MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Katokikus templom

Találatok száma: 16

 

2016.11.25   Vízkeresztig áll a Betlehem

Schindele Györgyné tizenkét évvel ezelőtt álmodta meg, hogy Balatonfüreden Betlehemet állítsanak fel az ünnepre készülő városlakóknak. A Reformkori Hagyományőrzők Társasága ebben az évben is advent első hétvégéjén, bensőséges ünnepség keretében állította fel a Piros templom mellett azt az életnagyságú alakokat ábrázoló Betlehemet, amelyet a sepsiszentgyörgyi Varga Mihály szobrászművész ajándékozott a városnak. Az ünnepség után a helyi vállalkozók és magánszemélyek támogatásával szeretetvendégséggel várták a jelenlévőket.

 

2014.12.20   Felnőtt kórusok karácsonyi hangversenye

A felnőttkórusok karácsonyi hangversenyét december 20-án tartották meg a református, a katolikus és az evangélikus gyülekezetek kórusai valamint Balatonfüred Város Vegyeskara és a Fiatal Balatonfüredi Muzsikusok Egyesülete részvételével.

 

2014.11.28   Betlehemi fények

A betlehemi istállóban történt események óta az ember a maga múlandó földi óráját az Istenhez igazította. A fürediek ismét ünneplőbe öltöztették a szívüket az adventi időszak kezdetére, a várakozás megszentelésére. Az ünnepség végén ismét kigyúltak az adventi fények Balatonfüreden.

 

2014.10.23   Hajtsunk fejet a hősök előtt

Hajtsunk fejet a hősök előtt, ennyivel tartozunk nekik, - fogalmazott ünnepi beszédében dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Balatonfüred országgyűlési képviselője az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepségen. Délelőtt koszorúzás volt Bibó István szobránál, az emlékezők virágokat helyeztek el a Szabadságharcos fiú emlékművénél is.

 

2013.11.03   Gyűrű Géza köszöntése

Sűrűn megtelik vasárnaponként a füredi Piros templom, a hívek rátaláltak az egyházra, de különösen sokan voltak november 3-án, amikor Gyűrű Géza atyát születésnapja alkalmából köszöntötték a szentmise után. Géza atya harminc év szolgálat után vonult nyugdíjba.

 

2012.12.18   Könyv jelent meg Gyűrű Géza pápai prelátusról

Gyűrű Géza pápai prelátusról és a helyi katolikus egyház történetéről szól a Balatonfüred Városért Közalapítvány legújabb kötete, melyet kedden mutattak be a Piros templomban. A közel kétszáz oldalas, korabeli és színes fotókkal illusztrált kiadványban megismerkedhet az olvasó Gyűrű Géza életével és munkásságával, emellett a helyi egyháztörténet is megjelenik. A könyvbemutatón megjelent dr. Márfi Gyula veszprémi érsek és dr. Surján László, az Európai Parlament alelnöke is.

 

2012.11.30   Újra áll a betlehem

Kilencedik alkalommal állították fel Balatonfüreden a betlehemet, amely az idén új helyszínre talált. A Piros templom bejárata mellett látható Varga Mihály fafaragó szoborcsoportja. A meghitt ünnepségen Gyűrű Géza pápai prelátus és Schindele Györgyné, a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők elnöke beszélt, majd szeretet vendégségre hívták a jelenlévőket.

 

2012.09.14   Gyalogos zarándoklat a keresztény Magyarországért

A balatonalmádi Szent Imre templomból pénteken kora reggel indult útjára az a gyalogos zarándoklat, melynek során a résztvevők, Magyarországért, a keresztény nemzetért imádkoztak. A zarándokok 3 nap alatt mintegy 80 km-et gyalogolatak, vasárnap érkeztek meg Sümegre a Mária kegytemplomba a nagybúcsú főmiséjére. A résztvevők Füreden is megpihentek, a katolikus templomban Dasek Viktor káplán fogadta őket.

 

2011.12.18   Felnőttkórusok karácsonyi koncertje

December 18-án tartották meg a felnőttkórusok karácsonyi koncertjét a Római Katolikus Plébániatemplomban. Fellépett a plébániatemplom énekkara, a Református Egyházközség Énekkara, a Radnóti Miklós Általános Iskola Tantestületének Schola Kamarakórusa és Balatonfüred Város Vegyeskara.

 

2010.12.15   Gyermekkórusok karácsonyi koncertje a Piros templomban

December közepén rendezték meg a gyermek- és felnőtt kórusok karácsonyi koncertjét. Elsőként nézzük, hallgassuk meg hogyan énekeltek a füredi gyerekek. A Piros templomban felléptek a Ferencsik Zeneiskola, a Bem, Radnóti és Eötvös Általános iskolák kórusai, de a közönség meghallgathatta a Lóczy gimnázium ifjúsági vegyeskarát is.

 

2010.04.09   Széchenyi emléknap Füreden

A legnagyobb magyarra gróf Széchenyi Istvánra emlékeztek Balatonfüreden a Széchenyi Társaság szervezésében. Az emlékmise előtt a társaság új elnökét dr. Tihanyi Lászlót kérdeztük terveiről.

 

2009.12.16   Karácsonyi zenei áhitat a Piros templomban

December 16-án karácsonyi zenei áhítatot rendeztek a gyermekkórusok részvételével a Plábánia templomban. Most erről a koncertről láthatnak összeállítást.

 

2009.12.05   Adventi hangverseny

Négy kórus részvételével rendezték meg a már hagyományosnak számító Adventi Egyházzenei áhítatot a füredi Piros templomban. A helyi kórusok mellett, tihanyi és debreceni énekkarok is felléptek szombaton este.

 

2009.06.19   Ferencsik János emléknap

Ferencsik János halálának 25. évfordulójára emlékeztek múlt héten Balatonfüreden. A híres karmester az 50-es években vásárolt házat a Tamás-hegyen, ide járt pihenni, itt érezte magát a legjobban. Az emléknap keretében egykori pályatársai, barátai, tisztelői tartottak film vetítéssel egybekötött előadásokat. Este pedig a katolikus templomban a Musica Sonora kamarazenekar koncertje várta az érdeklődőket.

 

2009.04.05   Virágvasárnapi koncert - Balatonfüred Város Vegyeskara a Piros templomban

Virágvasárnapi koncertet adott Balatonfüred Város Vegyeskara április 5-én, a Piros templomban. A műsoron Pergolesi: Stabat Mater című szerzeménye volt, amely először szerepelt a Vegyeskar repertoárján. A fiatalon, 26 évesen elhunyt Pergolesi közvetlenül halála előtt írta egy középkori Himnusz szövegére oratorikus művét. A következő mintegy 40 percben ezt a koncertet láthatják itt nálunk teljes egészében.

 

2008.12.07   Adventi hangverseny

4 kórus részvételével rendeztek Adventi hangversenyt szombaton a füredi katolikus templomban. A kórusokat és a közönséget Gyűrű Géza pápai prelátus köszöntötte. Ez a koncert bizonyára nagyban hozzájárult a lelki felkészüléshez, a várakozáshoz, ami megelőzi az ünnepet.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT