MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Perlawi Andor szerző

Találatok száma: 4

 

2015.06.02   Jó magyarnak lenni, Perlawi Andor új kötete

Több novellát is tartogat az olvasónak Perlawi Andor 9. könyve, amely a "Jó magyarnak lenni" címet viseli. A cím persze önmagában sok kérdést felvet. Ez egy kérdés, kijelentés, vagy netán felkiálltás? Itthon jó magyarnak lenni, vagy netán járva a világot? Nos, politikai tartalmat egyáltalán nem talál az olvasó, az évszázados magyar sors bemutatása azonban több történeten keresztül megelevenedik. A kötet az I. világháború magyar áldozatainak tiszteletére íródott.

 

2014.01.29   Könyv Lázár Vilmos ezredesről

Lázár Vilmos 1834-ben kezdte meg katonai szolgálatát, Ferdinánd császár 1. huszárezredében hadnagyi kinevezést nyert, azonban 1844-ben elhagyta a katonai pályát. Az 1848-as események hatására ismét egyeruhát húzott és belépett a magyar honvédseregbe. Noha csak ezredesi rendfokozatot viselt, a szabadságharc tábornokaival együtt állították az aradi hadbíróság elé. Golyó általi halálra ítélték. Róla szól Perlawi Andor új drámai kötete.

 

2012.04.20   Kőrösi Csoma Sándorra emlékeztek Füreden

A tibeti-angol szótár megalkotójára, Kőrösi Csoma Sándorra emlékeztek Balatonfüreden, a Tagore-sétányon lévő szobránál. A Balatonfüred-Kovászna Testvérvárosi Egyesület nevében Pálffy Károlyné köszöntötte a rendezvény résztvevőit, majd Perlawi Andor író mondott beszédet. Az ünnepségen az Eötvös iskola diákjai verseket mondtak, majd a jelenlévők megkoszorúzták a tibetológus szobrát.

 

2011.10.04   Füredi szerelmek: pódiumjáték Kiss Ernő életéről

Kiss Ernő vértanú tábornok életének legfontosabb epizódjait mutatja be Perlawi Andor drámája, amely a szerző "Füredi szerelmek" című kötetében jelent meg. A történet Balatonfüreden az első Anna-bál idején kezdődik, a csaták helyszínén folytatódik és Aradon fejeződik be 1849-ben. A könyv füredi bemutatóján a Lóczy gimnázium diákszínpadának tagjai is közreműködtek.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT