MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Kerek templom altemplom

Találatok száma: 5

 

2013.06.21   Lestyán Goda János kiállítása

A hal, a halászat a kereszténység ősi szimbóluma egyszerre jelképezi a folytonosságot és a mulandóságot. Erre a kettősségre utal Lestyán Goda János szobrászművész kiállításának címe is: "A múló idő állandósága". A bronzöntvényekből álló tárlat a Kerek-templom altemplomában látható.

 

2012.08.28   Bor-Kép-Tár ötödször

Balatonfüred Város Önkormányzata és a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület ötödik alkalommal hirdette meg a Borhetekhez kötődő képzőművészeti pályázatot. Minden olyan képző-, ipar- és népművészetekhez kapcsolódó alkotást vártak, amelynek köze van a szőlő és bor dicséretéhez. A szervezők azt kérték a kiállítóktól, hogy magyar népművészetben gazdagon fellelhető bor-művészet kapcsolatot fogalmazzák újra. Ezekből az alkotásokból rendeztek kiállítást a Borhetek ideje alatt.

 

2010.08.07   Borképtár - kiállítás a Kerek templomban

A két évente megrendezett Bor-Kép-Tár kiállítás a balatonfüredi borhetekhez kötődik. Kezdetben a város képzőművészei jelentek meg itt, ma már a meghívásos pályázatra az egész országból érkeznek alkotások. A Kerektemplom altemplomában a kiállítás augusztus végéig látható.

 

2010.07.06   Művészeti fesztivál: Fischer György kiállítása, Klezmer est, Tárogató fesztivál

Július 11-én zárul a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál, amely eddig zenei koncerteket, színházi estet, kiállítást nyújtott a közönségnek. A fesztivál programjában, szerdai adásunkkal egy időben zajlik az I. Nemzetközi Klezmer Fesztivál, hétvégén pedig a verbunkos zenéé lesz a főszerep.

 

2008.10.11   Kozma Imre kiállításán

33 festményt láthat az érdeklődő közönség a füredi Kerek templom altemplomában. Kozma Imre festőművész ebben az évben másodszor mutatja be képeit Balatonfüreden, de az alkotások egy részét megismerhették a fővárosi művészet kedvelők is. A mostani tárlat 1 hónapig lesz látható.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT