MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Kisfaludy Színpad

Találatok száma: 55

 

2017.05.06   Ballagás a Lóczy gimnáziumban

84 diák búcsúzott el a hétvégén a Lóczy gimnáziumtól, azoktól a pedagógusoktól, akik éveken át tanították őket. A ballagásnak szimbolikus jelentése is van, hiszen a végzősök nemcsak az iskolájuktól, hanem eddigi életüktől is búcsút vesznek, egy korszak lezárul, amely után új élet vár rájuk. A ballagás egyben a gyermekkor végét és a felnőtté válás kezdetét is jelképezi, erről beszéltek stábunknak a végzős diákok szombaton.

 

2016.10.08   Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor füred!

Az idei Füredi Szüret október második hétvégéjén került megrendezésre. Az ide ellátogatók, a közkedvelt felvonulását követően, Balatonfüred és környékének ízletes borait kóstolhatták a Tagore sétányon kialakított borfaluban. A három napos rendezvényen, számtalan program várta az érdeklődőket.

 

2016.09.17   Romantikus Reformkor Fesztivál

Korhű ruhák és korabeli épületek, operett és népzene, színpadi kavalkád sztárokkal és a 225 éve született Széchenyi István máig ható modernségével és teljes tragikumával, mindezt a Romantikus Reformkor Fesztivál kínálta a nyárias hétvégén. A helyiek és az ideérkező vendégek számára egyértelmű, hogy a reformkori lendület Balatonfüreden még ma is tart.

 

2016.08.06   Megnyitották a borheteket, 40 milliárd jut az ágazat fejlesztésére

Aranyérmes borok, közel háromszáz féle szőlőnedű, köztük a hűsítő rozék, gyöngyöző borok, a megunhatatlan rizlingek. Szombaton megkezdődtek a borhetek Balatonfüreden a Tagore sétányon, egészen augusztus 28-ig várják a környékbeli gazdák a vendégeket. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára megnyitóbeszédében elmondta, a balatonfüredi térséget is érintő tavaszi fagykár, valamint a közelmúltban bekövetkezett jégverés kapcsán a mezőgazdasági termelők számíthatnak az agrár-kárenyhítési rendszer által nyújtott kárenyhítő juttatásra.

 

2016.07.12   Elismert előadók Füreden

Az idei nyár eddig már számos érdekes, felejthetetlen irodalmi előadással , koncertekkel várta az érdeklődőket, többek közt ellátogattak Balatonfüredre a Grecsó-fivérek, akiknek összművészeti estjét tekinthettük meg a Kisfaludy Galériában. Ezt követte Kollár Klemencz László szólóestje, mely a Kistehén melankolikus koncertjeiből és számos kortárs magyar költővel való közös munkából nőtte ki magát. A keddi nap zárásaként Magyarország első számú art-rock zenekara, a Kiscsillag lépett fel a Kisfaludy Színpadon. A nyár második felében is megannyi koncert és előadás várja az ide látogatókat.

 

2016.05.16   Szent Orbán-napi Borünnep és Nemzeti Bor Maraton

Balatonfüred Város Önkormányzata és a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség harmadik alkalommal rendezte meg a Szent Orbán-napi Borünnepet. Délelőtt megkezdődtek már a programok, kézműves kirakodóvásár, borkóstoló várta az érdeklődőket. A Kisfaludy Színpadon egész nap műsort láthatott a közönség, fellépett a Kék Balaton Dalkör, a Balatonfüred Néptánc Együttes és koncertet adott Auth Csilla, valamint este a Mary Popkids zenekar. Megválasztották a borvidék szépét is, valamint kihirdették az Orbán-napi borverseny eredményét.

 

2015.05.17   Elegáns autók és nők a Tagore sétányon, III. Concours d'Elegance

Pünkösd hétvégéjén a Concours d'Elegance-on több mint ötven oldtimer műremeket csodálhat meg a közönség Balatonfüreden a sétányon. Először egy 1956-os Jaguárt, tavaly egy 1922-es Hispano Suiza-t választott a zsűri a legszebbnek, vajon milyen autó nyeri idén a szépségversenyt? A közönség mindenképpen nyer, hiszen olyan autókat láthat, amelyek rendkívül ritkák, rendkívül értékesek és nem utolsó sorban, rendkívül szépek.

 

2016.04.29   Elballagtak a diákok

Ezekben a napokban már az érettségire és szakmai vizsgákra koncentrálnak a Lóczy gimnázium és a Szent Benedek iskola diákjai, pénteken és szombaton azonban egy kis időre mindenki elfelejtette, milyen nehéz időszak következik. A ballagások mindig jó hangulatúak, együtt vannak az osztálytársak és természetesen a hozzátartozók is. A két füredi középiskolától összesen 177 tanuló búcsúzott a hétvégén.

 

2015.10.10   Jó a termés, volt mit ünnepelni a Füredi Szüreten

Borosgazdákból, borrendekből, lovas kocsikból, gólyalábasokból és zenészekből álló szüreti menet indult szombaton a városi fúvószenekar vezetésével a Szent István térről. Végig vonultak a városon, egészen a Balaton partig, ahol borfalu, kézműves vásár és kulturális programok várták az érdeklődőket. A megújult és új nevet viselő Füredi Szüret, a város szándékai szerint egy új, gasztronómiai, kulturális, turisztikai rendezvény lesz a jövőben.

 

2015.09.19   Jubiláló fesztivál: Romantikus Reformkor

Minden évben megújul a Romantikus Reformkor fesztivál programja. Idén Mága Zoltán és zenekarának koncertjével nyitott a rendezvény és főúri magyar családok, a Batthyány és Teleki család leszármazottjai voltak a vendégek. Megrendezték a reformkori főzőversenyt is, ahol a különdíjat a hortobágyi húsos palacsinta nyerte el.

 

2015.08.08   Borozgatunk, lazulunk, nyaralunk...

Augusztus 8-án kezdődtek és 30-ig tartanak idén a Balatonfüredi Borhetek. 25 borász kínálja a Tagore sétányon a kizárólag palackozott borokat, a minőséget szigorú kontroll biztosítja. Borászatonként 6-10 féle bort lehet kóstolni, így a sétányon egyszerre közel 250 féle bor közül lehet választani. Árat nem emeltek a gazdák, minden a tavalyi árakon kapható.

 

2015.07.05   15. Balaton-Ifjúság-Művészet Nemzetközi Fesztivál

Kétnapos, látványos program várta a közönséget a Kisfaludy színpadon, hiszen a napokban rendezték meg Balatonfüreden, a 15. Balaton-Ifjúság-Művészet Nemzetközi Fesztivált. A fesztivál résztvevői a több napos programok alkalmával koncerteket adtak a környező települések lakóinak, nyaralóinak és ellátogattak hazánk legszebb városaiba, falvaiba is. Balatonfüreden nemzetközi zsűri minősítette a fellépőket, a gálát is itt rendezték. Az idén Azerbajdzsán, Izrael, Kazahsztán, Belorusz, Oroszország, Ukrajna, Kirgizisztán művészetével ismerkedhettek az érdeklődők, de felléptek magyar csoportok is.

 

2015.06.16   12. Sirály Táncfesztivál

Húsz táncegyesület 180 táncosa vett részt a vasárnap és szerda között lezajlott Sirály Táncfesztiválon. Az országos minősítő versenyen társadalmi és szakmai zsűri is értékelte a produkciókat, akik nézték a koreográfiát, az előadásmódot és a látottak ötletességét is. A legjobbak értékes díjakat vehettek át, amelyeket a Múzsa művészei ajánlottak fel.

 

2015.05.26   Szent Orbán-napi ünnepség Füreden

Egész napos programsorozattal várták az érdeklődőket kedden, Szent Orbán ünnepén. A Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség szervezésében borkóstoló, kulturális műsor részesei lehettek mindazok, akik ellátogattak az eseményre. Ezen a rendezvényen hirdették ki a Szent Orbán-napi borverseny eredményeit, illetve itt hangozott el először a Balatonvin Borlovagrend közelmúltban megkomponált himnusza is. A füredi esemény szorosan kapcsolódott a Nemzeti Bor Maratonhoz, amelyet számos környékbeli borász is teljesített Zánka és Balatonfüred között.

 

2015.05.17   Autócsodák a parton II. Balatonfüred Concours d'Elegance

Charles Bronson valamikori autója, egy 93 éves Hispano Suiza nyerte el a fődíjat és Balatonfüred város díjat a klasszikus autók szépségversenyén. A II. Balatonfüred Concours d'Elegance-on két napon át csodálatos veterán autókat láthatott a közönség. Az 50-90 éves műtárgyak ma is üzemképesek, ahogyan a felvonuláson láthattuk.

 

2015.05.09   Mindenkinek nyíljék virág

Szombaton helyi és révkomáromi gyerekek részvételével rendezték meg Balatonfüreden, a Mindenkinek nyíljék virág elnevezésű gyermek- és ifjúsági művészeti fesztivált. A rendezvényt dr. Bóka István polgármester nyitotta meg, majd daljátékot, néptáncot, népdalt hallhattak, láthattak az érdeklődők. Fellépett a Tekergők Bábcsoport is, a nap sétahajózással zárult.

 

2015.04.30   Ballagás a füredi középiskolákban

174 diák búcsúzott a hétvégén a két balatonfüredi középiskolában. A végzősök nagy része elmondásuk szerint továbbtanulna a felsőoktatásban, de vannak közülük akik szakmát választanának, és többen vannak akik egyéni vállalkozóként képzelik el a jövőjüket.

 

2015.03.15   A magyarok nem vesztes nép, hanem egy győztes nemzet

Március 15-én, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulóján emlékeztek a hősökre Balatonfüreden. A városi ünnepségen Császár Attila esperes mondott beszédet, melyben hangsúlyozta: a magyarok nem egy vesztes nép, hanem győztes nemzet, amely ura és irányítója a sorsának, március 15-e példáját értve merjük és akarjuk elhinni, hogy újra győztes nép lehetünk. Délután közös szavalással, színházi előadásokkal, filmvetítéssel, verbunkos koncerttel várták az érdeklődőket.

 

2014.09.27   Szüreti fesztivál: jó lesz a 2014-es évjárat

Optimisták a borászok az idei termést illetően, bár az időjárás nem kedvezett a szőlőnek. A sok csapadék és a kevés napsütés rányomja bélyegét a mennyiségre, a minőséggel azonban nem lesz gond. Mindezt a hagyományos szüreti fesztiválon hallottuk, amelyet ezúttal az "Itthon vagy - Magyarország szeretlek!" elnevezésű országos program keretében rendeztek meg Balatonfüreden.

 

2014.08.09   Megkezdődtek a Borhetek

Szombaton ünnepélyes keretek között nyitották meg a balatonfüredi Borheteket. Az augusztus 31-ig tartó rendezvénysorozaton 25 helyi borász kínálja a borokat, közel 300 fajtát. Esténként zenés programokkal várják a közönséget a Kisfaludy színpadon. Itt a lazulás és kikapcsolódás ideje, a Tagore-sétány hűvös fái alatt.

 

2014.06.18   Békefutók Balatonfüreden

A világ összes földrészén, több mint 150 országban eddig milliók vettek részt abban a különleges váltófutásban, amelynek célja, hogy erősítse a nemzetek közötti barátságot.A békét jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra városról városra. Szerdán délelőtt Balatonfüredre érkeztek.

 

2014.06.16   XI. Nemzetközi Sirály Táncfesztivál

A Múzsa Művészeti Egyesület június 14 és 17. között rendezte meg a Sirály Táncfesztivált. Az ország több pontjáról érkezett 16 csoportot a szakmai zsűri mellett a közönség is értékelte.

 

2014.06.08   Kitüntették Ágoston Gergelyt

A Balatonfüred és Abbázia között létrejött kitűnő testvérvárosi kapcsolat kitalálója, mai napig lelkes szervezője Ágoston Gergely professzor vehette át vasárnap Balatonfüred Város Díszoklevelét. A Kisfaludy színpadon köszöntötték őt helyi barátai, a Kék Balaton dalkör és az alsóörsi kórus, de fellépett a lovrani Lovor énekkar is. Ágoston Gergely a közelmúltban ünnepelte 80. születésnapját.

 

2014.06.07   VI. Korok fesztiválja a hagyományápolás jegyében

Több mint háromszáz felvonuló, három napon át tartó folyamatos történelmi időutazás, kirakodóvásár, divatbemutatók várták az érdeklődőket a VI. Korok fesztiválján, ahová ezúttal Izlandról is érkeztek fellépők. A Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társasága egy év kihagyás után rendezte meg a népszerű programot a pünkösdi hétvégén, az önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatásával. A kánikula ellenére a délutáni programokon megtelt a nézőtér, a Kisfaludy színpadon a különböző történelmi korokat képviselő csoportok, táncosok mutatkoztak be.

 

2014.05.17   Concours d'Elegance - veterán autók szépségversenye

A Concours d'Elegance-t szép helyeken tartják a világban, hiszen a veterán luxus és sportautókhoz nem akármilyen kulissza dukál. Valker Viktornak és híres divattervező feleségének, Zoób Katinak megtetszett Balatonfüred, így a vitorlabontó hétvégén, itt rendezték meg az első veterán autós szépségversenyt, a Concours d'Elegance-t.

 

2014.03.29   Szezonindító fesztivál Füreden

14. alkalommal rendezték meg az AEDA nemzetközi művészeti fesztivált. Szombaton látványos felvonulással és egy egész délután át tartó színes műsorral várták az érdeklődőket, akikből egyáltalán nem volt hiány. Ebben az évben először voltak annyian a Kisfaludy színpadnál, mint egy nyári hétköznapon. Minden együtt volt, a változatos műsor és a koranyári időjárás.

 

2013.09.22   Romantikus Reformkor: A szabadságharc fegyverei és ruhái

Ebben az évben az 1848/49-es forradalom és szabadságharc témája állt a Romantikus Reformkor programsorozat középpontjában. Vasárnap délután a korszak egyenruháit és fegyvereit ismerhették meg az érdeklődők a Szegedi '48-as Hagyományőrzők jóvoltából, akiknek állítása szerint még a farmert is Szegeden találták fel Levi Straus előtt.

 

2013.09.21   Romantikus Reformkor: Felvonulás és megnyitó

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület nyolc évvel ezelőtt, szezonhosszabbító szándékkal indította útjára a Romantikus Reformkor rendezvénysorozatot, idén minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a felvonulókra és a kísérő rendezvényekre.

 

2013.09.22   Romantikus Reformkor: Koncertek, zenei előadások

A Romantikus Reformkor programjai közül nem hiányozhatott a zene sem. A következő összeállításunkban St.Martin és a 100 tagú Cigányzenekar kamarazenekarának műsorából láthatnak részleteket.

 

2013.09.13   A lovrani fúvószenekar vendégjátéka Füreden

A hétvégén megrendezett szüreti fesztivál vendége volt a horvátországi Lovran város fúvószenekara, amelynek tagjai kiváló kapcsolatot ápolnak Balatonfüred Város Koncert-fúvószenekarával. A bátor zenei megoldásokat is szívesen használó lovraniak, többször is felléptek Balatonfüreden és a szüreti menetben is játszottak.

 

2013.09.14   Szüreti fesztivál másképp

Új helyszínen, három napon át tartott Balatonfüreden a szüreti fesztivál. A programokat ebben az évben a Balaton parton, a Kisfaludy színpad környékén rendezték meg, így nem csak a helyiek, de a városba látogató turisták is részesei lehettek a színes kavalkádnak. A hagyományos szüreti felvonulás is irányt váltott, a felső városrészből indult a menet. Koncertek, vetélkedők, előadások és folyamatos borkóstolás, ez a hétvége mérlege.

 

2013.07.05   Balaton-Ifjúság-Művészet: Nemzetközi művészeti fesztivál

Hét országból csaknem 600 fellépő látogatott el idén Balatonfüredre a 13. Balaton-Ifjúság-Művészet fesztiválra. Lengyelországból, Bulgáriából Oroszországból, Ukrajnából, Szlovákiából, Azerbajdzsánból, sőt még a távoli Jakutföldről is jöttek szereplők, akik szinte valamennyi művészeti ágban bemutatkoztak. Újdonság volt idén, hogy a Kisfaludy Színpad mellett kiállítás és vásár is várta az érdeklődőket.

 

2013.07.07   Laser 4.7 világ- és Európa bajnokság

124 lány és 237 fiú versenyző várja a rajtot a Groupama-OTP Balaton Laser 4.7 ifjúsági világ és Európa-bajnokságon. Vasárnapig lezajlottak a hajófelmérések, megrendezték a próba futamokat a versenypályák készen állnak. Már csak a legfontosabb kellék hiányzik, de adásunk kezdetéig az nagyon.

 

2013.06.27   Világzenei és improvizációs koncert Berecz Andrással

A Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor tanárai és Berecz András mese- és énekmondó adott közös koncertet a művészeti fesztivál egyik kísérőrendezvényeként. Az est folyamán a különböző stílusú, különböző korból származó zenei motívumok keverékéből egészen egyedi produkciókat hallhatott a közönség. Persze nem hiányzott a hagyományos magyar népdal és népmese sem.

 

2012.09.23   7. Romantikus Reformkor - vasárnapi összefoglaló

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület számos támogató segítségével, hetedik alkalommal rendezte meg a Romantikus Reformkor - Séta a századok között elnevezésű programot. A háromnapos szezonhosszabbító fesztiválon látványos felvonulással, történelmi vetélkedővel, zenével és tánccal várták az érdeklődőket. Nézze meg mi történt vasárnap!

 

2012.07.29   Horvát zenei együttesek vendégeskedtek Balatonfüreden

Az Anna-báli hétvégén Opatijából látogatott Balatonfüredre a Klapa Volosko nevű tíztagú női kórus. Ők nem csak a bálon, de a Kisfaludy Színpadon is felléptek, most ebből láthatnak egy összeállítást.

 

2012.07.06   12. Balaton-Ifjúság-Művészet fesztivál

2000-ben indult útjára Balatonfüreden a Balaton-Ifjúság-Művészet Nemzetközi összművészeti fesztivál. A hétvégén ismét több száz ukrán, orosz, kirgíz, szlovák és magyar táncos, énekes töltötte meg a Kisfaludy színpadot. A közönség színes, színvonalas produkciókat láthatott a háromnapos fesztivál ideje alatt.

 

2012.06.21   IX. Nemzetközi Sirály Táncfesztivál

Látványos, változatos programot kínált a Múzsa egyesület szervezésében megrendezett táncfesztivál, amely négy napon át zajlott Balatonfüreden. A Kisfaludy színpadon szinte minden táncstílus bemutatkozott, 22 csoport, közel 300 táncosa szórakoztatta a közönséget.

 

2012.03.15   Teltházas nemzeti ünnep Balatonfüreden

Három napon át tartó színes programsorozat várta az érdeklődőket Balatonfüreden a hosszú hétvégén. Március 15-én több helyszínen emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra. Délelőtt a város a megye közös ünnepi műsorát láthatta a közönség, napközben a tábori színpadon tánc, zene várta az érdeklődőket. Este a Széchenyi szobornál koszorúzási ünnepséget tartottak. Sokan töltötték a négynapos hétvégét a városban.

 

2011.07.07   Besh o droM koncert

Véget ért a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál. Az egyik legjobban várt program a Besh o droM együttes koncertje volt, hiszen a balkáni és román cigány, illetve közel-keleti tradicionális zenét játszó formáció már a világ számos pontján nagy sikert aratott. Így volt ez a füredi Kisfaludy színpadon is.

 

2011.07.01   Amatőr Színjátszók Nemzetközi Találkozója

A 2002-ben alakult Füredi Játékszín Alapítvány hitvallása szerint Balatonfüred gyönyörű reformkori hagyományaira és az itt élők művészetpártolására épít. Szervezésükben 3 napon át változatos programok várták az érdeklődőket, az Amatőr Színjátszók Nemzetközi Találkozóján.

 

2011.07.03   XI. Balaton-Ifjúság-Művészet Nemzetközi Fesztivál Füreden

A kedvezőtlen időjárás ellenére, óriási közönségsikert aratott az idei Balaton-Ifjúság-Művészet nemzetközi fesztivál. Július 1-én pénteken és 3-án vasárnap összesen több mint 50 színvonalas produkciót láthattak az érdeklődők a Kisfaludy színpadon. A fesztivál különlegessége volt, hogy a hazai művészeti csoportok mellett, keleti szomszédaink is jelentős számban képviseltették magukat. Orosz, ukrán, grúz, azerbajdzsáni fellépők szórakoztatták, a rossz idő ellenére is kitartó közönséget. A fesztivált Hári Lenke alpolgármester nyitotta meg.

 

2011.06.16   8. Nemzetközi Sirály Táncfesztivál

Június 16-a és 19-e között rendezték meg Balatonfüreden a 8. Nemzetközi Sirály Táncfesztivált. A négynapos rendezvénysorozat alatt 360 táncos lépett színpadra. A modern táncstílusok mellett ezúttal kísérleti jelleggel néptáncprodukciót is láthatott a közönség.

 

2011.06.08   Országos Guinness-rekord kísérlet

A három legnagyobb tóparti település Siófok, Keszthely és Balatonfüred is csatlakozott a MAVÍZ június 8-ai országos Guinness-rekord kísérletéhez. A résztvevők a legtöbb egyszerre csapvizet fogyasztó ember rekordját próbálták meg felállítani.

 

2011.06.10   Pünkösdi Jazz Fesztivál Balatonfüreden

Az országos Magyar Jazz Ünnepe rendezvényhez kapcsolódva Balatonfüreden pünkösdi jazz estet tartottak június 11-én. Este a Kisfaludy színpadon két együttes lépett színpadra, az első zenekarban balatonfüredi és veszprémi fiatalok játszottak.

 

2011.05.14   Hagyományőrzők délutánja

Az idén pénzhiány miatt elmarad a Korok Fesztiválja, azonban a reformkori hagyományőrzők a vitorlabontó ünnepség után műsoros délutánnal várták az érdeklődőket. A Kisfaludy színpadon ének, tánc és ruhabemutató várta az érdeklődőket.

 

2010.09.25   Romantikus Reformkor- felvonulás,a Honvéd Táncszínház műsora, divatbemutató, "Magyar Reformkor Bora"

Szombaton délután a "Romantikus Reformkor" leglátványosabb részeként több mint 300-an vonultak végig a városon korhű ruhákban, köztük közel 100-an a Hídember című filmből való kosztümökben. A Kisfaludy Színpadon tartott megnyitó után színes programok várták a helyieket és a turistákat. Volt divatbemutató, cigányzenekarok,gyermekelőadások és színpadra lépett a Honvéd Táncszínház is.

 

0000.00.00   Indiai Napok Balatonfüreden

Balatonfüred kitűnő kapcsolatot ápol Indiával. Gauri Shankar Gupta nagykövetnek köszönhetően ebben az évben is Indiai Napokat tartottak a városban. A hagyományait ápoló, de modern ipari nagyhatalomként is ismert sokféle India kultúrájával ismerkedtek a fürediek.

 

2010.08.07   A finn testvérváros, Kouvola delegációja Füreden

Viszontlátogatásra érkeztek a finnországi Kouvolából vendégek Balatonfüredre. Kouvola polgármestere először járt Magyarországon.

 

2010.07.10   Befejeződött a Balatonfüredi Művészti Fesztivál

Vasárnap ért véget a 8. Balatonfüredi Művészeti Fesztivál. A programok között szinte valamennyi műfaj képviseltette magát, a kiállításoktól kezdve a koncerteken át egészen a színházi előadásokig. A rendezvénysorozat záró hétvégéjén a népzenéé volt a főszerep.

 

2010.07.02   10. Balaton-Ifjúság-Művészet Fesztivál

Tizedik alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Balaton-Ifjúság-Művészet Nemzetközi Fesztivált, amelyre Kirgizisztánból, Ukrajnából, Bulgáriából és Oroszországból érkeztek fellépők. A látogatók találkozhattak néptánc, show tánc, mazsorett, ének és hipp-hopp produkciókkal.

 

2010.07.01   Amatőr Színjátszók Nemzetközi Találkozója Füreden

Július 1-4 között rendezték Balatonfüreden az Amatőr Színjátszók Nemzetközi Találkozóját. A programok között egy konferencia is szerepelt, amelyen irodalomtörténészek, nyelvészek és pedagógusok tanácskoztak a színjátszás és az anyanyelv megőrzésének kapcsolatáról.

 

2010.06.19   Sirály Táncfesztivál

Június 18. és 20. között hetedik alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Sirály Táncfesztivált, melyre az ország minden tájáról, sőt határainkon túlról is érkezetek fiatal táncosok. A társadalmi zsűri mellett két Harangozó-díjas táncművész, Lőrinc Katalin és Demcsák Ottó is értékelte a produkciókat.

 

2009.09.18   Népek tánca pénteki események

Kétnapos zenei fesztivál kísérte az imént látott szüreti mulatságot. A programon 13 hazánkban élő nemzetiségi együttes lépett színpadra, a zene és a tánc kiválóságai. A közönség meghallgathatta a Kalyi Jag, a Muzsikás és a Vujicsics együttes játékát. Összefoglalónkat látják.

 

2009.07.21   Izraeli táncosok Füreden

Az izraeli Tzafit Yoav táncegyüttes lépett fel a Kisfaludy színpadon kedden este. Az iskolai növendékek által alkotott együttes etnikai táncokat adott elő, vidám és néha elgondolkoztató stílusban. Negyedszer jártak Magyarországon, másodszor Füreden.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT