MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Arany Korona Vendéglő

Találatok száma: 5

 

2010.11.20   Márton-napi vacsora és újbor szentelés

A Balatonvin Borlovagrend november 20-án az Arany Korona Étteremben rendezte meg a hagyományos Márton-napi vigasságot és az ehhez kapcsolódó újbor szentelést. A négyfogásos vacsoraesten elhangzott, az idei évet szívesen elfelejtenék a borászok, hiszen minden rossz megtörtént a szőlővel, ami csak megtörténhetett. Most derül majd ki, hogy ki az igazán jó gazda, hiszen a rosszból kell jó minőséget csinálni.

 

2010.02.11   Gőgös Zoltán /MSZP/ fórumán Balatonfüreden

A nyolc év kormányzást is értékelve tartott választási fórumot a Magyar Szocialisra Párt Balatonfüreden február 11-én. Nagy Jenő országgyűlési képviselő jelölt vendége Gőgös Zoltán államtitkár volt.

 

2009.11.13   Márton-napi újbor-mustra

A hagyományok szerint Márton napjához nemcsak a libaételek fogyasztása, hanem az új bor megkóstolása is kötődik. A Balatonvin Borlovagrend nyolcadik alkalommal rendezett újbormustrát és libatort. A borászok szerint az idei bor kimagaslóan jó minőségű, hiszen több helyen is 27 cukorfokos olaszrizlinget szüreteltek.

 

2009.07.01   Semmelweis-nap

Július elsején a magyar egészségügyi dolgozók Semmelweis Ignácra emlékeznek. Ezen a napon értékelik az előző év eredményeit, búcsúztatják a nyugdíjba vonuló kollégákat. Balatonfüreden hagyomány, hogy július első napján adják át a ?Balatonfüred Egészségügyéért? kitüntetéseket is, melyet ebben az évben dr. Schwarz János belgyógyász főorvos és Sándor Ferencné, a Szívkórház főnővére vehetett át.

 

2008.11.08   Újbor mustra

Márton-napot mind a népi kultúra, mind a keresztény kalendárium jeles napként tartotta számon. A népi kultúrában gazdasági határnapnak számított, ilyenkor kóstolták meg az újbort és ekkor vágták le először a tömött libákat.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT