MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Hotel Annabella

Találatok száma: 15

 

2017.05.14   A Hudák Pincészet lett az év bortermelője Balatonfüreden

Kihirdették az idei városi borverseny eredményét, ahol ezúttal közel negyven gazda, több mint 300 mintáját értékelte a szakmai és társadalmi zsűri. A minőség kiváló, annak ellenére, hogy a tavalyi év megkeserítette a borászok életét, mondta Szabó István, a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség elnöke. Az "Év bortermelője Balatonfüreden" címet ezúttal a Hudák Szőlőbirtok és Pincészet nyerte el, egy 2016-os évjáratú olaszrizling borával.

 

2016.10.05   Nyolcvan év feletti vendéglátósok találkozója

A találkozót a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület érték őrző rendezvénysorozatának második találkozójaként szervezték. Ahogy tavaly a hajógyári programon, most is az volt a cél, hogy megszólaltassák a lassan már a múltba vesző időszak ma még köztünk élő szereplőit. A rendezvény főszervezője Csonka Endre, a helytörténeti egyesület egyik tagja volt, aki HungarHotels korábbi és egyben a cég helyébe lépő Danubius mai dolgozója. A rendezvényt illetve résztvevőit a Danubius Hotels Group, illetve két füredi szállodája, az Annabella és a Marina látta vendégül és tortákkal, süteményekkel segítette a Bergmann cukrászda is. A Füred Televízió pedig most is videóra rögzítette a beszélgetést, hogy a felvételt el tudják helyezni a városi helytörténeti gyűjteménybe - írta a balatontipp.hu.

 

2016.05.15   Ugródeszka a borhetekre: az év bortermelője a Szabó és Fia Borpince

A Balatonfüredi Városi Borverseny eredménye határozza meg minden évben, hogy kik azok a borászok, akik pavilonjukkal kitelepülhetnek az augusztusi borhetekre. Az idei versenyre 316 bormintát neveztek be a környékbeli gazdák, a fehérborok voltak túlsúlyban. Szépen szerepeltek a megmérettetésen az olaszrizlingek, az év bortermelőjének megválasztott Szabó és Fia Borpince is egy ilyen borral ért el nagyarany érmet.

 

2016.04.24   Közeledik az Anna-bál, vegyünk táncórákat

A táncé volt a főszerep a hétvégén a Hotel Annabellában, ahol a hagyományos szezonindító salsatábort rendezték meg. A teltházas rendezvényen a különböző táncfajtákat gyakorolhatták és sajátíthatták el a résztvevők. Két alkalommal a balatonfüredieket is várták, hiszen ingyenes bécsi keringők órákat is adtak a tánctanárok. Az Anna-bálok tánca nem tartozik a nehezen megtanulható koreográfiák közé, aki lelkes, az hamar ráérezhet a könnyed mozgásra. Hogy mitől lesz elegáns és szép a keringő, erről tartottak bemutatót a profik.

 

2016.04.17   Nyit az Annabella és a Marina Hotel

A Danubius szállodalánchoz tartozó Hotel Annabella és Hotel Marina meghatározó Balatonfüred turizmusa szempontjából. A két házban összesen 738 szoba és rutinos kipróbált személyzet várja a vendégeket. A nagyhagyományú hotelek április végére túl vannak a terhelési próbán, hiszen legutóbb is 1200 vendég vett részt az Annabellában tartott nyugdíjas találkozón. A következő rendezvényen, a nemzetközi táncversenyen, az Anna-bál jegyében 23-án szombaton este 8 órától, másnap, vasárnap reggel 10 órától ingyenes bécsi keringő oktatást tartanak, ahová várják a balatonfüredieket is.

 

2015.07.21   Egyre többen nyaralnak Füreden

A korábbi évek jelentős fejlesztéseinek köszönhetően egyre több turista dönt úgy, hogy Balatonfüreden tölti a vakációt és a szabadságot. A nyár közepén járunk és már most látszik a számokból, hogy ismét emelkedett a vendégek száma a tavalyihoz képest. Hétvégente olyan mértékben telik meg a város, hogy akár az állandó lakosság három, négyszerese is megjelenik, ez a közlekedésben már érezhetően fennakadásokat is okoz, főleg a bevásárlóközpontok környékén. Szeretik Balatonfüredet, mert szép, tiszta és nem utolsósorban biztonságos üdülőhely is.

 

2013.09.08   Bajnai: visszaadjuk a kiszámíthatóságot

A Nyugdíjasok Országos Képviselete Idősek Akadémiáját rendezett a hétvégén Balatonfüreden, ahová meghívták Bajnai Gordont, az Együtt 2014 PM vezetőjét. Az ország legtöbb nyugdíjas szervezete képviseltette magát a fórumon, ahol meghallgatták a volt miniszterelnök terveit. Bajnai Gordon szerint a kiszámíthatóságot és a tervezhető jövőt a jelenlegi kormány vette el az emberektől, így a nyugdíjasoktól is, ezért ennek visszaállítása a legfontosabb feladat. Bajnai hozzátette: a nagy szakmai tapasztalattal rendelkező nyugdíjasok munkájára számít a jövőben, az ország nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy róluk lemondjon. A fiatalok külföldi elvándorlását is megállítaná a politikus.

 

2013.06.01   Jótékonysági Mosoly futás a beteg gyerekekért

Június elsején rendezték meg az idei Ultrabalaton versenyt, melyhez immár 4.alkalommal csatlakozott a Mosoly Alapítvány jótékonysági váltója, azzal a céllal, hogy segítse a súlyosan beteg gyerekek gyógyulását. A kezdeményezéshez több ismert ember, televíziós személyiség is csatlakozott.

 

2013.05.28   Esélyes füredi borok a nemzeti versenyen

35 éve nem rendeztek országos szintű borversenyt Balatonfüreden, ezért időszerű volt, hogy a 34. Nemzeti Borversenynek a város adjon helyet. A kétnapos megmérettetésen 40 bor a Balatonfüredi-Csopaki Borvidékről érkezett, a szekszárdi borvidék 36, a villányi 30, az egri pedig 26 fajta nedűvel volt jelen. A borverseny elnöke szerint ez a borvidék gyors ütemben fejlődik, az itteni gazdák büszkék lehetnek eredményeikre.

 

2013.05.12   A Városi Borverseny eredménye

Kitűnő borok, nagyszámú nevezés, így lehetne összefoglalni a 22. Városi Borversenyt, ami ebben az évben nem csak bemelegítés az augusztusi borhetekre, de a legjobbaknak nevezés is az országos borversenyre, amit május 26-28-a között Balatonfüreden rendeznek meg az Annabella Szállodában. Az év bortermelője díjat a legtöbb pontszám alapján Mészáros József nyerte el, aki nem csak saját, de mint a gazdák képviselője, a többi a Füredi Borheteken kiállító gazda pontszámáért is aggódott, hiszen az itt szerzett pontok jelentenek belépőt a legnagyobb balatoni bormustrára, a Füredi Borhetekre is.

 

2013.04.18   Szezonkezdés a Hotel Annabellában és a Marinában

Az előfoglalások alapján a tavalyinál is erősebb szezonra számítanak a két legnagyobb füredi szállodában, a Marinában és az Annabellában. Ez utóbbiban 64 szobát újítottak fel és a konyhát is korszerűsítették, így minden esély megvan arra, hogy megkapja a három csillag superior minősítést. A Marinában is elvégezték a szükséges felújításokat, itt továbbra is folytatódik -Füreden egyedüliként- az all inclusiv program.

 

2012.08.28   Utószezonban is teltházzal üzemel az Annabella és a Marina

A főszezon végén már biztosan látszik, hogy az előző évekhez képest nőtt a két legnagyobb füredi szálloda a Hotel Annabella és a Hotel Marina forgalma. Július 10-től szinte folyamatosan telt házzal üzemelnek a szállodák. Szeptember 10-ig még sok egyéni vendég érkezik, utána a csoportokat őszi csomagokkal várják, melyekbe a városi programokat is beépítették.

 

2012.05.06   Szabó József az Év Bortermelője

A XXI. Füredi Borversenyre az idén 328 bormintát neveztek a környékbeli gazdák és pincészetek. Amióta a borheteken való részvétel feltétele a borversenyen való részvétel, megugrott a jelentkezők száma. A borokat két napig, négy bizottság bírálta neves szakemberek bevonásával. A mustra alapján elmondható, hogy a 2011-es év a vörösborok évek volt. A verseny abszolút győztese a zánkai Horváth Borház lett, egy 2008-as Olaszrizlinggel. Az év bortermelője vándordíját is átadták, ezt a balatoncsicsói Szabó József vehette át.

 

2012.04.20   Nyit az Annabella és a Hotel Marina is

Teljes gőzzel üzemel Füred legnagyobb szállodája a Hotel Annabella és egy hét múlva nyit a Danubius lánc másik tagja, a Marina is. A két hotel közös igazgatóját, Vászolyi Juditot a nyárra várható forgalomról is kérdeztük.

 

2011.04.26   Az előfoglalások alapján jó szezon ígérkezik

Már az ünnepi hétvégén is nagyon sokan kihasználták azt, hogy az Annabella Hotel április 21-én megnyitott. Az igazgató szerint szinte telt ház volt és az előszezoni foglalások ismeretében minden remény meg van arra, hogy az idei év sem lesz rosszabb mint a tavalyi. A cégcsoport másik hotelje, a felújításon is átesett Marina, április 28-tól várja a vendégeket all inclusive szolgáltatással.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT