MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Balatonboglári tramini a legjobb balatoni bor

2008.09.07. 11:14 • A Balatoni Szövetség, a Balaton-parti települések önkormányzatai és hegyközségei szervezésében rendezték meg immár tizenkettedszer a balatoni borok versenyét a Badacsonyi Pannon Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében. Dr. Lázár János a Balatoni Szövetség titkára mint a verseny főszervezője elmondta, hogy ezúttal 59 termelő, 149 borral nevezett. A hagyományok szerint, a legmagasabb pontszámot elérő, előző évjáratú bor termelője nyeri a Balatoni Borok Mestere címet.

A verseny legeredményesebb bora ezúttal egy késői szüretelésű tramini bor lett, amelyet a balatonboglári borvidéken a Bujdosó szőlőbirtok állított elő. A bírálók négy bizottságban, dr. Urbán András, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa korábbi főtitkára vezetésével dolgoztak. A száz pontos rendszerben, egy fődíjat és huszonegy arany érmet osztottak ki. Különösen jól szerepeltek az olaszrizling borok, összesen nyolc aranyérmet kaptak. A Veszprém megyei borászok közül többen értek el aranyérmet, többek között a Németh Pince és a Borbély Családi Pincészet Badacsonyból, a Vargabor Kft. Badacsonyörsről, Mészáros József Pécselyről, a Feind Pincészet Balatonfőkajárról, és Szászi Endre a Szent György- hegyről, hallottuk a szeptember 7-én Badacsonytomajon megtartott eredményhirdetésen.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1151

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.05.20 04:36:50

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT