MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Steinbach József püspök, Dunántúli Református Egyházkerület

Találatok száma: 5

 

2016.11.12   Világíts! - református hittanos találkozó Füreden

Több mint 600 diák gyűlt össze a II. Dunántúli Felső Tagozatos Hittanos találkozón, amelyet Világíts címmel, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendeztek meg november 12-én. Az egész napos programra többek között Csurgóról, Tatáról, Pápáról érkeztek diákok, de természetesen a füredi gyerekek is ott voltak a találkozón.

 

2016.06.25   Református fesztivál, több ezren a Dunántúlról

A kétévente megtartott dunántúli Református Egyházi Napokon, azaz röviden a REND fesztiválon közel tízezer hívő vett részt. A több helyszínen folyó programok - arácsi, füredi templom, arácsi népház - központja a Balaton Szabadidő Központ volt, ahol a Református utcában koncertek, kiállítások, előadások, istentisztelet várta a híveket és érdeklődőket. A fesztivál egyszerre szól a híveknek, hogy megerősítsék egymást, ugyanakkor az útkeresőknek, kíváncsiaknak, kifelé, mondta a Füred tévének Steinbach József dunántúli református püspök.

 

2014.05.11   Kárpátaljai vendégek Füreden

43 fős delegáció érkezett Balatonfüredre a kárpátaljai Mezőkaszony községből. A harmincnégy diák és felnőtt kísérőik a Kárpátalja Barátainak Közhasznú Egyesülete szervezésében tölthetett el öt napot a Balatonnál. Megismerkedtek Balatonfüred nevezetességeivel, de eljutottak a sümegi várba és a veszprémi állatkertbe is. Legtöbben most látták életükben először a Balatont.

 

2011.11.13   Püspöki vizit a balatonfüredi református egyházközségnél

?Jó volt itt lenni, mi is épültünk a látogatás során? - ezt mondta Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a balatonfüredi református templomban, a gyülekezetnél tett, püspöki generális vizitációt követő Istentiszteleten. A látogatás során az egyházkerület elöljárói lelki és anyagi értelemben is betekintettek a gyülekezet életébe. Öt évre visszamenőleg átnézték az összes iratot és számba vették az épületeket is.

 

2011.09.11   Ünnepi Istentisztelet a 225 éves arácsi református templomban

Az ifjúságnevelés az egyik legfontosabb feladata ma az egyházaknak, ha a jövőben akarunk még magyar szót hallani a templomokban, hiszen a fiatal generáció bevonása nélkül elvesznek az olyan, ma még élő helyi gyülekezetek, mint az arácsi. Ezt hallottuk a vasárnap megrendezett ünnepi Istentiszteleten, melyet az 1786-ban épül templom tiszteletére tartottak. A rendezvényen Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. A város ajándékaként dr. Bóka István polgármester 100.000 Ft-ot adott át a helyi gyülekezetnek, melyet ifjúságnevelésre fordíthatnak Arácson.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT