MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, piros iskola

Találatok száma: 8

 

2016.02.15   "Voltak ideáim" - id. Navracsics Tibor Balatonfüreden

Navracsics Tibor, a legendás tanár, igazgató volt már vendég Füreden. Akkor nem jutott könyv mindenkinek hamar szétkapkodott visszaemlékezéséből. Most a nyugdíjas klub vendégeként örömmel hozott volt tanítványainak, tisztelőinek a 2014-ben, a nyolcvanadik születésnapjára megjelent életrajz újranyomott példányaiból. A nagy hatású pedagógus tíz évig tanított a Lóczy gimnáziumban Füreden, iskolát teremtett igazgatóként Tapolcán, majd a megyei tanács művelődési osztályvezetője, elnökhelyettese lett. A nyugdíjazása előtti utolsó években megalapította a veszprémi Vetési gimnáziumot.

 

2016.02.08   A veszprémi kórház igazgatója az egészségügyről

Sokan voltak kíváncsiak dr. Rácz Jenő a veszprémi kórház igazgatója előadására Balatonfüreden. A nyugdíjas klub vendégeként a magyarok lesújtó egészségügyi állapotáról beszélt. Az alulfinanszírozott ellátó rendszer nem képes megfelelni az igényeknek, ugyanakkor illúzió, hogy mindig mindenkit meg lehet gyógyítani. Dr. Rácz Jenő elmondta azt is, hogy sok forrás lehetőség van az egészségügy számára amit be lehetne csatornázni a rendszerbe.

 

2013.10.24   Nyitok névvel felnőtt tanulási központ indult

Országosan 50 településen kezdődött el az az uniós támogatással megvalósuló program, amely a sikeres álláskeresést és a munkahelyek megtartását van hivatva támogatni. A Piros iskolában lévő számítógépekkel felszerelt központban nyelveket, számítógépes ismereteket, de még a hatékony önmenedzselést is ingyen megtanítják a jelentkezőknek.

 

2012.12.08   A kádári sortüzek áldozataira emlékeztek

A kádári diktatúra sortüzeinek áldozataira emlékeztek Balatonfüreden a volt piros iskola udvarán december 8-án a Nyugdíjas Polgári Egyesület szervezésében. 1956-ban ezen napon adta ki Marosán György a parancsot, hogy Salgótarjánban lőjenek a békésen tüntető munkástanács tagjai közé. Ezt követően más városokban is sortüzeket rendeltek el, melyeknek több százan estek áldozatul.

 

2012.07.12   Orgonatábor zeneiskolás gyerekeknek

Kíváló elfoglaltságot jelentett az elmúlt két hétben a füredi orgonatábor. A gyerekek persze nem virágkötészetet tanultak, hanem megismerkedtek az orgonával, mint hangszerrel. A kántori utánpótlást szem előtt tartva Bánó Veronika zenetanár gondolta úgy, hogy a zeneiskolában zongorázni tanuló növendékekkel megismerteti ezt a különleges hangú hangszert. A későbbi zenei tanulmányok egyik fontos kitörési pontja épp az orgona.

 

2012.07.12   Zeneovi tábor Balatonfüreden

Rábaközi Rita és Rompos Patrícia ötlete alapján zeneovi tábort szerveztek a Piros iskola felújított épületében, a 3-6 év közötti korosztály számára. A nevükhöz fűződik az évközben folyamatosan működő Ringató Énekes Óvoda elnevezésű foglalkozás is, ebből jött az ötlet, hogy egy nyári tábor formájában kibővítsék a programot. A pedagógusok célja, hogy megtalálják a tehetséges gyerekeket, akik később a Ferencsik János Zeneiskola növendékei lehetnek.

 

2011.11.30   Lakossági fórumon a város rehabilitációja

Lassan lezárul az az uniós projekt melynek keretében megújult a felső városrész központja. November 30.-án a fürediek lakossági fórum keretében járták be a felújított épületeket, tereket és megnézték a vásárcsarnok geotermikus fűtési rendszerét is. Szintén a városközpont rehabilitációjához kapcsolódik az a fotópályázat, melynek eredményhirdetését a fórum előtt tartották a polgármesteri hivatalban.

 

2008.09.08   Búcsú a piros iskolától

Befejeződött az iskolai oktatás a füredi piros iskolában, miután a 80 éves épületet visszakapta a katolikus egyház. Az új tanévben már a korábban idejáró első és második osztály a Bem iskola központi épületében kapott helyet. Az iskolai múltat mostantól emléktábla őrzi, a piros iskola falán, amelyet a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület készíttetett.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT