MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Vitorlás tér

Találatok száma: 26

 

1995.05.28   25 éves a Füred TV: Gyermeknap (1995.)

Május 28-án, vasárnap a Kovászna Parkban rendezik az idei gyermeknapot. Színpadi programok és bemutatók, ügyességi játékok és vetélkedők, játszóház, aszfaltrajzverseny és kézművesfoglalkozás várja a gyermekeket és a családokat. A 25 éves Füred TV régi felvételei között megkerestük az 1995-ös füredi gyermeknapról készült tudósítást. A videón látható gyerekek ma már fiatal felnőttek és talán maguk is anyává és apává váltak azóta.

 

2017.05.13   Ünnepélyes balatoni évadnyitó

Soha nem látott támogatást kap idén a vitorlássport. Ősztől új kikötő épül Balatonfüreden, és 178 kisebb vitorlás hajót szerez be a Magyar Vitorlás Szövetség, amelyeket elérhető áron kibérelhetnek azok is, akik nem tartanak vitorlás hajót állandóan a Balatonon, hallottuk az ünnepélyes évadnyitón május 13-án. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nyitotta meg a 2017-es balatoni vitorlás évadot és elrajtolt az első nagy verseny is Balatonfüreden.

 

2017.04.12   Brüsszel támogatásával fejlesztik a vitorlásturizmust

1,7 milliárd forintból épül új vitorláskikötő a balatonfüredi kempingben, emellett bárki számára bérelhető 200 darab vitorláshajót is vásárolnak idén, a Magyar Vitorlás Szövetség sikeres pályázatának köszönhetően. Mindez a Bejárható Magyarország program részeként, az aktív turizmus fejlesztése céljából valósul meg, hallottuk egy szerdán megtartott sajtótájékoztatón. Ezzel a fejlesztéssel az a cél, hogy minél többen részesei lehessenek a vitorlázás nyújtotta örömöknek. A füredi megállópont létrehozása egy hosszú távú célt is szolgál majd, a szakemberek ugyanis azt szeretnék elérni, hogy a Balaton akár kishajókkal is körbejárható legyen.

 

2016.10.15   24. Süllő-kupa: ,,viharos keleti széllel kellett megküzdeni"

A balatoni horgászok versenye idén is október közepén került megrendezésre. Azonban az előző évekhez képest, az időjárás most nem kedvezett számukra. Ennek ellenére a 16 induló közül sokan bőséges fogással tértek vissza szombat hajnalban.

 

2016.07.05   Újra klasszikus zene a Balatonnál

Második alkalommal rendezik meg a Klassz a parton! fesztivált, amely igényes komolyzenei csemegéket kínál a Balaton északi partján július végétől augusztus elejéig. A fő helyszín idén is Balatonfüred lesz, a koncerteket esténként rendezik majd a Gyógy téren felállított színpadon. A tavalyi fesztiválhoz képest megduplázták a koncertek számát, ezen a nyáron már harminc rendezvényt sűrítettek a két hétbe. A Klassz a parton magas színvonalú, ingyenes hangversenyeket kínál a közönségnek.

 

2016.06.27   48. Kékszalag Nagydíj sajtótájékoztató

Közel 600 hajó indulását várják a rendezők a 48. ERSTE WORLD Kékszalag Nagydíjon. A légvonalban 155 km-es táv megtételére 48 óra áll rendelkezésre a Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Keszthely - Balatonfüred útvonalon. A jelenlegi gyorsasági rekordot a Józsa Márton kormányozta Fifty - Fifty katamarán tartja. 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt értek célba.

 

2016.05.07   2016 a hazai vitorlázás éve

Kikötőfejlesztések a Balatonnál, kiváló sporteredmények a vitorlázásban, rekordszámú olimpiai kvalifikáció. Ez jellemzi az idei évet a hazai vitorlássportban, amit mérföldkőnek neveztek a szónokok a szombaton megtartott hagyományos Vitorlabontó ünnepségen. Az évadnyitó vitorlásversenyen közel kétszáz hajó indult, megkoszorúzták a tavat a 120 éves Kishamis fedélzetéről.

 

2015.05.26   Szent Orbán-napi ünnepség Füreden

Egész napos programsorozattal várták az érdeklődőket kedden, Szent Orbán ünnepén. A Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség szervezésében borkóstoló, kulturális műsor részesei lehettek mindazok, akik ellátogattak az eseményre. Ezen a rendezvényen hirdették ki a Szent Orbán-napi borverseny eredményeit, illetve itt hangozott el először a Balatonvin Borlovagrend közelmúltban megkomponált himnusza is. A füredi esemény szorosan kapcsolódott a Nemzeti Bor Maratonhoz, amelyet számos környékbeli borász is teljesített Zánka és Balatonfüred között.

 

2015.05.16   Megkezdődött a vitorlásszezon

Május 16-án rendezték meg Balatonfüreden, a hagyományos vitorlabontó ünnepséget. A Kishamis fedélzetén felvonták a nemzeti lobogót, majd megkoszorúzták a tavat. Az évadnyitó vitorlásversenyen százötven hajó indult. Várhatóan szorosabbra fűzi kapcsolatát a város és a Magyar Vitorlás Szövetség, hogy közösen fejlesztéseket tudjanak megvalósítani, - hangzott el a beszédekben.

 

2015.03.26   Kikötő épül a kempingben, együttműködés a Magyar Vitorlás Szövetséggel

Magyarország lélekszámához képest vitorlás nagyhatalom, Balatonfüred pedig a balatoni vitorlázás fellegvára, így további fejlesztésekre van szükség a sportág fejlődése miatt, hangzott el azon a találkozón, ahol Balatonfüred város nevében dr. Bóka István polgármester, a Magyar Vitorlás Szövetség nevében dr. Kollár Lajos elnök együttműködési megállapodást írt alá, amelynek keretében - pályázati lehetőséggel élve - új kikötő épülne a füredi kemping területén.

 

2015.03.26   Megnyílt a vitorlástörténeti kiállítás

Új egész évben nyitva tartó kiállítással gazdagodott Balatonfüred és a balatoni turizmus. A vitorlázás elmúlt 150 évét bemutató interaktív kiállítás több korosztály számára is érdekes, mert szimulátor révén kipróbálható a viharos Balatonon való vitorlázás, elsajátíthatók a navigálási illetve a kötélcsomózási ismeretek, lehet gyakorolni a vitorlafelvonást a teraszon kikötött árbocon, vagy éppen gyönyörködni a panorámában a kiállításnak helyet adó Vitorlás étterem emeletének teraszáról.

 

2015.03.22   Koszorúk a Balatonban

Az ENSZ március 22-ét nyilvánította a Víz világnapjává, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. A cél hogy óvjuk, védjük környezetünket és ezen belül a Föld vízkészletét. 2015-ben a Víz Világnapjának kiemelt témája a "Víz és a fenntartható fejlődés" volt, ennek szellemében rendezte meg programjait a Nők a Balatonért Egyesület is. Vasárnap Füreden megkoszorúzták a Balatont.

 

2015.01.24   Van élet a Balatonnál télen is

Hogy érdemes a Balatonhoz jönni télen is, ezt szerette volna megmutatni a Bergmann cukrászda és a Kredenc Borbisztró a hétvégi rendezvényeivel. A Bergmannban különleges boros édességeket készítettek, volt színi előadás, a Kredencben a Balaton Kör borászai kínálták boraikat az esti bulin, és vendégként itt volt az ország egyik legjobb séfje, a budapesti Michelin-csillagos étteremből, Sárközi Ákos is.

 

2014.10.22   Elektromos biciklik próbára

Egyelőre próbaként elektromos közbringákat lehet kipróbálni Balatonfüreden a Vitorlás téren a Nyitott Balaton program keretében. A bérbicikliket, amelyeket több helyen lehetne elérni majd a városban, kártyás rendszerrel működtetné a gyártó. A közbringák az elektromos rásegítéssel könnyűvé tennék a biciklizést az emelkedőkön és a hosszabb kirándulásokon is.

 

2014.07.30   Balatonfüreden rendezik a cukorbeteg futsal Európa-bajnokságot

Szeptember első hetében Balatonfüreden rendezik a cukorbeteg futsal labdarúgó Európa-bajnokságot. A válogatott az elmúlt héten újból Balatonfüredre látogatott, ez alkalommal a fiuk egy reklámfilm forgatására érkeztek.

 

2014.05.17   Továbbra is Füred a hazai vitorlázás központja

A jövőben is Balatonfüred lesz a hazai vitorlázás meghatározó szereplője, - ezt mondta dr. Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi elnöke a hagyományos Vitorlabontó ünnepségen. Szombaton emléktáblát avattak és megkoszorúzták a tavat, ezzel hivatalosan is megkezdődött az idei vitorlás évad.

 

2014.03.09   Idén korábban indul a szezon

Sílécekre akasztott festményekkel demonstráltak a Balaton hosszabb nyitva tartásáért vasárnap a Vitorlás téren. A Balatoni Riviéra Turisztikai Egyesület programján bejelentették, hogy az idén korábban nyit a Balaton, május 1. és 11. között újszerű és nagyszabású programokat kínálnak a tó körül. A szervezők azt remélik, hogy sok vendéget vonz majd a tíz napos rendezvénysorozat, amelyhez eddig háromszáz szolgáltató csatlakozott. Korábban nyitnak a vendéglátóhelyek, lesznek kerékpártúrák, zenés esti utcák, sőt reggelente még strand aerobik is.

 

2013.05.11   Megkezdődött a vitorlás szezon

Soha nem volt még ennyi vitorlás európa és világverseny Füreden, mint amennyi az előttünk álló szezonban lesz, folytatódik a Yacht Club fejlesztése és a tavaly megkezdett Festetics-program is, hangzott el május 11-én a vitorlabontó ünnepségen, amely "stafétaátadó" is volt, hiszen egy nappal az évadnyitó előtt tartotta a Magyar Vitorlás Szövetség tisztújító ülését, melynek keretében 109:69 szavazati aránnyal dr.Kollár Lajost választották meg az eddigi elnökkel Gál András Leventével szemben.

 

2013.05.12   Méltó emlék Bujtor Istvánnak

Balatonfüreden egy vöröskő alapokon nyugvó, bronzszobrot avattak fel május 5-én. Az új köztéri alkotás a Balatoni legenda nevet viseli és Bujtor István színész-rendezőt ábrázolja. A 2009-ben elhunyt Bujtor István a sport és filmjei révén is szorosan kötődött a Balatonhoz, szobra azon a helyen áll, ahonnan a hazai vitorlázás története elindult. A szoboravatás előestéjén pályatársak, családtagok emlékeztek a számos karaktert megformáló Bujtor Istvánra, majd közösen megnézték Az elvarázsolt dollár című legendás krimit.

 

2013.04.09   Maratonman futó verseny Balatonfüreden

Április 14-én rajtol a Maratonman versenysorozat. A két füredi megmérettetést a nyár végén egy budapesti zárja majd. Jelenleg több mint 500-an neveztek a hétvégi rendezvényre,de szombaton 12 és 17 valamint vasárnap 8 és 1/2 11 között a verseny helyszínén a Vitorlás téren is várják azokat akik a három versenytávon kipróbálnák erejüket.

 

2012.05.12   Vitorlabontó

Május 12-én hivatalosan is kezdetét vette a vitorlás szezon a Balatonon. A hagyományosan megrendezett vitorlabontó ünnepségen a tó megkoszorúzása előtt emléktáblát avattak, amellyel Hankóczy Jenő előtt tiszteleg a város.

 

2011.06.25   Floorball show a Vitorlás-téren

1989-ben vált ismeretté hazánkban palánklabda néven a floorball, amelynek ma Magyarországon már 1500 igazolt játékosa van. Balatonfüreden is bemutatkozott a sportág, a Vitolás-téren bárki kipróbálhatta a 3-99 éves korig ajánlott játékot. A pályán összecsaptak a magyar válogatott jégkorongozók és a hazai floorball legjobbjai.

 

2011.05.14   Vitorlabontó

Május 14-én rendezték meg Balatonfüreden a hagyományos vitorlabontó ünnepséget, amivel hivatalosan is kezdetét vette az idei vitorlás szezon. A Vitorlás-téren elhangzott beszédek után, a Kishamis nevű hajóról megkoszorúzták a Balatont, majd elstartolt az első nagy vitorlásverseny, melyre 200 hajóval közel 1000 induló nevezett.

 

2011.04.09   800 éves Füred: a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjén

Különleges zenei és vizuális élményben lehetett része azoknak, akik április 9-én ellátogattak a Balaton Szabadidő Központba a Budafoki Dohnányi Zenekar hangversenyére. Az együttes rendkívül népszerű vetítéssel egybekötött filmzene koncertjét hallhatta és láthatta a közönség. Az est folyamán John Williams és Ennio Morricone népszerű filmslágerei mellett klasszikus szerzemények is felcsendültek.

 

2009.08.19   Balaton-part ékköve II: átadták a megújult városrészt

75%-os készültségű a felújítás alatt álló alsó városrész, így az elkészült parkokat, létesítményeket augusztus 19-én hivatalosan is átadták a közönségnek. A Jókai Múzeum és a Helytörténeti Gyűjtemény épülete tavasszal nyit, akárcsak a Vaszary-kastély, ahol majd több kiállítóterem is helyet kap. Az átadási ceremóniát és az azt követő sajtótájékoztatót a Füred Tv rendezte.

 

2008.12.16   Folyik az alsó városrész felújítása

A tervezett ütemben folyik az alsó városrész felújítása, minden érintett területen dolgoznak a kivitelezők. Mivel a nyári határidő meglehetősen szorosnak tűnik, a két ünnep között is dolgoznak fognak a szakemberek. Épül a szökőkút, az új rózsakert, a Szívkórház előtti tér és nekiláttak a Jókai Múzeum felújításának is. Ünnep előtti körkép a helyszínről.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT