MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Vári József

Találatok száma: 10

 

2014.10.28   14. Arany Ősz fesztivál

Várpalota és Balatonalmádi után az idén visszatért eredeti helyszínére a Renaissance iroda által szervezett Arany Ősz nemzetközi művészeti fesztivál. A Ferencsik János Zeneiskolában egész napos programot kínáltak az érdeklődőknek, a hazai fellépők mellett négy ország ifjú tehetségei mutatkoztak be. Délelőtt nemzetközi zsűri minősítette a produkciókat, este a legjobbak a gálakoncert programját színesítették.

 

2013.07.05   Balaton-Ifjúság-Művészet: Nemzetközi művészeti fesztivál

Hét országból csaknem 600 fellépő látogatott el idén Balatonfüredre a 13. Balaton-Ifjúság-Művészet fesztiválra. Lengyelországból, Bulgáriából Oroszországból, Ukrajnából, Szlovákiából, Azerbajdzsánból, sőt még a távoli Jakutföldről is jöttek szereplők, akik szinte valamennyi művészeti ágban bemutatkoztak. Újdonság volt idén, hogy a Kisfaludy Színpad mellett kiállítás és vásár is várta az érdeklődőket.

 

2012.10.25   Arany Ősz Művészeti Fesztivál

Közel 500 fellépővel rendezték meg október végén a 12. Arany Ősz Nemzetközi Művészeti Fesztivált Balatonfüreden és Várpalotán. A megnyitó ünnepséget a Ferencsik János Zeneiskola felújított épületében tartották, ahol az intézmény növendékei is színpadra léptek. A rendezvényre Ukrajnából, Oroszországból, Szlovákiából, sőt még az Északi-sarkkör közeléből is érkeztek fiatalok.

 

2012.07.06   12. Balaton-Ifjúság-Művészet fesztivál

2000-ben indult útjára Balatonfüreden a Balaton-Ifjúság-Művészet Nemzetközi összművészeti fesztivál. A hétvégén ismét több száz ukrán, orosz, kirgíz, szlovák és magyar táncos, énekes töltötte meg a Kisfaludy színpadot. A közönség színes, színvonalas produkciókat láthatott a háromnapos fesztivál ideje alatt.

 

2012.04.28   Több mint ötven bográcsban főtt a Jókai-bableves

A helyi baráti társaságokon kívül az ország számos pontjáról érkeztek csapatok a Jókai-bableves versenyre, sőt az idén külföldről is érkeztek vállalkozó szellemű résztvevők. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen sok leves szinte azonos ízvilággal rendelkezett, ennek is köszönhető, hogy több arany és ezüst oklevelet is kiosztottak. Stábunk a főzés kellős közepén látogatott ki a versenynek helyszínt biztosító Koloska-völgybe.

 

2011.10.25   Aranyősz Nemzetközi Művészeti Fesztivál

Tizenegy év után ismét Balatonfüred adott otthont az Aranyősz Nemzetközi Művészeti Fesztiválnak. A Balaton Szabadidő és Konferencia Központban magyar, orosz és ukrán művészeti csoportok produkcióit láthatta a közönség. A gálaműsort megelőzően a gyerekeket kézműves foglalkozásokkal és arcfestéssel várták.

 

2011.07.03   XI. Balaton-Ifjúság-Művészet Nemzetközi Fesztivál Füreden

A kedvezőtlen időjárás ellenére, óriási közönségsikert aratott az idei Balaton-Ifjúság-Művészet nemzetközi fesztivál. Július 1-én pénteken és 3-án vasárnap összesen több mint 50 színvonalas produkciót láthattak az érdeklődők a Kisfaludy színpadon. A fesztivál különlegessége volt, hogy a hazai művészeti csoportok mellett, keleti szomszédaink is jelentős számban képviseltették magukat. Orosz, ukrán, grúz, azerbajdzsáni fellépők szórakoztatták, a rossz idő ellenére is kitartó közönséget. A fesztivált Hári Lenke alpolgármester nyitotta meg.

 

2011.04.16   Moderntánc kupaforduló Balatonfüreden

700 táncos vendégszerepelt a hétvégén Balatonfüreden, a Modern-tánc Kupasorozat versenynapján. 50 kategóriában, 30 csoport lépett a zsűri elé, hogy bemutassák tánctudásukat. A nyugat-magyarországi esemény kiemelt volt a versenyzők számára, hiszen itt dupla pontokért folyt a küzdelem. Az országos döntőre Budapesten kerül majd sor, ahol több mint egymillió forintos összdíjazásban részesülnek a legjobbak.

 

2010.07.02   10. Balaton-Ifjúság-Művészet Fesztivál

Tizedik alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Balaton-Ifjúság-Művészet Nemzetközi Fesztivált, amelyre Kirgizisztánból, Ukrajnából, Bulgáriából és Oroszországból érkeztek fellépők. A látogatók találkozhattak néptánc, show tánc, mazsorett, ének és hipp-hopp produkciókkal.

 

2010.05.01   Moderntánc Kupasorozat regionális döntője Balatonfüreden

A Balaton Szabadidő- és Konferencia Központ adott otthont a Moderntánc Kupasorozat 2009/2010-es évad hetedik és egyben utolsó állomásának május 1-jén és május 2-án. A verseny már nem először érkezett a városba, hiszen az elmúlt két tanév versenysorozatainak 1-1 állomása is itt volt. A szervezők a korábbi nagy sikerű versenyek hatására, Balatonfüred Város Önkormányzatának támogatásával, ismét Balatonfüreden rendezték meg a moderntánc Kupasorozat regionális döntőjét.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT