MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Veszprém, Petőfi Színház

Találatok száma: 64

 

2015.01.21   A fizikusok a Veszprémi Petőfi Színházban

Friedrich Dürrenmatt: A fizikusok című komédiáját is láthatja a Veszprémi Petőfi Színház közönsége ebben az évadban. A darabot Dömölky János rendezte, a főbb szerepekben Kiss Jenő, Oberfrank Pál és Szilágyi Tibor lép színpadra.

 

2014.11.12   A vadkacsa a Veszprémi Petőfi Színház műsorán

Henrik Ibsen: A vadkacsa című színművének premierje novemberben 14-én volt a Veszprémi Petőfi Színházban, a rendező Guelmino Sándor. Az írónak ezt a darabját még soha nem játszotta a teátrum. Az előadás főbb szerepeiben Kéri Kitty, Haumann Máté és Almási Sándor látható.

 

2014.10.31   Levelek a lövészárokból - bemutató a Petőfi Színházban

Az I. Világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából mutatják be ebben az évadban Veszprémben, a Levelek a lövészárokból című darabot. A rendhagyó est anyagát Nemlaha György, a Magyar Televízió legendás szerkesztője állította össze, a rendező Kéri Kitty.

 

2014.06.15   Évadzáró a Petőfi Színházban

Nagy sikere volt idén a nyílt napnak, a Bérletek éjszakájának, az Angol Nyelvű Drámafesztiválnak, az Erdélyi Napoknak és jelentősen nőtt a bérletesek száma, hangzott el a Veszprémi Színház évadzáró társulati ülésén. Több színművész munkáját kitüntetéssel ismerték el és megtudtuk azt is, hogy a nyár is mozgalmasnak ígérkezik.

 

2014.05.14   Sajtótájékoztató a Veszprémi Petőfi Színházban

Sajtótájékoztatót tartott a Veszprémi Petőfi Színház. Oberfrank Pál direktor bejelentette, hogy a teátrum felkarolja a Polányi Passiót.

 

2014.04.10   Évadhirdető a Veszprémi Petőfi Színházban

Évadhirdető sajtótájékoztatót tartott a Veszprémi Petőfi Színház, ahol a 2014/2015-ös évad kínálata mellett megtudtuk, hogy a teátrum több sikerelőadása is műsoron marad és a következő szezonban is számos bérlettípus között válogathat a közönség.

 

2014.03.19   A jó és a rossz küzdelme a Veszprémi Petőfi Színházban

Carlo Goldoni: A Kávéház című darabját állította színpadra Valló Péter Jászai Mari-díjas rendező, aki mint mindig most is maga választott a számtalan mű közül. A 18. századi Velencében játszódó vígjátékban ketten állnak ki a síkra: egy becsületes, jóindulatú kávéház-tulajdonos és Don Marzió, a megtestesült rosszindulat, akinek viszont sajnos a legtöbbször igaza van. Hogy ki nyeri a csatát? Talán kiderül a Petőfi Színház legújabb előadásából.

 

2014.01.25   Ádámok és Évák ünnepe Veszprémben

A Veszprémi Petőfi Színházban ismét megrendezték az Ádámok és Évák ünnepét a magyar kultúra napja alkalmából. Idén Gergők és Vicuskák címmel magyar írók, költő műveiben szereplő szerelmi történetekből játszottak el jeleneteket a középiskolás fiatalok. Balatonfüredről a Lóczy gimnázium képviseltette magát.

 

2014.02.05   Veszedelmes viszonyok a Veszprémi Petőfi Színházban

A február 7-étől játszott darab középpontjában a XVIII. század Franciaországának fülledt és romlott erotikája áll. A mű főhőse Valmont, aki gátlástalanul cinikus, kegyetlen és velejéig romlott nőcsábász. Látványos, kösztümös előadás részese lehet a közönség. Nem lesz hiány romantikából, szenvedélyből és humorból sem.

 

2013.11.27   Gorkij a Veszprémi Petőfi Színházban

Gorkij a 20. század egyik legellentmondásosabb, ugyanakkor egyik legtehetségesebb írója is. Novellában, regényben és drámában egyaránt világraszólót alkotott. Gorkij első világsikert aratott színpadi művében, az Éjjeli menedékhelyben, hitet tesz az ember földi elhivatottsága, eltiporhatatlan méltósága mellett. A darab november 29-től látható Veszprémben.

 

2013.10.16   A víg özvegy a Petőfi Színházban

Szinetár Miklós rendezésében A víg özvegy című népszerű operettet láthatja a Veszprémi Petőfi Színház közönsége októbertől. A darabnak nemcsak a világhírű zene az erőssége, hanem a kiválóan megírt történet is, hiszen jó helyzeteket, jól játszható szituációkat kínál a színészeknek. A főbb szerepekben Halas Adelaida, Szilágyi Tibor és Szeles József látható.

 

2013.10.10   Drága Gizám! - a Latinovits-Bujtor Játékszínben

Az Örkény István: Macskajáték című műve alapján készült Drága Gizám! című darabot láthatja a Veszprémi Petőfi Színház közönsége októbertől a Latinovits-Bujtor Játékszínben. Az előadást Berényi Gábor állította színpadra. A kétszemélyes játékban Meszléry Judit és Palásthy Bea parádés alakítását láthatja a közönség.

 

2013.10.04   Két előadás egy este a Veszprémi Petőfi Színházban

Egy este, egymás után két darabot tekinthet meg a közönség a Veszprémi Petőfi Színházban. Az első részben remek szórakozást nyújt az operaszerető közönségnek Rossini Bruschino úr című vígoperája. A népszerű operarendező Toronykőy Attila sok nevetést ígér a nézőknek, hiszen Rossini műve igazi ínyencség a műfajt kedvelőknek, akik ebben az előadásban kiváló hangú énekeseket láthatnak együtt a színpadon. Az este további részében Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus Csillagok szárnyán című táncfantáziáját láthatják a nézők. A modern táncelemeket és balettet felvonultató táncszínházi előadásban rúdtánc stílusban táncoló művész is fellép.

 

2013.09.20   Agónia - bemutató a Latinovits-Bujtor Játékszínben

A nyári elő bemutató és a nagy sikerű zágrábi vendégszereplés után szeptemberben mutatták be a Latinovits-Bujtor Játékszínben Miroslav Krleza: Agónia című drámáját. A darabot Dömölky János állította színpadra, akit Krleza magyarországi szakértőjének is neveznek. Az előadás főbb szerepeiben Kéry Kitty, Gáspár Tibor és Oberfrank Pál látható.

 

2013.09.20   Kiállítás Miroslav Krleza tiszteletére

A magyarul is tudó horvát író Miroslav Krleza tiszteletére nyílt kiállítás a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában. Az Országos Széchenyi Könyvtár által összeállított tárlatot első ízben 2011-ben, Krleza halálának 30. évfordulóján Budapesten, majd a következő év nyarán Balatonfüreden is láthatta már a közönség.

 

2013.07.26   Nyáron is népszerű a Petőfi Színház

Országszerte kedvezően fogadták a Veszprémi Petőfi Színház nyári előadásait. Ez 7500 plusz nézőt jelentett a teátrum számára. Többek között erről beszélt Oberfrank Pál és Eperjes Károly a múlt héten megtartott sajtótájékoztatón. Az új évad előadásaira augusztus 21-től válthatnak bérletet a nézők.

 

2013.06.18   Évadzáró a Veszprémi Petőfi Színházban

A Veszprémi Petőfi Színház közönsége Trokán Annának ítélte a Petőfi-díjat, Tóth Loon pedig a társulat szavazatai alapján a Latinovits-díjat vehette át a teátrum évadzáró társulati ülésén. Trokán Anna három éve játszik Veszprémben, többek között a Pacsirta címszerepében, a Iphigeniában, a Monmartre-i ibolyában láthatta a közönség. Tóth Loon idén rendezőként is bemutatkozott a Tábori piknikkel, ő elsősorban ennek tulajdonítja az elismerést.

 

2013.04.25   "Tábori piknik"- Abszurd parádé a Latinovits-Bujtor Játékszínben

Vasárnap mutatták be nagy sikerrel a Veszprémi Petőfi Színház Latinovits-Bujtor Játékszínében Fernando Arrabal: Tábori piknik című komikus tragédiáját. A darabot a veszprémi társulat tagja Tóth Loon állította színpadra, aki bízik abban, hogy azok akik szeretik a Monty Phyton-féle abszurd humort örülnek az előadásnak.

 

2013.04.10   A montmartre-i ibolya- operett a Petőfi Színházban

Kéri Kitty rendezésében láthatja a közönség a Veszprémi Petőfi Színházban Kálmán Imre népszerű operettjét, "A montmartre-i ibolyát. A rendező azt szerette volna, ha az előadás nyomán valami új születik a műfajon belül. Kéri Kitty szerint az operettet az elmúlt fél évszázadban túl sok felesleges "cukormáz" jellemezte, ugyanakkor hiányzott belőle az irónia.

 

2013.03.27   MASZK gála Veszprémben

Március 27-én a Színházi Világnap alkalmából a Veszprémi Petőfi Színházban rendezték meg a MASZK Országos Színészegyesület díjkiosztóval egybekötött jótékonysági gáláját. A Kállay Ferenc-életműdíjat Máthé Erzsi a nemzet színésze, a Vámos László-díjat Rátóti Zoltán, a Kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója vehette át az ünnepségen.

 

2013.01.21   Ádámok és Évák ünnepe a Veszprémi Petőfi Színházban

Ádámok és Évák Ünnepe- Emberek az embertelenségben címmel a XX. század veszprémi és veszprém megyei vonatkozású történeteit idézte meg 150 középiskolás a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Veszprémi Petőfi Színházban. A hét különböző jelenetből álló előadást Kéri Kitty rendezte. A füredi Lóczy Gimnázium diákjai egy tragikus, eddig alig ismert történetet dramatizáltak nagy sikerrel.

 

2013.03.08   Mirr-Murr, a kandúr kalandjai a Petőfi Színházban

Ősbemutató helyszíne volt március 10-én a Veszprémi Petőfi Színház. Csukás István: Mirr-Murr, a kandúr című zenés mesejátékát láthatta a közönség, Juhász Róza rendezésében. A szerző, azt szerette volna, ha egy olyan darab születik írása nyomán, amelyen sokat nevetnek a gyerekek.

 

2013.01.30   Az "önzés vígjátéka"- A Tündérlaki lányok a Petőfi Színházban

Február 1-én mutatták be nagy sikerrel a Veszprémi Petőfi Színházban Heltai Jenő A Tündérlaki lányok című vígjátékát. A darabot Guelmino Sándor állította színpadra, aki már nem először rendez a teátrumban. A főbb szerepekben Kéri Kitty, Eperjes Károly, Terescsik Eszter, Csarnóy Zsuzsanna és Trokán Anna látható.

 

2012.12.11   "Adáshiba"- bemutató a Veszprémi Petőfi Színházban

December 14-én mutatták be nagy sikerrel a Veszprémi Petőfi Színházban Szakonyi Károly: Adáshiba című színművét Tordy Géza rendezésében. A történet 1969-ben játszódik, főszereplője egy olyan család, melynek életét a televíziózás határozza meg. A családtagok kapcsolatai felszínesek, nem figyelnek egymás problémáira. A parádés szereposztásban látható többek között: Esztergályos Cecília, Reviczky Gábor, Eperjes Károly és a teátrum igazgatója Oberfrank Pál.

 

2012.11.30   Sötét galamb - bemutató a Latinovits-Bujtor Játékszínben

December elsején mutatták be Veszprémben a Latinovits-Bujtor Játékszínben Örkény István: Sötét galamb című drámáját. A rendező Hargitai Iván szerint méltatlanul keveset játsszák ezt a kamaradarabot, ezért is vette elő. A történet az '50-es évek elején Budapesten, a szerzetesrendek felszámolásának idején játszódik. A darab érdekessége, hogy egy színész több szerepet is játszik.

 

2012.11.05   Tanmese a barátságról - Oliver! a Veszprémi Petőfi Színházban

Világszínvonalú produkcióval folytatódik az évad a Veszprémi Petőfi Színházban. Nagy Viktor rendezésében és a nemzetközi hírű Jászai Mari-díjas Kentaur díszlet- és jelmezterveivel november 9-én mutatják be Lionel Bart: Oliver! című musiceljét. A darabban 23 fős gyereksereg alkotja a tolvajbandát. A teátrum igazgatója Oberfrank Pál azt mondta, hogy ezzel a produkcióval messze a színház lehetőségei felett teljesítenek.

 

2012.10.11   Iphigeneia Auliszban - bemutató a Latinovits- Bujtor Játékszínben

Euripidész: Iphigeneia Auliszban című drámájával indult az új évad a Veszprémi Petőfi Színház Latinovits-Bujtor Játékszínben. A darabot Szinetár Miklós rendezte, akinek nagyon fontos, hogy a nézők akkor is megértsék a történetet, ha nem mozognak otthonosan a görög drámák világában, ezért az előadás közben többször is narrátor segít az eligazodásban. A főbb szerepekben Trokán Anna, Kéri Kitty és Szalma Tamás látható.

 

2012.09.12   Médianap a Petőfi Színházban: Csalódások

Kisfaludy Károly Csalódások című vígjátékának premierjével szeptember 14-én megkezdődött a 2012/13-as évad a Veszprémi Petőfi Színházban. A darabot a Kossuth-díjas Valló Péter állította színpadra, aki tavaly ugyancsak ebben a teátrumban rendezte az Értelem és érzelem című művet. A két előadás között sok a párhuzam, hiszen ugyan abban a korban játszódik, ugyan azok a társadalmi problémák törnek felszínre.

 

2012.03.08   Szerenád - mesejáték a Petőfi Színházban

Ősbemutató helyszíne volt a Veszprémi Petőfi Színház. A Szerenád című zenés mesejátékot a társulat tagja Máté P. Gábor írta. A darabot gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlják. A fülbemászó dallamoknak és a látványos koreográfiának köszönhetően a legkisebbek is megérthetik az előadást.

 

2012.03.08   Utazás az éjszakába - bemutató a Latinovits-Bujtor Játékszínben

A világ drámairodalmának talán legszívbemarkolóbb darabját, O'Neill: Utazás az éjszakába című tragédiáját mutatták be a Veszprémben, a Latinovits-Bujtor Játékszínben, Dömölky János rendezésében. Az előadás meglehetősen hosszú, de igazi katartikus színházi élményt kínál.

 

2012.02.24   Marica grófnő - operett a Veszprémi Petőfi Színházban

A Veszprémi Petőfi Színház februárban tűzte műsorára a Marica grófnő című operett-előadást. A bemutatón készített összeállításunkban az interjúk mellett felcsendülnek a legnépszerűbb dalok is.

 

2011.12.02   Médianapon a Chioggiai csetepaté

A modern vígjáték létrehozójának is tartott Goldoni életművének egyik gyöngyszemét a Chioggiai csetepatét állítja színpadra a Veszprémi Petőfi Színházban Kéri Kitty. Az előadás premierje december 9-én lesz a nagyszínpadon. A darab hétköznapi emberek mindennapi gondjain keresztül mutatja be a hamisítatlan mediterrán életstílust.

 

2011.10.20   Értelem és érzelem: ősbemutató a Veszprémi Petőfi Színházban

Jane Austen remekművét, az Értelem és érzelem című regényt állította színpadra Magyarországon elsőként a Kossuth-díjas rendező Valló Péter a Veszprémi Petőfi Színházban. A darab a történet bemutatásán túl egyfajta kultúrtörténeti utazásra is hívja a nézőt vizuális technika segítségével. A főszerepekben Kéri Kitty és Trokán Anna látható.

 

2011.10.15   50 éves a Veszprémi Petőfi Színház társulata

Idén ünnepelte a társulat megalapításának 50 éves évfordulóját a Veszprémi Petőfi Színház. A megemlékezésen új örökös tagokat avattak, felelevenítették az 1961 óta eltelt idők legendás darabjait, színművészeit és díszelőadással is köszöntötték a jubileumot.

 

2011.09.14   A Koldusoperával indult a Petőfi Színház új évada

Hatalmas sikerrel mutatták be a Veszprémi Petőfi Színházban szeptember 16-án a Koldusopera című zenés darabot parádés szereposztásban, Szinetár Miklós rendezésében. A premieren megjelent az 1958-as előadás két szereplője Bodrogi Gyula és Király Levente is. A darab érdekessége, hogy a társulat tagja Trokán Anna együtt áll színpadra édesanyjával Papadimitriu Athinával.

 

2011.08.24   50 éves a Veszprémi Petőfi Színház társulata

Idén ünnepli 50. születésnapját a Veszprémi Petőfi Színház társulata. A jubileumi évad első nagyszínházi előadása Szinetár Miklós rendezésében a Koldusopera lesz. De nem csak színdarabokkal hanem számos kísérőrendezvénnyel is várják az érdeklődőket az ünnepi évadban. Könyvbemutatókkal, kiállításokkal, pódiumbeszélgetésekkel, szeptember 3-án pedig a már hagyományosnak mondható nyílt nappal.

 

2011.06.18   Évadzáró a Veszprémi Petőfi Színházban

Június 18-án tartották a Veszprémi Petőfi Színház évadzáró társulati ülését. Ezen a napon adták át a Petőfi és a Latinivits-díjat. Előbbit a közönség szavazatai alapján Kőrösi Csaba színművész kapta, utóbbit a társulat tagjainak szavazatai alapján Kellerné Egresi Zsuzsanna a teátrum értékesítési vezetője vehette át.

 

2011.03.30   Médianap a Petőfi Színházban

Április elsején mutattják be a veszprémi Petőfi Színházban Beaumarchais: Figaro házassága című művét. A darabot Valló Péter állítja színpadra, aki három éven belül harmadszor rendez a teátrumban. A főbb szerepekben Kőrösi Csabát, Pindroch Csabát, Dobra Máriát és Trokán Annát láthatja a közönség.

 

2011.02.26   Jeanne d'Arc a Latinovits-Bujtor Játékszínben

Február 26-án mutatták be Veszprémben a Latinovits-Bujtor Játékszínben Anouilh: Jeanne d'Arc (A pacsirta) című művét. A darabot Kéri Kitty rendezte, a főszerepben Trokán Anna látható.

 

2011.02.17   Operabemutató a Petőfi Színházban

Nagy sikert aratott a Petőfi Színház első családi operabemutatója az Andersen meséjéből született Pomádé király új ruhája című előadás. Az áthallásos történet mondanivalóját a felnőttek értik meg igazán, a fülbemászó dallamok, a rímes összefüggő szövegek és a színes díszletek azonban segítenek abban, hogy a legkisebbek is megkedveljék ezt a műfajt.

 

2011.01.14   Színházi ajánló: Csókos asszony

Igényes szórakozást kínál a veszprémi Petőfi Színházban a zenés műfajt kedvelő közönségnek a Csókos asszony című operett, amely Zerkovitz Béla az egykori szegedi építészmérnök egyik legismertebb műve. Zerkovitz örökzöld slágerei: Mi muzsikus lelkek..., Most amikor minden virág nyílik..., Van a Bajza utca sarkán, Éjjel az omnibusz tetején. A felcsendülő melódiák garanciát jelentenek, hogy a közönség hátradőlhet a székében és engedje, hogy a dalok, a szerelem és a humor szárnyán repítsék az operettek habkönnyű világába. Az előadást Oberfrank Pál igazgató állítja színpadra. Most az operettrészletek mellett a rendezővel és a főszereplőkkel láthatnak interjúkat.

 

2011.01.21   Diákszemmel Az ember tragédiája

Rendhagyó előadással várta a közönséget január 22-én, a magyar kultúra napján a veszprémi Petőfi Színház. Diákok adták elő Az ember tragédiáját. Mindegyik színt más-más iskola mutatatta be, így állt össze a teljes darab. Stábunk a bemutató előtt egy nappal a próbákon forgatott.

 

2010.12.15   "A kis herceg" bemutatója a Petőfi Színházban

December 19-től látható a veszprémi Petőfi Színházban Juhász Róza rendezésében "A kis herceg" című előadás.Az Exupéry klasszikus és örök érvényű mondanivalókat megfogalmazó regényéből készült darab gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szól. A rendező úgy fogalmazott, hogy családi darab.

 

2010.11.23   Új bemutató a Petőfi Színházban

November 26-án mutatták be a Petőfi Színházban Shakespearae Szentivánéji álom című vígjátékát Szergej Maszlobojscsikov rendezésében. A darab több szempontból is különleges. Egyrészt azért mert a társulat első ízben dolgozik együtt külföldi rendezővel, másrészt pedig ez az első alkalom, hogy a teátrum igazgatója Oberfrank Pál együtt játszik a társulattal.Szergej Maszlobojscsikovot Eperjes Károly művészeti tanácsadó hívta meg Veszprémbe rendezni, aki az Új Színház előadásában már 121-szer játszott a darabban.

 

2010.10.12   Médianapon a Noszty fiú esete Tóth Marival

Október 15-én mutatják be a veszprémi Petőfi Színházban Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival című regényének színpadi változatát. A premier előtt ismét médianapot tartottak a teátrumban, melynek keretében Keszég László rendezővel és a főszereplőkkel is beszélgettünk.

 

2010.09.24   Anna Karenina - médianap a Petőfi Színházban

A nyári nagy sikerű nyilvános főpróba után szeptember 24-én az évad első előadásaként mutatták be a Petőfi Színházban az Anna Karenina című musical-operát. A premier előtt két nappal nagyszabású médianapot tartottak a teátrumban, melynek keretében a rendező és a főszereplők is nyilatkoztak a sajtó képviselőinek.

 

2010.09.11   Nyílt nap a Petőfi Színházban

Első alkalommal rendeztek nyílt napot a Petőfi Színházban. Az érdeklődő gyerekeket és szüleiket a teátrum előtti téren különböző programok várták. Oberfrank Pál a színház igazgatója elmondta a teátrum nem egy zárt közösség, része a város és része a megye hétköznapi életének is.

 

2010.08.23   Évadnyitó társulati ülés a Petőfi Színházban

Az Anna Karenina című musical-opera bemutatójával kezdődik a Petőfi Színház új évada szeptember 24-én. A teátrum öt nagyszínházi bemutatóval, négy-négy gyermek és ifjúsági darabbal, játékszíni bemutatókkal és meghívott vendégelőadásokkal várja a közönséget. A társulat három új állandó taggal bővült. Az új évadtól Kéri Kitty, Trokán Anna és Horváth Zoltán is Veszprémben játszik.

 

2010.06.20   Nyári Koffer Színház

A Veszprémi Petőfi Színház kiemelt feladatának tekinti, hogy ne csak a teátrum falai között játsszon, hanem a megye legkisebb településeire is eljusson előadásaival. Kofferszínház néven Szeles József színművész irányításával a társulat nyáron híres operettekből összeállított zenés darabbal szórakoztatja a közönséget.

 

2010.06.13   Évadzáró a Petőfi Színházban

Június 13-án tartotta évadzáró társulati ülését a veszprémi Petőfi Színház, melynek keretében átadták a Petőfi és a Latinovits-díjat. A Petőfi-díjat minden évadban a közönség szavazatai alapján legjobbnak ítélt színész, míg a Latinovits-díjat a társulat szavazatai alapján legjobbnak ítélt munkatárs kapja. Ebben az évben Csarnóy Zsuzsanna színművész és Mojzes Gabriella díszletkészítő vehette át az elismerést.

 

2010.05.05   Bujtor Istvánra emlékeztek a Petőfi Színházban

Születésének 68. évfordulójára fotókiállítással és a Kakukkfészek című darab díszelőadásával emlékezett a veszprémi Petőfi Színház társulata Bujtor Istvánra, a teátrum tavaly elhunyt igazgatójára. A B. Müller Magda fotóművész által összeállított - az évad végéig látható - tárlaton többek között a "Fiúk a térről", a "Szemüvegesek", a "Kőszívű ember fiai", a "Fekete gyémántok", a "Dunai hajós", és a "Pogány madonna" című filmekből láthatnak fényképeket az érdeklődők.

 

2010.04.30   Új évad - A Petőfi Színház sajtótájékoztatóján

A Csárdáskirálynő tavalyi sikere után több zenés produkciót kínál a Petőfi Színház a következő évadban. Összesen harminc bemutató lesz. Egy új kezdeményezésnek köszönhetően a társulat nemcsak Veszprémben játszik majd. A kevés díszletet igénylő darabokkal a megye valamennyi településére el kívánnak jutni, jelentette be Oberfrank Pál a teátrum évadhirdető sajtótájékoztatóján.

 

2010.04.19   Diákok a színpadon

Középiskolások mutatják be jövőre a magyar kultúra napján Az ember tragédiáját a Petőfi Színházban. A 15 színt 14 iskola diákjai állítják színpadra, ezekből áll össze majd a kész darab. Április 16-án sorsolták ki a teátrumban, hogy melyik jelenetet melyik intézmény kapja. A füredi Lóczy Gimnázium tanára a Falansztert húzta.

 

2010.03.11   A rózsátnevető királykisasszony - Médianap a Petőfi Színházban

Az évad második gyerekdarabját a Rózsátnevető királykisasszonyt mutatták be március 14-én a Veszprémi Petőfi Színházban. A mesejátékot Benedek Elek meséi alapján Zsurzs Kati állította össze és ő is rendezte. A darab érdekessége, hogy interaktív, vagyis a színészek folyamatosan bevonják a gyerekeket a játékba. A bemutató előtt médianapot tartottak a teátrumban, melynek keretében a rendezővel és a főszereplőkkel is beszélgettünk.

 

2010.03.06   Csárdáskirálynő a Petőfi Színházban

A világ legnépszerűbb magyar operettjét a Csárdáskirálynőt láthatják a nézők bérletsorozatban a Veszprémi Petőfi Színházban. A darab csereelőadásként a Győri Nemzeti Színház előadásában látható parádés szereposztásban. A győri teátrum tagjai mellett, két veszprémi színész Kőrösi Csaba és Csarnóy Zsuzsanna is játszik a három felvonásos nagyoperettben.

 

2010.02.16   Médianap a Petőfi Színházban

Múlt héten mutatták be a veszprémi Petőfi Színházban Carl Sternheim : A Bugyogó című vígjátékát Valló Péter rendezésében. Az expresszionista darab egy társadalmi szatíra, amely görbe tükröt tart a nézők elé. A jelenetek közben mindenki ráismerhet magára, vagy éppen a szomszédjára. A bemutató előtt két nappal médianapot tartottak a teátrumban, melynek alkalmával a rendezővel és a főszereplőkkel készítettünk interjúkat.

 

2009.12.15   Médianap a Petőfi Színházban

December 18-án, pénteken mutatják be a veszprémi Petőfi Színházban Arthur Miller Pillantás a hídról című klasszikus drámáját Guelmino Sándor rendezésében. A premier előtt három nappal médianapot tartottak a teátrumban. A Füred televíziónak a darab rendezője és két főszereplője adott interjút.

 

2009.11.02   Médianap a Petőfi Színházban

Nagyszabású, jó hangulatú médianapon mutatták be kedden délelőtt a Veszprémi Petőfi Színházban a Kaviár című zenés produkciót. A darabot Pozsgai Zsolt rendezte, a főszerepben egy vendégművész, a Kossuth-díjas Gáspár Sándor látható. A nagyközönség november 6-án, pénteken láthatja először a felhőtlen kikapcsolódást ígérő vígjátékot.

 

2009.09.21   Médianap a Petőfi Színházban

Médianapot tartottak hétfőn a veszprémi Petőfi Színházban. Az idei évad 25-én, pénteken indul Szabó Magda Régimódi Történetével. Ebből a darabból láthattak részleteket a média képviselői a bemutató előtt négy nappal. Stábunknak is lehetősége volt a rendezővel és a főszereplőkkel interjút készíteni.

 

2009.08.31   Évadnyitó Bujtor István nélkül a Petőfi Színházban

Van remény Bujtor István felépülésére, jelentette be Talabér Márta a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a Petőfi Színház évadnyitó társulati ülésén. A 2009/2010-es évad szeptember 25-én indul. Októberben pedig megnyit a teljesen felújított játékszín. Eperjes Károly művészeti tanácsadó azt ígérte, minden a tervek szerint halad majd az új évadban, az igazgató betegsége nem befolyásolja a meghirdetett darabok szereposztását.

 

2009.06.14   Évadzáró a Petőfi Színházban

Évadzáró társulati ülést tartottak a veszprémi Petőfi Színházban, melynek keretében átadták a Petőfi és a Latinovits díjakat. Előbbit a közönség szavazatai alapján legjobbnak ítélt színész kaphatja. Ebben az évben Eperjes Károly vehette át a rangos elismerést. A Latinovits-díjat pedig a teátrum gazdasági csoportvezetője kapta.

 

2009.03.18   Bemutatók a Petőfi Színházban

Az évad egyik legnagyobb sikere a Kakukkfészek című előadás a Veszprémi Petőfi Színházban. A közönség rendszeresen vastapssal, jutalmazza a színészek játékát. A darabban Bujtor István, Eperjes Károly, Csarnóy Zsuzsanna is látható. Ők beszélnek a Színház Tv kamerái előtt szerepükről, a produkció sikeréről.

 

2008.10.31   Ünnepi programok a Petőfi Színházban

Idén 100 éves a Veszprémi Petőfi Színház épülete. November 14. és 23. között jubileumi programokkal ünnepel a teátrum. Ekkor mutatják be a Veszprém Megyei Színházi Lexikont, több kiállítás is nyílik. Egy vándorfesztivál keretében pedig vidéki társulatok mutatkoznak be egy-egy darabbal.

 

2008.10.14   Színházról, családról Szulák Andreával

Az ismert színésznő, énekesnő, műsorvezető Szulák Andrea a Veszprémi Petőfi Színház társulatának is tagja. A Hyppolit a Lakáj-ban az egyik főszerepet játssza. A művésznő a szerdai előadás szünetében adott interjút a Füred Televíziónak.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT