MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Reformátua Általános Iskola

Találatok száma: 8

 

2016.01.30   Általános iskolák sakkversenye

Második alkalommal hirdettek Balatonfüreden olyan sakkversenyt, ahol a helyi általános iskolák között dőlt el, hová járnak a legjobb sakkozók. Január 30-án a református általános iskola adott otthont a szellemi küzdelemnek, ahol külön versenyezhettek az alsó- és felsőtagozatosok, illetve a lányok és a fiúk. Bár a gyerekek egyéni teljesítményükkel versenyeztek, végül iskolai csapatok alapján hirdettek végeredményt.

 

2014.06.13   Ballagás az általános iskolákban

Százöt diák búcsúzott pénteken osztálytársaitól és tanáraitól, a három füredi általános iskolában megrendezett ballagási ünnepségeken. A nyolc évet lezáró eseményre szülők, nagyszülők, testvérek kísérték el a végzősöket. A továbbtanulási arány jónak mondható, átlagosan 80%-ban gimnáziumban, középiskolában folytatják tanulmányainak.

 

2013.09.02   Tanévkezdés az általános iskolákban

Ettől a tanévtől számos változás kezdődik az alapfokú oktatási intézmények életében.Felmenő rendszerben bevezetik a kötelező hit- és erkölcstan oktatást, a mindennapos testnevelést, valamint elindul az egész napos iskola rendszere. A füredi iskolák felkészültek a változásokra. A délutáni programok közül a sport, a különböző szakkörök és a felzárkóztatás kerül majd a középpontba.

 

2013.05.29   Átadták a Fekete István Általános Iskolát

Múlt év szeptemberétől ugyan a Református Általános Iskola falain belül, de már külön intézményként a Fekete István Általános Iskolában oktatják a tanulásban akadályozott gyerekeket. A különválás most vált teljessé, hiszen az udvaron álló felújított melléképületbe költözött az intézmény. Jelenleg három csoportban húsz diák tanul itt tanórákon és délutáni fejlesztő foglalkozások keretében.

 

2013.03.25   Indul a "Már tudok biztonságosan közlekedni"

A füredi rendőrkapitányság szervezésében már nyolcadik alkalommal rendezik meg a "Már tudok biztonságosan közlekedni" című vetélkedősorozatot. A rendezvény célja, hogy az általános iskolások széleskörű és hasznosítható tudást szerezzenek meg a biztonságos közlekedés érdekében. Ebben az évben a kerékpáros közlekedés kap nagy hangsúlyt.

 

2013.03.11   Taekwon-do edzés a Református iskolában

Magyarországon 1977 óta tartanak taekwon-do edzéseket. A balatonfüredi csapat 11 éve alakult és heti két edzést tartanak a Református iskola tornatermében.

 

2013.02.08   A Református Általános Iskola farsangján

Pénteken rendezték meg nagy sikerrel a Református Általános Iskola farsangját. A főszerep természetesen a jelmezeké volt, a maskarás bemutatkozás után azonban még számos program várta a diákokat. Többek között a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió bemutatója, énekprodukciók és az elmaradhatatlan disco.

 

2012.09.14   Germeringi adomány az új iskolának

Ettől a tanévtől a tanulásban akadályozott gyermekek oktatása a református általános iskola épületében, de a külön intézményként működő Fekete István Általános Iskolában zajlik. 17 gyermek tanul itt gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok és asszisztensek irányítása alatt. Az új iskola nemrég németországi testvérvárosunktól, Germeringtől kapott adományt. A pontosan 2091 eurot oktatástechnikai eszközökre, fejlesztő játékokra költik majd.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT