem kell, mai napig közszereplők. A sajtó dolga lenne kinyomozni...na persze ott is van érintettség az egyik vonalon.

#3 - Kovács Dezső - 2011.07.17. - 18:07:13

Így igaz, most jön a görög/angol kémelhárítás! :-)

#2 - Fuchs D Erika - 2011.07.16. - 15:06:35

?Simon elismerte??(mti) cikkben (Veszprémi NAPLÓ, 2011. július 16) említett közleménynek igaza van, ?? akik azt a rendszert működtették, még mindig szabadon mászkálhatnak?
E nyilatkozatból ? többek között ? az maradt ki, hogy az elmúlt Kádár-rendszer működtetői közül többen részt vesznek a mai rendszer működtetésében is! Neveik közismertek!
És miután a mai rendszer számára használhatatlanná válnak, titokzatos körülmények között hozzáférnek, és nyilvánosságra hozzák titkosított anyagaikat, lejáratják, félredobják őket! Ez a szégyen, nem csak S. K.- ügynökmúltja!

Kezdődött az Antal borítékokkal! Balatonfüreden is az ügynökmúlt a levegőben lógott, szinte mindenki ismerte, csak azok nem, akik most odáig vannak a meglepetéstől!
Befejezésül: az angol/görög kémelhárítás most agyonvizsgálja majd azokat, akikkel több éves ottlétük alatt kapcsolatba kerültek! Kellett ez nekünk/nekik?

#1 - lendkerék - 2011.07.16. - 09:46:34

Azt hiszem sokunkat megdöbbentett a hirtelen hír és még sok embert meg fog döbbenteni.Az ilyen és hasonló
tények kell,hogy arra kényszerítse a 2/3-os választói hatalommal felruházott kormányunkat,hogy minden
laca-faca kerülésével ,mielőbb tegye nyilvánossá,név szerint kik működtették ezt az aljas rendszert.
Megvonni tőlük a magyar állam polgárságot,ha egyáltalán van nekik.Az országunkból pedig az állam polgár-
ságuk megvonásával egy időben ,kiutasítani.

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1611

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2019.10.22 00:48:01

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2019 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT