MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Paloznak, Tájház

Találatok száma: 8

 

2014.09.27   Balatonfüred volt a vendége a paloznaki falunapoknak

Két évtizedes hagyományra tekint vissza Paloznakon a falunapok programsorozat. A hétvégén megrendezett szüreti mulatságon kiállítással, néptánccal, főzőversennyel, esténként utcabállal várták az érdeklődőket. A település ezúttal Balatonfüredet hívta meg a háromnapos rendezvényre, a város művészei, művészeti csoportjai is bemutatkoztak Paloznakon.

 

2014.06.28   Szép tábor Paloznakon

Jantyik Zsolt a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem légkörében kezdett dalokat írni, majd testvérével Jantyik Csabával 1986-ban megalapították a PG Csoport nevű zenekart. Kilenc lemezük mellett, rendszeresen szerveznek táborokat, ahol a zene és a képzőművészet találkozik. Második alkalommal adott ennek otthont Paloznak. Kiállítással, kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel várták az érdeklődőket.

 

2012.09.29   Paloznaki Falunapok

Folklórprogramokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gulyásfőző versennyel várta az érdeklődőket szeptember utolsó hétvégéjén a Paloznaki Falunapok rendezvénysorozat. Hagyományosan ilyenkor tartják a faluban a szüreti felvonulást is, melynek során a kisbíró, vagyis a polgármester és kísérete ellátogat a szomszédos településekre is.

 

2012.07.14   4. Paloznaki Jógahétvége

Negyedik alkalommal rendeztek Paloznakon jógahétvégét. A test és lélek számára egyaránt hasznos jóga, több ezer éves keleti hagyomány. Magyarországon is egyre több követője van, hiszen felgyorsult világunkban egyre nagyobb szükség van arra, hogy szánjunk magukra naponta 1 órát, amikor nyugalom vesz körül bennünket. Kiállítás, táncbemutató, ételkóstoló várt az érdeklődőkre.

 

2011.06.25   Halászléfőző verseny Paloznakon

Azt mondják ahány halászlé, annyi elkészítési mód. A paloznakiak ismét nekifogtak, hogy elkészítsék a legjobb, legízletesebb halászlét. Öt csapat szállt versenybe és mindegyik más-más módon fogott hozzá az étel elkészítésének, volt aki pl. nem is balatoni, hanem tiszai halászlét készített.

 

2011.06.14   Füredi diákok a paloznaki Tájházban

Március közepétől látogatható a paloznaki Tájház megújult kiállítása, amely a XIX. századi Balaton-felvidéki paraszti lét mindennapjait mutatja be. A tárlatot elsősorban iskolai csoportoknak ajánlják, ottjártunkkor éppen a füredi Radnótisok ismerkedtek a számukra már idegen környezettel, tárgyakkal.

 

2011.03.15   Megújult a Paloznaki Tájház kiállítása

Az országban 10 tájház kiállítása, köztük a paloznaki tudott megújulni a Nemzeti Kulturális Alap program által kiírt pályázat segítségével. A kiállítást, amely az 1800-as évek enteriőrjét mutatja be, március 15-én nyitotta meg dr. Kemecsi Lajos a Magyar Néprajzi Társaság titkára.

 

2010.03.09   A polgárosodás határán - kiállítás nyílik Paloznakon

A polgárosodás határán címmel nyílik kiállítás március 15-én a paloznaki tájházban. Az érdeklődők a tárlat segítségével megnézhetik, hogy milyen is volt belülről egy 19. századvégi balaton-felvidéki parasztház.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT