MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

November 21-én Balatonfüreden is megszólalnak a légvédelmi szirénák

2011.11.16. 09:19 • A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal együttműködve 2011. november 21-én országos katasztrófariasztási gyakorlatot tart. Emiatt Balatonfüreden is megszólalnak a légvédelmi szirénák. A riasztó eszközökön nem a teljes csak a "morgató próba" jelzést hallhatja majd a lakosság, akinek egyébként semmilyen tennivalója sincs.

Ezzel egy időben a médiaszolgáltatók tesztelik a törvényben a katasztrófavédelmi szervek részére biztosított kommunikációs csatornákat és valós helyzetet imitáló tesztüzeneteket (közérdekű tesztközleményeket) tesznek közzé. Ennek célja, hogy a lakosság megismerje és így a későbbiekben akár egy valós helyzetben felismerje a katasztrófák esetén történő riasztás és tájékoztatás új formáját (közérdekű közlemény, felhívó jellegű információközlés), ily módon jelentősen csökkenthető annak a kockázata, hogy egy valós katasztrófahelyzet személyi sérülésekhez, komoly anyagi károkhoz vezessen. A tesztközleményeket az országos televíziók és rádiók olvassák majd be. Az országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlat keretében mozgósítják a polgári védelmi kötelezettség alapján létrehozott gyors reagálású szervezeteket. A mozgósított erők egy része működésbe hozza a lakossági riasztó eszközöket, a másik része felkészítésben részesül. Ezen időszak alatt Balatonfüreden is megszólalnak majd a légvédelmi szirénák. A gyakorlatról további folyamatos információkkal szolgál a www.katasztrofavedelem.hu weboldal.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#2 - Rodger - 2011.12.01. - 08:47:32

A morgató próba a szirénák működőképességének ellenőrzését jelenti és csak a közvetlen közelében érzékelhető. Katasztrófahelyzetben természetesen teljes üzembe helyezésre kerülnek.

#1 - füredi - 2011.11.23. - 09:13:54

Elmaradtak a szirénák hétfőn.Legalábbis én semmit nem hallottam belőle és rajtam kívűl még jópáran vagyunk így. Valódi katasztrófa helyzetben is csak ennyire lehetne őket hallani?

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1149

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2019.10.31 19:48:21

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2019 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT