MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Rosta Sándor elnök, Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság

Találatok száma: 7

 

2010.09.30   Füredi arcélek: Rosta Sándor

A Városi Múzeum új sorozatot indított Füredi arcélek címmel. A havi egy beszélgetős délután célja, hogy bemutassa azokat a füredi személyiségeket, akik meghatározták, meghatározzák a város arculatát. Az első vendég Rosta Sándor volt, aki több mint fél évszázada azon dolgozik, hogy a Balaton, ezen belül Balatonfüred turizmusa fellendüljön.

 

2010.05.29   Átadták a Vaszary Villát

Május 29-től kinyitott a Vaszary Villa, amely három kiállítással várja a látogatókat. Hétfő kivételével minden nap látogatható, a fürediek 850 Ft-ért nézhetik meg a kiállításokat. Az épületben Bergmann Kávéház, gyermekfoglalkoztató, könyvesbolt is található.

 

2010.05.20   A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság ülésén

A Balatoni Halászati Zrt.-ből tavaly kivált Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkájáról, a kerékpáros turizmus fejlesztésének lehetőségeiről és az alkalmi munkavállalás szabályainak változásairól tárgyaltak a BRIB legutóbbi ülésén Gyenesdiáson.

 

2010.02.26   A BRIB ülésén

Múlt heti adásunkban már foglalkoztunk a sármelléki repülőtér ügyével. Azóta a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság is ülésezett és első pontban tárgyalt a Fly Balaton sorsáról. A tanácskozáson jelen volt a repülőtér felszámolásával megbízott Zrt. elnök-igazgatója, aki megerősítette a hírt mely szerint működtető felszámolás mellett döntöttek, találtak megfelelő bérlőt, így április elsején indulhat az utasforgalom.

 

2009.06.12   Szeressük a Balatont

Szeressük a Balatont! Ezzel a címmel rendezett közös konferenciát a BFT és a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. A szervezők fontosnak tartják, hogy az országos és a helyi médiumok a Balaton-parti polgármesterekkel és idegenforgalmi szakemberekkel közösen alakítsanak ki egy olyan stratégiát, amellyel a külföldi és hazai turisták számára népszerűbbé tehetik a Balatont.

 

2008.11.26   Aggasztó a balatoni térség munkaügyi helyzete

Súlyos gondok vannak a foglalkoztatás terén a Balatonnál, hallottuk a Regionális Idegenforgalmi Bizottság Almádiban megtartott ülésén. A szakemberek szerint jelenleg 13 ezer álláskereső szerepel hivatalosan a megyei álláskeresők nyilvántartásában és ez a szám nyáron is eléri a 3-4 ezret. A minimálbéres fizetések nagyon jellemzőek, emiatt többen külföldön keresik a boldogulást.

 

0000.00.00   Virágos Balatonért pályázat strandoknak, szállodáknak

A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság, a Balaton Fejlesztési Tanács és a Balatoni Szövetség idén ötödik alkalommal hirdeti meg a "Virágos Balatonért" környezetszépítő versenyt. A cél egyszerű: a turisztikai területek esztétikai fejlesztése. Ebben az évben a magánszállások, a szállodák, a kikötők és strandok üzemeltetői nevezhetnek a versenyre. Még pár napig, július 11-ig lehet hozzájutni a jelentkezési laphoz.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT