MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Sümegi Imre parancsnok, Balatonfüredi Tűzoltóság

Találatok száma: 5

 

2010.05.18   Viharkárok Füreden és környékén

Sok dolguk akadt a füredi tűzoltóknak a hétvégén, a viharos időjárás miatt sok kisebb-nagyobb kár keletkezett. A legtöbb helyen fákat csavart ki a viharos szél, volt ahol kerítésre, illetve házra dőlt. A kiskertekben is tetemes a kár, a gyümölcsfák sok helyen annyira megsérültek, hogy a termés is odaveszett.

 

2009.12.01   Februárban kiderül épülhet-e az új tűzoltólaktanya

Hamarosan megújul a rendőrség épülete, a mentők pedig korszerű bázison állomásoznak. A tűzoltók azonban jelenleg méltatlan körülmények között, egy valamikori autószerelő műhelyben várják a riasztást. A füredi önkéntesek feladata tűz esetén elsősorban az első beavatkozások elvégzése, amíg a segítség megérkezik Veszprémből. Évente több mint száz helyszínre vonulnak és nem mindegy milyen eszközökkel és milyen laktanyából indul a segítség. Most úgy tűnik, hogy komoly esély van egy új tűzoltólaktanya felépítésére.

 

2008.10.24   Germeringi kirándulás 2008 őszén

Tavaly október végén két busznyi füredi vendégeskedett Germeringben. Vendéglátóink a tőlük megszokott szeretettel és odafigyeléssel fogadtak bennünket és kalauzoltak végig a városon, környékén és Münchenben.

 

2009.01.17   Jégről mentés

Jégről mentési gyakorlatot tartottak a tűzoltók és a mentők a katasztrófavédelem közreműködésével Füreden. A feladat az volt, hogy kimentsenek egy korcsolyázás közben beszakadt sérültet, majd őt a lehető leggyorsabban kórházba szállítsák. A gyakorlat nagyon jól sikerült, ha ez éles helyzet lett volna a korcsolyázó életét meg tudták volna menteni. Sajnos azonban a valós életben, nem mindig érkezik ilyen gyorsan a segítség. Sokan ?a hirtelen lehülés miatt- arra is képtelenek ilyenkor, hogy egyáltalán jelezzék: bajban vannak. Ebben a szezonban már 5-en tűntek el korcsolyázás közben.

 

0000.00.00   Új tűzjelzők

Új, GPRS alapú tűzjelző rendszer bevezetésére készül a Balatonfüredi Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság. Az új rendszer bevezetése után jelentősen lecsökken a riasztás és a kivonulás közti idő.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT