MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Freund Tamás agykutató

Találatok száma: 3

 

2014.09.19   FÜRED TV EXTRA : Agykutatók Balatonfüreden

Dr.Freund Tamás 2013 májusában ültetett fát a füredi Tagore sétányon. Akkor sem dr.Somogyi Péter, sem dr.Buzsáki György, akikkel közösen 2011-ben az agykutatás Nobel-díját, a The Brain Prise-ot elnyerte nem tudott eljönni Balatonfüredre. Most az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézete konferenciáján Freund Tamáson kívül részt vett az Egyesült Államokban élő dr. Buzsáki György is. A két világhírű agykutatóval a fánál beszélgettünk.

 

2013.05.19   Fát ültetett a Nobel-díjasok ligetében dr. Freund Tamás

Az agykutatók Nobel-díjával a The Brain Prize elismeréssel kitüntetett Freund Tamás ültetett emlékfát a Tagore-sétányon. Freund Tamás Buzsáki Györggyel és Somogyi Péterrel együtt 2011-ben a világon elsőként vehette át az "Agy-díjat". A tudós szerint a következő években prioritásként kell kezelni az agy működésének kutatását, hiszen a különböző neurológiai és pszichiátriai betegségek kezelése anyagilag és pszichésen is rengeteg terhet jelent a társadalmaknak.

 

2010.11.04   Dr. Freund Tamás Füreden

Dr. Freund Tamás Széchenyi-díjas agykutató volt a vendége a Vaszary Estek legutóbbi rendezvényének. A nemzetközi hírű tudós kutatócsoportjával jelenleg egy olyan gyógyszer kifejlesztésén dolgozik, amely új utakat nyithat a szorongás, a pánikbetegség és a depresszió gyógyításában.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT