MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonarács, Református Gyülekezeti Ház

Találatok száma: 6

 

2017.04.07   Mesevilág Arácson

Két hétig láthatta a közönség Arácson Kocsisné Zsigó Jolán kiállítását, aki alig néhány éve kezdett el kézművességgel foglalkozni. Kizárólag természetes anyagokból készülnek a műhelyéből kikerülő mesefigurák, az erdők lakói. Négy tematikus kompozíciót állított ki az alkotó a református gyülekezeti teremben.

 

2015.11.22   40 éve szolgálatban, Miklós Ferenc köszöntése

Miklós Ferenc református lelkész 1996 óta szolgál Balatonfüreden, pályafutása azonban négy évtizeddel ezelőtt 1975-ben kezdődött, miután Kolozsváron befejezte tanulmányait. Először egy alig pár száz lelkes faluban Sepsimagyaroson hirdette az igét, később Bibarcfalván, majd Szentgálon végezte szolgálatát. A jubileum alkalmából a vasárnapi Istentiszteleten köszöntötték a füredi lelkipásztort.

 

2014.11.21   Babakiállítás Arácson

December 7-ig látható Molnárné Farkas Irén porcelán és Kátai Valéria rebornbaba kiállítása Arácson, a református gyülekezeti házban. A tárlatmegnyitón is a gyerekeké volt a főszerep, dalokkal tették meghitté az alkalmat. A különleges, egyedi babákat aprólékos, több fázisból álló munkával készítik az alkotók. Láthatóak mesefigurák, de az egyik valódi unokáról mintázott baba is.

 

2012.04.13   Szerszámokból nyílt kiállítás Arácson

Vetzl Mihály ácsmester régóta gyűjti otthonában a kőműves, asztalos és ács szakmák szerszámait. Most látta elérkezettnek az időt arra, hogy az értékes tárgyakat a nagyközönségnek is bemutassa. Arácson nyílt kiállítás a szerszámokból, ahol többek között régi kalapácsok, fűrészek, gyaluk is láthatók. A mestertől megtudtuk azt is, hogy a legtartósabb fa a tölgy, bár sokan a fenyőből készült asztalosmunkákhoz ragaszkodnak.

 

2011.09.20   Csipke kiállítás Arácson

Különleges és rendkívül értékes csipkéket láthatunk az arácsi református gyülekezeti házban. A magyar vert csipkék közül több nemzetközi díjat nyert

 

2011.09.04   Egyháztörténeti kiállítás Arácson

Az arácsi református templom fennállásának 225 éves jubileumát ünneplik szeptember 11-én 16 órakor hálaadó istentisztelettel Arácson. A gyülekezeti házban addig látható kiállításon a reformátusok történetét bemutató dokumentumokat, fotókat láthatunk. Az anyakönyvekért, jegyzőkönyvekért nem kellett messze menni, hiszen szerencsére az 1700-as évektől helyben őrzik a részletes feljegyzésekkel kiegészített dokumentumokat.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT