MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Szent István tér

Találatok száma: 18

 

2017.05.21   Kerékpáros Oxigén-túra eredményhirdetés

Közel 300-an vettek részt a 4. kerékpáros Oxigén-túrán. A több települést érintő rendezvényt követően a vasárnap Balatonfüreden tartott díjkiosztón a legkitartóbbak értékes ajándékokat vehettek át.

 

2016.10.08   Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor füred!

Az idei Füredi Szüret október második hétvégéjén került megrendezésre. Az ide ellátogatók, a közkedvelt felvonulását követően, Balatonfüred és környékének ízletes borait kóstolhatták a Tagore sétányon kialakított borfaluban. A három napos rendezvényen, számtalan program várta az érdeklődőket.

 

2016.09.17   Romantikus Reformkor Fesztivál

Korhű ruhák és korabeli épületek, operett és népzene, színpadi kavalkád sztárokkal és a 225 éve született Széchenyi István máig ható modernségével és teljes tragikumával, mindezt a Romantikus Reformkor Fesztivál kínálta a nyárias hétvégén. A helyiek és az ideérkező vendégek számára egyértelmű, hogy a reformkori lendület Balatonfüreden még ma is tart.

 

2016.08.20   Augusztus 20-i kitüntetések Balatonfüreden

Zettwitz Sándor a 77 Elektronika Kft. ügyvezetője "Balatonfüred Város Díszpolgára", Varga János a Borcsa Étterem tulajdonosa pedig "Balatonfüred Városért" kitüntetést vehetett át az augusztus 20-i ünnepségen szombaton. A Szent István téren ünnepi műsorral, kenyérosztással emlékeztek az államalapító István királyra. Kontrát Károly államtitkár beszédében a migránsokat is szóba hozta, mint akik veszélyeztetik az európai, így a magyar értékeket.

 

2015.11.15   Emlékezés a párizsi áldozatokra

Nem csak a franciákat érte támadás november 13-án, hanem az egész civilizált világot. Ezért Magyarország-szerte is megemlékezéseket tartottak a párizsi terrortámadás áldozatairól. Balatonfüreden a Szent István téren gyújtottak mécseseket vasárnap délután.

 

2015.10.27   Kihirdették a "Virágos Balatonfüredért" verseny eredményét

Az idén huszadik alkalommal hirdette meg Balatonfüred Város Önkormányzata a hagyományos ?Virágos Balatonfüredért? mozgalmat. A versenybe közel 110 magánszemély nevezett be kerttel, balkonnal, 16 intézmény és 7 társasház illetve kereskedelmi vendéglátóhely. A díjátadót kedden délután tartották meg, ahol kiderül kié lett az idei Év kertje elismerés.

 

2015.10.10   Jó a termés, volt mit ünnepelni a Füredi Szüreten

Borosgazdákból, borrendekből, lovas kocsikból, gólyalábasokból és zenészekből álló szüreti menet indult szombaton a városi fúvószenekar vezetésével a Szent István térről. Végig vonultak a városon, egészen a Balaton partig, ahol borfalu, kézműves vásár és kulturális programok várták az érdeklődőket. A megújult és új nevet viselő Füredi Szüret, a város szándékai szerint egy új, gasztronómiai, kulturális, turisztikai rendezvény lesz a jövőben.

 

2015.08.20   Fontosak a gyökerek - ünnepség augusztus 20-án

Államalapításunk ünnepén sokan gyűltek össze a füredi Szent István téren, ahol Tőkéczky László történész mondott beszédet és átadták a "Balatonfüred Városért" kitüntető címet. Ezt megelőzően a történelmi egyházak tartottak megemlékezést, a katolikus templomban ünnepi szentmise volt kenyérszenteléssel, a református templomban ünnepi istentiszteleten vehettek részt a hívek.

 

2014.09.27   Szüreti fesztivál: jó lesz a 2014-es évjárat

Optimisták a borászok az idei termést illetően, bár az időjárás nem kedvezett a szőlőnek. A sok csapadék és a kevés napsütés rányomja bélyegét a mennyiségre, a minőséggel azonban nem lesz gond. Mindezt a hagyományos szüreti fesztiválon hallottuk, amelyet ezúttal az "Itthon vagy - Magyarország szeretlek!" elnevezésű országos program keretében rendeztek meg Balatonfüreden.

 

2014.09.19   Ágoston Andrásné kapta az Év kertje díjat

Lezárult az idei Virágos Balatonfüredért verseny, a díjakat a napokban adták át a nyerteseknek. Az önkormányzat által is támogatott mozgalom célja, hogy ne csak a város közterületei, parkjai legyenek virágosak, hanem a magánházak erkélyei, udvarai is. Tavasszal közel nyolcszázan kaptak támogatást lakókörnyezetük szépítéséhez, végül százan neveztek be a versenybe. Az Év kertje díjat egy olaszos, mediterrán hangulatú családi háznak ítélte a zsűri.

 

2014.06.07   VI. Korok fesztiválja a hagyományápolás jegyében

Több mint háromszáz felvonuló, három napon át tartó folyamatos történelmi időutazás, kirakodóvásár, divatbemutatók várták az érdeklődőket a VI. Korok fesztiválján, ahová ezúttal Izlandról is érkeztek fellépők. A Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társasága egy év kihagyás után rendezte meg a népszerű programot a pünkösdi hétvégén, az önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatásával. A kánikula ellenére a délutáni programokon megtelt a nézőtér, a Kisfaludy színpadon a különböző történelmi korokat képviselő csoportok, táncosok mutatkoztak be.

 

2013.09.30   Közös ének a Szent István téren

A Zene világnapját az ENSZ határozata értelmében minden év október 1. napján tartják. Ebből az alkalomból gyűltek össze a füredi Szent István téren a Szent Benedek Gimnázium és az Eötvös iskola diákjai, hogy közösen énekeljenek. Az akciót szervező énektanár szerint a mai diákok szeretnek énekelni, csak nem mindig mernek.

 

2013.09.14   Szüreti fesztivál másképp

Új helyszínen, három napon át tartott Balatonfüreden a szüreti fesztivál. A programokat ebben az évben a Balaton parton, a Kisfaludy színpad környékén rendezték meg, így nem csak a helyiek, de a városba látogató turisták is részesei lehettek a színes kavalkádnak. A hagyományos szüreti felvonulás is irányt váltott, a felső városrészből indult a menet. Koncertek, vetélkedők, előadások és folyamatos borkóstolás, ez a hétvége mérlege.

 

2013.08.20   Augusztus 20. Balatonfüreden

Megáldották az új kenyeret a Piros templomban, majd Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára mondott beszédet az államalapítás ünnepén Balatonfüreden. A Szent István téren átadták a "Balatonfüred Városért" kitüntetést is, ezt Bergmann Ernő cukrászmester vehette át a polgármestertől. Este Szőke Nikoletta quartett műsora és Berki Tamás koncertje, majd a hagyományos tűzijáték, végül a Lajkó Félix Trió várja a közönséget az augusztus 20-i programsorozat keretében.

 

2012.11.08   Virágos Balatonfüredért- Gulyás Lénáé a legszebb kert

Gulyás Léna Balassi Bálint utcai romantikus kertje nyerte el ebben az évben az "Év kertje" megtisztelő címet a "Virágos Balatonfüredért" mozgalom szakértő zsűrijének véleménye alapján. A Gulyás család három évig Hollandiában élt, kertjük tervezésekor a külföldön látottakat is figyelembe vették. A versenyben a kerteken kívül díjazták még a szép erkélyeket, balkonokat és elismerésben részesültek azok az intézmények, kereskedelmi, vendéglátó és szolgáltató egységek, melyek rendezett, stílusos környezetükkel hozzájárulnak a pozitív városképhez.

 

2012.10.27   Nyitott műterem és jótékonysági koncert az új füredi iskola javára

Októberben Balatonfüred várta a Nyitott Műterem alkotóit, a Szent István téren zenészek, festők, fotósok, szobrászok mutatták be az érdeklődőknek az alkotás folyamatát. A rendezvény egy jótékonysági koncerttel is kiegészült. Nagy Tímea meghívására St. Martin adott hangversenyt a zeneiskolában. A befolyt összeget a szervezők a szeptembertől önállóan működő, a tanulásban akadályozott gyermekek oktatását ellátó Fekete István Általános Iskola javára ajánlották fel. Az intézményben péntekenként komplex művészeti képzéseket tartanak, a kapott pénzből ezekhez vásárolnak eszközöket.

 

2012.09.26   Elektromos kerékpárok a kínai Taizhou-ból

Tíz darab elektromos meghajtású kerékpárt kapott nemrég Balatonfüred a hatmilliós kínai várostól Taizhou-tól. A kétkerekűek egy feltöltéssel akár 50 km megtételére is alkalmasak és nagyon kényelmesek. A két város négy éve vette fel egymással a kapcsolatot, azóta már többször járt kínai delegáció Füreden.

 

2012.08.20   Augusztus 20. - városi ünnepség

Augusztus 20-án természetesen Balatonfüreden is megemlékeztek az államalapításról. Az ünnepségen az állami elismeréseken kívül, átadták a Balatonfüred díszpolgára kitüntetéseket is. Kérem nézzék meg az ünnepségről készített összefoglalót.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT