MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Végh Endre elnök, Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület

Találatok száma: 8

 

2017.03.22   Szakmai nap a szőlőművelésről

Hagyományos szakmai napra hívta a szőlész-borászokat a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület. A Győri Agroker Zrt. jóvoltából láttunk száraz füstöt, tőközművelőt, permetezőket, kultivátorokat, levéltépőt és kacsozót, amely segíti a szőlőskertekben és gyümölcsösökben dolgozókat, kiválthatja a kétkezi munkát. Az előadásokon pedig azokról a pályázatokról is hallhattak a gazdák, amelyek a szőlőtelepítést és az újratelepítést támogatják.

 

2016.11.29   Újra téli esték az Arácsi Népházban

A harmadik évada kezdődött a Téli esték sorozatnak Arácson, amelyben a borral kapcsolatos előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, miközben a környék borászainak italait kóstolhatják. A Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület és az Arácsi Seniorok Társasága szervezi meg újra a hat előadásból álló programot. Márciusig több tematikus előadással várják a közönséget, szó lesz a bor és az irodalom, a bor és a vallás, a bor és gasztronómia kapcsolatáról is. Elsőként dr. Garaczi Imre egyetemi docenst látták vendégül az esten, aki az arácsi Széchényi-kastély történetéről beszélt.

 

2016.02.02   Újra téli esték borral, érdekes előadásokkal

Február elejétől egészen április 19-ig várja előadásokkal az érdeklődőket a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület és az Arácsi Szeniorok Társasága. Szervezésükben összesen öt alkalommal rendeznek előadássorozatot, ahol a szőlő és a bor kapcsolatával ismerkedhet meg a közönség. Szó lesz a bioborokról, a szőlőtermesztés új irányairól, az egészség és a bor kapcsolatáról, Balatonarács szőlő- és bortörténetéről, valamint a bor egyházban betöltött szerepéről. A nyitóelőadás azonban kilógott a sorból, ami a napi hírek, események hatására jött létre. Dr. Garaczi Imre, egyetemi tanár a migráció kérdéseiről, annak hatásairól beszélt.

 

2015.01.21   Új előadássorozat szőlőről, borról

Hat előadásból álló programsorozat indult az Arácsi Seniorok Társasága és a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület szervezésében, "Téli esték" címmel. Az Arácsi Népházban április 17-ig több érdekes előadást hallgathatnak meg a szőlőről és borról, legyen szó történelemről, irodalomról vagy akár szépségápolásról. A hangulatos estéket egy-egy helyi gazda borai teszik még színesebbé, első alkalommal maga a borút egyesület elnöke, Végh Endre kínálta borait.

 

2014.03.26   Mezőgazdasági kiállítás borászoknak

Egynapos szakmai kiállítást rendezett a városban, a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület, ahol a borászatot érintő legmodernebb technikával ismerkedhettek meg a környékbeli gazdák. A bemutatott gépek bár nem olcsók, összefogással, pályázati pénzek segítségével korszerűsíthetik eszközparkjukat akár a helyi borászok is.

 

2013.04.15   Új kiadvány a Füredi Borútról

Új kiadványban mutatkozik be a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület. A magazinban részletesen olvashatunk a termőhelyről, azaz a dűlőkről is. A 36 szolgáltatót bemutató kiadványt pályázati pénzből adta ki a Füred Borút Egyesület.

 

2012.01.25   Budapesten mutatkozott be a füredi borút

Széles közönség előtt, a fővárosban megrendezett Magyar Kert expo-n, a Szőlészet és Pincészet kiállításon, önálló pavilonnal mutatkozott be négy napon át a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület. Díszvendégként hívták meg a füredi kistérség borászait, szolgáltatóit tömörítő szervezetet. Előadásokkal, borkóstolóval várták a látogatókat, akik megismerhették a régió szabadidős lehetőségeit is.

 

2012.01.17   Díszvendég Budapesten a füredi borút

Budapesten az Agrárexpo keretében rendezett Szőlészet és Pincészet kiállítás vendége lesz a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület. A négy nap során a Hungexpo területén kínálják a fürediek boraikat és tartanak szakmai előadásokat. A borútnak jelenleg 57 tagja van, a 32 pincészet és borászat mellett 10 önkormányzat és turisztikai szolgáltatók.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT