MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Bíró Péter igazgató, MTA, Balatoni Limonlógiai Kutató Intézet

Találatok száma: 4

 

2012.10.11   Ülésezett a Balaton Fejlesztési Tanács

A Balaton Fejlesztési Tanács ülésén is téma volt a Balaton vízszintje. A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára és Bíró Péter, a Balatoni Limnológiai Intézet igazgatója nem támogatja az idegen vízből történő vízpótlást, de a befolyó vizekre történő víztározó építését jó megoldásnak tartja a vízszintingadozás kiküszöbölésére. Az ülésen napirend volt még Busi Lajos államtitkár tájékoztatója az uniós fejlesztési lehetőségekről.

 

2012.10.04   "Vizeink sokfélesége kiemelt érték"- hidrobiológus napok Tihanyban

Ebben az évben is október elején rendezték meg Tihanyban a hidrobiológusok éves nagy szakmai tanácskozását, melynek kiemelt témája volt hazánk álló és folyóvizeinek állapota. A Balaton jelenlegi alacsony vízszintjének kapcsán a kutatók elmondták: nem kell a rémhírekkel foglalkozni, mert ez egy természetes, átmeneti állapot, a csapadékosabb hónapok után újra magasabb lesz majd a víz állása. A "magyar tenger" nem fog kiszáradni.

 

2012.03.12   Intézet napok a tihanyi limnológián

Január 1-től az MTA egyik bázisintézete lett a tihanyi limnológia. Kutatásaik fő profilja továbbra is a hidrobiológia és a gerinctelen neurobiológia valamint ezek gyakorlati és gazdasági hatásai. A közelmúltban kétnapos évértékelő konferenciát tartottak az intézetben, melynek keretében megvitatták a 2011-es kutatási eredményeket.

 

2011.01.18   Tisza-kutató osztály indult a limnológián

A Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutató Intézetben, Tisza-kutató osztály indult. A program beindításához hat új munkatársat vettek fel, őket köszöntötték Tihanyban. A Tisza kutatása több évtizedes hiányt pótol, később azt tervezik, hogy intézményi formában, önálló gységként dolgozhatnak majd. A Duna-kutató csoport létrehozását a közeljövőben tervezik.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT