MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Probio Zrt.

Találatok száma: 18

 

2017.02.28   Takarítják a füredi utakat

Talán végleg visszavonulót fújt a tél, így tehát elérkezett az idő, amikor a síkosságmentesítéshez használt szóróanyagot fel lehet takarítani az utakról, járdákról. A Probio feladata ez, a cég hetek óta végzi is a munkálatokat, már 85 utcával végeztek. A társasházak és családi házak előtti járdák takarítása a tulajdonosok feladata és kötelessége.

 

2016.02.23   Még átvehető az új szelektív hulladékgyűjtő edény

Február elejétől az egész város területén új rendszerű szelektív hulladékgyűjtést vezetett be a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés az eddigi tapasztalatok szerint jobb, mint a korábbi gyűjtőszigetes megoldás, sokkal tisztább és rendezettebb formában zajlik a papír, illetve a műanyag hulladék begyűjtése. Február 29-ig lehet átvenni a gyűjtésre használt új, kék színű edényt, amit havonta egyszer szállít el a cég. A társasházak nagyobb edényt kaptak ingyenesen, mint a családi házak tulajdonosai, így biztosított megfelelő gyűjtés. A nyaralótulajdonosok pedig a cégtől kapott zsákokban gyűjthetik a papírt és a műanyagot.

 

2015.12.15   Két új hulladékgyűjtő autó Balatonfüreden

Balatonfüreden a régi elavult kukásautók közül kettőt lecserélhet a Probio Zrt., hiszen a telephelyre a hulladékgazdálkodási projekt keretében beszerzett eszközök közül a két autó már meg is érkezett. Év végéig, hogy jövőre a városban mindenütt megvalósuljon a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, több ezer hulladékgyűjtő edényt kap még a település.

 

2015.10.17   130 tévét dobtak ki a fürediek

Október 17-ére elektronikai hulladékgyűjtési akciót hirdetett a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A Probio melletti területen gyűjtötték egész délelőtt a két teherautónyi, mintegy öt tonnányi, feleslegessé váló műszaki cikkeket. Volt aki a hűtőjét, volt aki a rossz mosógépét kísérte utolsó útjára, a legtöbben mégis a megunt, vagy meghibásodott tévéjüket dobták ki.

 

2015.09.29   Megkezdődött a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

Külön gyűjthetjük egy kék kukába október 1-től a papírt és a műanyagot, amit a veszprémi hulladék válogatóban különítenek majd szét. Igaz egyelőre Balatonfürednek csak az egyik városrészében, de megkezdődött a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a városban. Januártól - ígéri a Probio Zrt. - az egész városra kiterjesztik a szelektív hulladékgyűjtést.

 

2015.07.21   Egyre többen nyaralnak Füreden

A korábbi évek jelentős fejlesztéseinek köszönhetően egyre több turista dönt úgy, hogy Balatonfüreden tölti a vakációt és a szabadságot. A nyár közepén járunk és már most látszik a számokból, hogy ismét emelkedett a vendégek száma a tavalyihoz képest. Hétvégente olyan mértékben telik meg a város, hogy akár az állandó lakosság három, négyszerese is megjelenik, ez a közlekedésben már érezhetően fennakadásokat is okoz, főleg a bevásárlóközpontok környékén. Szeretik Balatonfüredet, mert szép, tiszta és nem utolsósorban biztonságos üdülőhely is.

 

2015.03.31   Április 1-től fizetős a parkolás

A képviselő-testület döntése alapján ettől az évtől kezdve, fél-fél hónappal kibővül Balatonfüreden a fizetős parkolási időszak. Április 1-től október végéig kell fizetni az ismert zónákban, két utcát kivéve mindenhol emelkedik az óradíj is. A füredieknek a lakossági bérlet kiváltását ajánlja a parkolókat üzemeltető Probio Zrt., de aki az ingyenes parkolás híve, az továbbra is megtalálja a megfelelő területet.

 

2014.01.28   Felkészülten várja a tél támadását a város

Eddig megkegyelmezett a tél, lehetett spórolni a fűtésen és havat sem nagyon kellett lapátolni. A napokban azonban ízelítőt kaptunk a hideg évszak valódi arcából. Füreden a havazás nem okozott gondot a közlekedésben, a Probio Zrt. jelenleg is 24 órás hóügyeletet tart. Van elég szóróanyag és eszköz is. A tapasztalatok szerint azonban, a magántulajdonosok közül sokan még mindig nem takarítják el a havat saját portájuk előtt, pedig baleset esetén akár felelősségre is vonhatók.

 

2013.09.18   Jó szezont zártak a füredi strandok

A kedvezőtlen előszezoni mutatók ellenére, a tavalyi kiemelkedő forgalmat is elérte a két füredi strand forgalma idén nyáron. Sok volt a vendég, főleg a nagy kánikulai hétvégék terhelték meg a fürdőhelyeket, a parkoló is kevésnek bizonyult. Az üzemeltető szerint egy új kétszintes, földbe süllyesztett parkoló lehet a megoldás, aminek a megépítését nem is lehet sokáig halogatni. Jövőre újabb fejlesztések valósulnak meg az Eszterházy és Kisfaludy strandokon.

 

2013.04.17   Mederkotrás és fejlesztés a füredi strandokon

Több éven át tartó fejlesztés közepén vannak a balatonfüredi városi strandok, egy uniós pályázatnak köszönhetően. Az elmúlt években több százmilliós nagyságrendben költöttek a fürdőhelyekre, ebben az évben a mederkotrás és homokozás van soron. A fenntartó elsősorban a családos, kisgyermekes családok kedvében jár az idei fejlesztésekkel.

 

2013.01.16   130 milliós fejlesztés indul a füredi strandokon

Két év alatt összesen 132 millió forintot költenek a balatonfüredi Eszterházy és Kisfaludy strandokra. Mindkét fürdőhelyen voltak jelentős fejlesztések az elmúlt években is, most a mederkotrás, homokozás kerül sorra. Emellett lesznek új napozóteraszok, új lidó és új vízesblokk épül. A költségek jelentős részét, 82 millió forintot uniós pályázaton nyerte el a Probio Zrt. A csomagba belefér az is, hogy az energiacsökkentés érdekében, napkollektorokat telepítsenek az Eszterházy strandra.

 

2012.03.13   Március végén újra lomtalanítás

Március utolsó napján újra lomtalanítás lesz a városban. Ezen a napon a Probio Zrt. munkatársai ingyenesen szállítják el a házak elé kitett limlomot. Az elektronikai hulladékokat március 23-án és 24-én lehet kivinni a Probio telephelyére. Áprilistól pedig újraindulnak a zöld hulladék gyűjtő járatok is amelyek szerdánként szállítják el az előírásoknak megfelelően összegyűjtött zöld hulladékot.

 

2012.01.17   A tél nyomokban havat tartalmazhat

Megérkezett az idei első hó Balatonfüredre. Kedden reggel kb. 1 cm-es friss hó lepte el az utakat, ez viszont fennakadást nem okozott a közlekedésben. A Probio munkagépei hajnal óta tisztították az utakat, a cég már hónapokkal ezelőtt felkészült a hasonló időjárásra. Van elég homok és zuzalék, a hókotrókat is bármikor indítani tudják, nagyobb havazásra azonban egyelőre nem kell számítani.

 

2011.04.27   Fizetős parkolás májustól

Balatonfüreden 9 éve vezették be a fizetős parkolást, azóta számtalan esetben változott a zóna felosztás és a díjak mértéke is. Az idei szezonban a képviselő-testület döntése értelmében egy hónappal hosszabb lesz a fizetős parkolási időszak az alsó városrészen. Ez azt jelenti, hogy május 15-étől szeptember 15-éig kell fizetniük az autósoknak. A díjak és övezetek ezúttal nem változnak, a bérleteket a megszokott módon válthatják ki a helyi lakosok. Balatonfüreden a part menti területeken 648 db fizetős és 291 db ingyenes parkoló áll az autósok rendelkezésére.

 

2011.03.23   26-án lomtalanítás

Szombaton lomtalanítás lesz Balatonfüreden. Sokan válogatás nélkül mindent kitesznek ilyenkor az utcára, pedig nem mindent szállít el a Probio Zrt. A műszaki cikkeket pl. nem ilyenkor gyűjtik be és építési hulladékot sem szabad kitenni.

 

2009.10.13   Hová tegyük az építési hulladékot

A füredi szeméttelep júliusi bezárása óta nehézséget okozott a térségben keletkező építési hulladék elhelyezése. Több lehetőség is szóba jött, végül a Probio megtalálta a megoldást. Aki építkezik, felújít mostantól legálisan és könnyebben megszabadulhat az inert szeméttől.

 

2009.05.02   Egy hónap múlva bezárják a füredi szemétlerakót

Július 16-ától Veszprémbe kerül a füredi szemét, hiszen bezárják az aszófői úti szemétlerakót. A bezárás ténye már régóta ismert, de most már felgyorsulnak az események. A lakosságnak július 16-ától sincs különösebb tennivalója, a hulladékszállítás a megszokott módon és időben történik majd. A Probio teherautói 2011-ig járnak majd Veszprémbe, ezt követően a királyszentistváni regionális hulladéklerakóra szállítanak.

 

2008.11.25   A Probio felkészült a télre

Szombaton este 3-5 cm-nyi friss hó esett Balatonfüreden, ami akkor nem okozott különösebb problémát a városi közlekedésben. A 71-es számú főutat továbbra is a megyei közútkezelő tisztítja meg a hótól, a városi utak és utcák síkosság mentesítése viszont a Probio feladata. A cégnél jártunk kedden, hogy megnézzük miként készültek fel a tél nagyobb támadásaira.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT