MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Szekeres Kornél r. őrnagy,megelőzési előadó, Balatonfüredi Rendőrkapitányság

Találatok száma: 72

 

2017.06.14   A nyár veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

A felhőtlen vakáció és szabadság nem jelenti egyben a felelőtlenebb viselkedést, legyen szó akár strandolásról, szórakozásról, vagy közlekedésről. A balatonfüredi rendőrség iskolai bűnmegelőzési tanácsadója számos nyári veszélyre figyelmeztet. Gondot okozhat a hirtelen érkező vihar, a rendezvényeken feltűnő zsebtolvaj, a vizes vb miatt várható rendkívüli közlekedési helyzet, de akár egy nyitva felejtett lakás, vagy nyaraló is. Érdemes odafigyelni saját értékeinkre, külföldre utazáskor pedig az érvényes okmányokra.

 

2017.02.22   Február 22. az Áldozatok napja

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap azóta az Áldozatok napja, melyet 1993 óta Magyarországon is megtartanak. A balatonfüredi rendőrség fel szeretné hívni a figyelmet, hova és milyen segítségért fordulhatunk, ha bűncselekmény áldozata, sértettje lettünk.

 

2016.01.24   Folyik a vizsgálat az elhunyt hajléktalanok ügyében

Egy 64 és egy 71 éves férfi halt meg egy hete Balatonfüreden, akik hajléktalanként tartózkodtak a városban. A Huray utcában lévő elhagyatott épületben találtak rá a két holttestre, az elsődleges vizsgálatok kizárták az idegenkezűséget és az öngyilkosságot is. Azonban úgy tudjuk, az sem biztos, hogy kihűlés vezetett a tragédiához, a vizsgálat még jelenleg is tart. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy aki tud hasonló személyekről, akár egyedül élő idősekről, akik a hideg időjárás miatt veszélyben lehetnek, jelentsék azt a helyi kapitányságon. Mindenkinek próbálnak segíteni, de csak annak tudnak, aki elfogadja azt.

 

2017.01.10   Garázdaság, súlyos testi sértés és lopások az ünnepek alatt

Nem volt nyugodt az ünnepi időszak Balatonfüreden, szinte mindennap esethez hívták a rendőröket. Több lopás történt a bevásárlóközpontokban, az egyiknél egy autót is megrongáltak ismeretlenek, de volt ahol tettlegességig fajult a családi vita. Ismét jelentkeztek telefonos csalók, egy füredi embertől közel félmillió forintot csaltak ki.

 

2016.12.06   Legyünk körültekintőek a karácsonyi vásárláskor

Ne csak a megvásárolt árú minőségére érdemes figyelni a karácsonyi vásárláskor, a rendőrség a közbiztonsággal kapcsolatban figyelmezteti a lakosságot. A különösen forgalmas bevásárlóközpontokban, adventi vásárokon könnyen válhatunk tolvajok, vagy csalók áldozatává. Hogy miként lehet csökkenteni a kockázatot? Néhány jótanács következik a megelőzési előadótól.

 

2016.11.22   Betöréses lopások veszélyére figyelmeztet a rendőrség

A Balatonnál nem csak a tavaszi-nyári időszakban fordul elő a betöréses lopás, a télen magára hagyott hétvégi házak is előszeretettel szerepelnek a betörök listáján. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy ilyenkor is érdemes ellenőrizni a nyaralókat, mert egy időben felfedezett betörésnél a tettes elfogására is nagyobb az esély. Persze számos eszközzel védhetjük is ezeket az ingatlanokat, ahogy saját lakásunkat is, mert teljesen ezek sincsenek biztonságban.

 

2016.11.04   Rendszámfelismerővel szűrik ki a problémás gépkocsikat

Újszerű közúti ellenőrzést kezdett el a balatonfüredi rendőrkapitányság, amelynek lényege, hogy nem szúrópróbaszerűen állítják meg az autósokat, feleslegesen tehát "nem zaklatják" azokat, akiknél minden rendben van. A napokban többször volt kitereléses ellenőrzés, amikor minden elhaladó autót mellékútra terelnek, de csak azokat állítják meg, ahol a rendszámfelismerő rendszer valamilyen problémát jelez. Ezzel a módszerrel a lejárt műszaki, vagy az érvénytelen jogosítvány épp úgy fennakad, mint a nem fizetett biztosítás.

 

2016.10.24   Erre vigyázzunk Mindenszentek ünnepén

Közeledik a négynapos hétvége, sokan indulnak majd útnak, hogy elhunyt szeretteik sírját felkeressék. Hogy az emlékezés zavartalan és nyugodt legyen, nem árt, ha ilyenkor a temetői forgatagban is odafigyelünk egymásra és értékeinkre, figyelmeztet a rendőrség. Nem csak a kihelyezett virágokat lophatják el a tolvajok, de adott esetben a sírkövön felejtett kis táska is csábíthatja az elkövetőket. A gépkocsivezetőknek azt javasolják, inkább induljanak kicsit előbb úti céljukhoz, nehogy a rohanásból baleset történjen.

 

2016.10.26   Kábítószer miatt razziáztak a rendőrök Füreden

Négy emberre csaptak le egy időben a rendőrök kedden reggel Balatonfüreden. A bűnügyi és rendészeti osztály összehangolt akciójában három férfit és egy nőt állítottak elő, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. Ketten őrizetben, ketten szabadlábon várják az eljárás lefolytatását.

 

2016.06.16   Ingyenes regisztráció a kerékpárlopások ellen

Elindult az országos BikeSafe program, amit ki is próbálhattak a balatonfürediek a Kisfaludy strand parkolójában megtartott rendőrségi szezonnyitó rendezvényen. A kerékpárokat alvázszám alapján emelik be a központi nyilvántartásba, illetve fotók is készülnek a kétkerekűekről. Egy esetleg lopás után ezzel könnyebb az eltulajdonított kerékpár nyomára bukkanni. A rendőrség a nagyobb hirdetőoldalakat egyébként folyamatosan figyeli, nem egy esetben ott találták meg a napokkal azelőtt ellopott biciklit. Balatonfüreden egyébként már a kerékpáros rendőrök is szolgálatba álltak, júliustól pedig diákjárőrök segítik megóvni a lakosság értékeit a strandokon és a parkolókban.

 

2016.06.07   A nyár veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

Legyen szó strandolásról, kirándulásról vagy épp szórakozóhely- és rendezvénylátogatásról a biztonság legyen az első, ezt kéri a lakosságtól a füredi rendőrség. A bűncselekmények többsége megelőzhető, ha a nyaralók és a helyi lakosság körültekintően indul a partra, miközben a nyaralóházat is megfelelően bezárta. Az értékek védelmére is felhívják a figyelmet, fürdőhelyre lehetőleg értéket nem vigyünk, vagy ha ez elkerülhetetlen, akkor használjuk a strand széfét. Egyéb jó tanácsok Szekeres Kornéltól, a kapitányság kiemelt megelőzési előadójától.

 

2016.05.30   Lezárult a diákok közlekedésbiztonsági vetélkedője

Szekeres Kornél címzetes rendőr őrnagy, megelőzési főelőadó saját ötlete alapján 2004-ben indult útjára a "Már tudok biztonságosan közlekedni" vetélkedősorozat. A térség általános iskolásainak bevonásával azóta évről-évre megrendezték a közlekedésbiztonsági vetélkedőt, ahol a diákoknak különböző feladatokat kell megoldaniuk. Ez év tavaszán lezajlottak az elődöntők, a héten pedig a döntőt rendezték meg. Elsősegély kvíz, közlekedési szituációs feladat, kerékpáros ügyességi pálya, KRESZ-teszt, sorversenyek várták a gyerekeket, akik értékes ajándékokért küzdöttek.

 

2016.04.19   "Már tudok biztonságosan közlekedni" - vetélkedő diákoknak

Tizenegy éve rendezi meg a balatonfüredi rendőrség, a "Már tudok biztonságosan közlekedni" elnevezésű vetélkedősorozatot. A diákok számára meghirdetett versenyen ügyességi és elméleti feladatokat kell megoldani, szabályosan és adott időre. A rendőrség célja, hogy már gyermekkorban elültesse a helyes közlekedés alapvető szabályait.

 

2016.03.30   Ittas vezetők, szabálytalankodók a húsvéti hétvégén

Több baleset is történt és ittas vezetőkkel is találkoztak a füredi rendőrök a húsvéti hétvégén. A szabályosan közlekedő autósokat pedig az ünnepek alatt csokoládéval jutalmazták a rendőrök.

 

2016.03.17   Unokázós csalóktól óv a rendőrség

Elsősorban az idős embereket keresik meg telefonon azok az elkövetők, akik arra hivatkozva, hogy unokájuk bajba került, kisebb-nagyobb összegeket csalnak ki az aggódó nagyszülőktől. A telefonhívások általában este, vagy éjjel érkeznek, sok esetben pedig sikeres is ez az elkövetési módszer. A rendőrség körültekintő magatartást kér az idősebb korosztálytól, a családdal meglévő folyamatos kapcsolattartás is segítheti kivédeni a csalást. Idegen embereknek semmiképp sem adjanak át pénzösszeget, hivatkozzanak azok bármire is.

 

2016.02.29   Óvodásoknak tartott közlekedésbiztonsági előadást a rendőrség

Nem lehet elég korán kezdeni. Mondják sokszor, sok mindenre, de a kisgyermekek biztonságos közlekedésre való nevelése biztosan beletartozik ebbe. A füredi rendőrség nem csak az idősebb korosztályt, de a legfiatalabbakat is előadásokkal segíti, a balesetek elkerülése érdekében. A Hunyadi utcai Mesevilág tagóvodában évek óta sikeresen működik az ovizsaru program, ennek keretében játékos formában ismerhetik meg a kicsik, mit szabad és mit nem szabad tenni, ha közlekednek.

 

2016.02.15   Fokozott közúti ellenőrzés kezdődött

A balesetek számának visszaszorítása érdekében átfogó közúti ellenőrzés kezdődött és tart még hetekig a füredi rendőrkapitányság illetékességi területén. Az egyenruhások kamerákkal felszerelt autókkal figyelik a gyalogátkelőhelyeket, mérik az autók sebességét és a szondát is megfújatják a sofőrökkel. Helyszíni bírsággal, vagy szabálysértési feljelentéssel számolhatnak a szabálytalankodók.

 

2016.02.10   Óvatosan a közlekedésben

Óvatosságra int a rendőrség a közlekedésben, hiszen a tavaszias időjárás is rejteget veszélyeket. A vizes úton megnő a fékút, az előzés is veszélyes lehet, ha nincs megfelelő tapadás. A gyalogosokra pedig szintén vigyázniuk kell az autósoknak, hiszen ők sokszor nem csak a gyalogátkelőhelyen, hanem bárhol, akár az autóbuszok mögül is előbukkanhatnak. A balesetek megelőzése érdekében hamarosan átfogó közlekedésbiztonsági akció kezdődik Balatonfüreden.

 

2016.02.02   Sikeres rendőrségi elfogások

Az utóbbi két hétben négy esetben is sikerült a rendőröknek olyan személyt rövid idő alatt elfogniuk és előállítaniuk, akik valamilyen bűncselekményt vagy szabálysértést követtek el. Az esetek között volt többrendbeli ittas vezetés, súlyos testi sértés és lopás is. A rendőrség gyorsan reagált a lakossági bejelentésekre.

 

2016.01.12   Garázsfeltörés, bankkártyás csalás, ittas vezetés

Bár az ünnepek alatt nyugalom volt a városban, a karácsony elmúltával ismét volt dolguk a rendőröknek. Az adventi időszakban fokozott megelőző tevékenységet folytatott a rendőrség a polgárőrséggel együttműködve, talán ennek is betudható, hogy nem történt kiemelt bűncselekmény. Ismét előfordultak azonban nyereményjátékkal kapcsolatos csalások és volt, aki más bankkártyája terhére vásárolt az interneten. Elfogtak egy füredi férfit is, aki az adóhatóság körözött.

 

2015.12.11   Közösen járőröznek a rendőrök és a polgárőrök

A karácsony előtti időszakban, de majd szilveszter környékén is fokozott rendőri jelenlét várható szinte mindenhol, megelőzve a bűncselekményeket. A rendőröket most polgárőrök segítik a munkában, de rendszeresen nyomkövető kutya is csatlakozik a járőrözéshez. Az egyenruhások bárhol felbukkanhatnak, a télen magára hagyott nyaralóházak környékén épp úgy, mint a forgalmas bevásárlóközpontokban.

 

2015.12.08   Ne váljunk áldozattá!

Bármennyire is önfeledt a karácsonyi készülődés, a rendőrség az adventi időszakban is óvatosságra inti a lakosságot. A bevásárlást, vagy a közlekedést ugyanis ilyenkor még inkább körültekintően kell végezni, a megnövekedett forgalom, vagy épp az áruházakban, vásárokon feltűnő zsebtolvajok sok bosszúságot okozhatnak. A füredi rendőrség megelőzési előadója összegyűjtötte a legfontosabb intelmeket.

 

2015.11.24   Csalót fogtak a füredi rendőrök

Hosszas előkészítés után kedden reggel rendőrségi razzia helyszíne volt a Noszlopy utca környéke, ahol egy csalót fogtak el az egyenruhások. A városban jól ismert 38 éves K. K. ellen többrendbeli csalás a vád, amelyeket a feltételezés szerint magánszemélyek és vállalkozók sérelmére követett el. A házkutatás során eljárás indult egy másik személlyel szemben is, akinél gyanús növénymaradékot, vélhetően kábítószert találtak.

 

2015.11.04   Közeledik a tél, óvatosan közlekedjünk

A rendőrség fokozottan felhívja a figyelmet a téli időszakkal együtt járó, megváltozott közlekedési feltételek veszélyeire. Ilyen a reggeli köd, illetve a párától nedves útszakaszok, amelyekre jó ha figyelünk, a balesetek elkerülése érdekében. A "Látni és látszani" kampányt az idén is meghirdették, ennek keretében az autósok a kijelölt optikákban ingyenes szemvizsgálaton, a gépkocsik pedig a kijelölt szervizekben ingyenes világítástechnikai átvizsgáláson eshetnek át.

 

2015.09.02   Rendőrségi hírek

Új tájékoztató eszközt szereltek fel a füredi rendőrkapitányság épületében, amely az ügyfelek informálódását segíti, kiemelve a megelőzés fontosságát. A kapitányság eközben nagy figyelmet fordít az iskolakezdéssel kapcsolatos feladatokra, minden reggel és délután egyenruhások vigyáznak a gyerekek biztonságára az iskolák környékén, főleg a gyalogosátkelőknél. Az autósoknak hozzá kell szokniuk újra, hogy sok a diák közlekedik.

 

2015.08.04   Rendőrök kaptak elismerést

Sikeres elfogások, felderítések közreműködőit jutalmazták a napokban a füredi rendőrkapitányságon. Belák József rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott, Fischer Rajmund címzetes rendőr törzszászlós, baleseti helyszínelő és vizsgáló, valamint Horváth Miklós, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola első évfolyamos hallgatója részesült elismerésben és tárgyi jutalomban, miután elfogtak egy besurranó tolvajt.

 

2015.06.15   Az idősek biztonságáért

Aki útnak indul, tegye akár gyalog, kerékpárral, vagy autóval folyamatosan veszélynek van kitéve, ezért fontos a körültekintő és a mások épségét is szem előtt tartó közlekedés. Nem csak a gyerekek, de az idősek is könnyen válhatnak áldozattá, nekik tartottak fórumot a Közösségi Házban.

 

2015.06.15   Halálos gyermekbaleset a Noszlopy utcában

Tragikus gyermekbaleset történt Balatonfüreden a hétvégén, amelyben egy 9 éves kislány életét vesztette, egy 13 éves kislányt pedig a veszprémi kórházban ápolnak. Az elhunyt kislány szerveit a szülők felajánlották donációra, így azzal másokat megmenthetnek. A nyári vakáció szinte még el sem kezdődött, megnövekedett a fogalom a városban, a rendőrség fokozott óvatosságra inti az autósokat. Bicikliző, labdázó gyerekek bárhol és bármikor felbukkanhatnak.

 

2015.06.08   Nyáron is biztonságosan

Itt a vakáció és a szabadságolások ideje, mindenki önfeledten veti bele magát a nyaralás élményeibe. Nem árt azonban még a legboldogabb pillanatokban is figyelni saját magunk és értékeink biztonságára. Bár Balatonfüred bűnügyileg a kevésbé fertőzött területek közé tartozik, érdemes körültekintően strandolni, étterembe járni, vagy sétálni a tömegben. A füredi rendőrség nyári jótanácsait Szekeres Kornél, megelőzési előadó szedte egy csokorba.

 

2015.05.31   Road-show a gyermekek biztonságáért

Alig két hét múlva végleg kicsengetnek a iskolákban, kezdetét veszi a nyári vakáció, ami a sok kaland és élmény mellett bizony veszélyeket is rejteget. A közlekedési szabályok ismerése és betartása sok balesetet előzhet meg, ezért a gyerekeket egy road-show keretében világosították fel a legfontosabb tudnivalókról.

 

2015.05.26   Balatoncsicsói siker a közlekedésbiztonsági vetélkedőn

A balatonfüredi rendőrkapitányság egy évtizeddel ezelőtt indította útjára a "Már tudok biztonságosan közlekedni" című vetélkedőt. Szekeres Kornél megelőzési előadó ötlete alapján létrejött versenyre, minden évben jelentkezhetnek csapatok a térség általános iskoláiból, hogy az előselejtezők után a döntőn értékes ajándékokért versengjenek. Az idén a füredi iskolák a középmezőnyben végeztek, a balatoncsicsóiak szerepeltek a legjobban.

 

2015.04.24   A rendőrség napja Füreden

Látványos bemutatókkal, KRESZ-totóval várták a diákokat György napján, vagyis az országos rendőrnapon, amit 1992 óta rendeznek meg hazákban. Füreden a tűzoltósággal együtt tartották meg a hagyományos rendezvényt, ahol a legkisebbek beülhettek a rendőr- és tűzoltóautóba, kipróbálhatták a szirénát is.

 

2015.03.24   Közlekedési kupa Füreden

Három térségi középiskola diákjai mérhették fel kerékpáros ügyességi tudásukat, a füredi kapitányság által szervezett Kerékpáros Közlekedési Kupán. Az országos verseny előselejtezőjében KRESZ feladatsort kellett megoldaniuk, emellett kerékpárral egy ügyességi pályán kellett végigmenniük. A legeredményesebb hat diák, a megyei fordulóba jut, onnan pedig akár az egri döntőbe is bekerülhetnek. A következő eredmények születtek: kerékpáros kategóriában Tóth Barnabás és Koncz Péter, segédmotor-kerékpáros kategóriában Pongrácz Mónika és Erős Balázs, személygépkocsi kategóriában pedig Marton András és Sneider Bence bizonyult a legjobbnak.

 

2015.03.10   Újra indul a közlekedési vetélkedő

Az idén tíz éves a "Már tudok biztonságosan közlekedni" elnevezésű vetélkedő, ami nagyon népszerű a térség általános iskolásai körében. A versenyre most lehet jelentkezni, az iskolák négyfős csapatokkal nevezhetnek, ők különböző közlekedéssel kapcsolatos feladatokat oldanak majd meg. KRESZ teszt, egészségteszt, kerékpáros ügyességi verseny vár rájuk, a döntőt májusban rendezik, ahol értékes ajándékokat nyerhetnek a legjobbak.

 

2015.02.10   Biztonságos Internet Nap

Szekeres Kornél a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megelőzési előadója a biztonságos internetezésről beszélt a Református Általános Iskola diákjainak, hiszen őket érinti a legjobban a 21. század technikai fejlődése. Ennek a nemzedéknek a tagjai nagymértékben különböznek az előzőektől, mivel ők már beleszülettek a digitalizált világba, virtuális közösségekben élnek, azonos zenén, mozifilmen és divatirányzaton nőnek fel.

 

2015.01.27   Rendőrségi hírek

A közelmúltban már halálos áldozata is volt a téli időjárás okozta megváltozott közlekedési útviszonyoknak. A rendőrség arra kéri az utakon közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel vezessenek.

 

2014.12.10   Csak óvatosan a karácsonyi vásárlásnál

A rendőrség, az adóhatóság, a polgárőrség valamint a fogyasztóvédelem közös akciókat szervez az ünnepek előtti időszakban. A füredi kapitányság is fokozott rendőri jelenlétet ígér a nagyobb bevásárlóhelyeken, a bankok, a posták, sőt a benzinkutak környékén is. A hatóság azt kéri, mindenki tegye meg a szükséges óvintézkedéseket azért, hogy senki se váljon áldozattá.

 

2014.11.03   Az őszi közlekedés veszélyei

A nyári hónapokhoz képest, ilyenkorra már jelentősen megváltoznak a közlekedés feltételei. A nem megfelelően megválasztott sebesség, vagy követési távolság fokozott baleseti tényező az őszi és téli hónapokban. A téli gumi felszerelésén kívül nem árt átvizsgáltatni a gépkocsi világítóberendezéseit, amit ráadásul bizonyos szervizekben ingyen elvégeznek.

 

2014.10.29   Óvatosságra int a rendőrség

A hétvégén Halottak napja és Mindenszentek ünnepe lesz, ilyenkor sokan keresik fel a temetőket, ezért a hétvégén hatalmas forgalom várható a sírkertek környékén. A rendőrség azt tanácsolja, hogy az emlékezés pillanataiban is legyünk körültekintőek, vigyázzunk értékeinkre. A közlekedésben sem árt az óvatosság, sok autó lesz az utakon, ráadásul ködös, párás időjárás várható.

 

2014.10.01   Rendőrségi előadás időseknek

Az Idősek világnapján a rendőrség is gondolt a nyugdíjas korosztályra, azokra, akik talán a legkiszolgáltatottabbak a bűnözés terén. Sokszor halljuk, hogy idős embereket vernek át, magukat villanyóra leolvasónak kiadó csalók, vagy éppen több százezer forintot csalnak ki házaló ügynökök értéktelen, rossz minőségű holmikért. A megelőzés ebben az esetben nagyon fontos és persze a családtagok, szomszédok felelőssége is nagy.

 

2014.06.18   Rendőrségi tanácsok nyárra

Önfeledt strandolás, lazítás egy füredi kávézó teraszán. Egész évben sokan várnak erre a pillanatra, azonban még a kikapcsolódás idején sem szabad megfeledkezni arról, hogy nem csak turisták érkeznek a városba. Könnyen fordulhat át a nyaralás bosszúságba, ha nem vigyázunk megfelelően értékeinkre. Egy nyitva hagyott nyaraló, a strandon törölközővel letakart pénztárca okozhat gondot, a tolvajok ezeket kifigyelik és lecsapnak.

 

2014.05.27   Lezárult a "Már tudok biztonságosan közlekedni" vetélkedősorozat

Hat iskolai csapat részvételével rendezték meg kedden a "Már tudok biztonságosan közlekedni" vetélkedősorozat döntőjét Balatonfüreden. A füredi rendőrkapitányság által kilencedik alkalommal meghirdetett verseny, több előselejtező után ért a végéhez. A diákok az elsősegélynyújtás, a KRESZ, a kerékpáros közlekedés fontosabb szabályaival ismerkedhettek a verseny idején, ezekkel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk. Végül a zánkai Bozzay Pál iskola csapata bizonyult a legjobbnak.

 

2014.05.21   Rendőrségi hírek: több sikeres felderítés és elfogás

Az elmúlt időszakban több olyan bűncselekmény is történt a városban, ahol csupán órákig voltak ismeretlenek az elkövetők. A rendőrség minden esetben gyorsan, 24 órán belül felkutatta a tettest, vagy tetteseket. Ennek eredménye, hogy többen előzetes letartóztatásba kerültek.

 

2014.04.30   Nyílt nap lesz a rendőrségen

Május 6-án nyílt napot szervez a balatonfüredi rendőrség. Ezúttal nem csak az óvodások és iskolások pillanthatnak be az egyenruhások munkájába, hanem bárki részese lehet a délelőtti programnak. Lesz fegyverbemutató, ki lehet próbálni a rendőrmotort és megmutatják az érdeklődőknek azt is, milyen egy előállító helyiség.

 

2014.03.28   Változatos programok a református iskolában

Kilencedik alkalommal indult útjára a "Már tudok biztonságosan közlekedni" elnevezésű vetélkedősorozat, amelyben az általános iskolai korosztály méri össze tudását. Az első előselejtezőt a füredi református iskolában rendezték meg, ahol ugyanekkor happy-hét zajlott, ahol az egészséges életmódra, cola és energiaital helyett, víz ivásra ösztönözték a diákokat.

 

2014.03.11   Itt a tavasz, vigyázzunk a kerékpárosokra

Az elmúlt hétvégén több motoros is életét vesztette hazánk útjain. A legtöbb esetben a tél végi rutintalanság, vagy az autósok figyelmetlensége okozza ezeket a tragédiákat. Ilyenkor tehát nem árt egy kis gyakorlás, mielőtt hosszabb útra indul valaki. A rendőrség óvatosságra inti a kerékpárosokat is.

 

2014.02.11   A cél: megvédeni az időseket

Új, idősügyi munkacsoport kezdte meg munkáját Balatonfüreden, a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum részeként. A főleg megelőzéssel foglalkozó testületbe mindenkit igyekeztek bevonni, aki kapcsolatban van az időskorú emberekkel. Így az önkormányzaton kivül meghívást kaptak többek között a nyugdíjas klubok, a történelmi egyházak képviselői is. A koordinációt a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ végzi, a megyei és a városi rendőrkapitányságok támogatásával. A munkacsoport feladata, hogy megfogalmazza és kidolgozza a nyugdíjasok védelmét szolgáló stratégiát, hiszen a bűncselekmények jelentős részét idősek sérelmére követik el.

 

2014.01.14   Rendőrségi hírek

Az elmúlt hetekben adócsalót fogtak el a rendőrök egy füredi hotelben, lebukott egy gázolaj tolvaj, volt aki karácsonyi égősort lopott egy családi házról és egy csopaki testvérpárhoz is riasztották a hatóságot. Mindezek mellett viszonylagos nyugalomban teltek az ünnepek a városban, a szilveszteri durranások sem okoztak balesetet. Most azonban egy lakásbetörés sorozat felderítéséhez kér segítséget a rendőrség.

 

2013.12.16   Az idén is tiltott lesz a petárda

Csak engedéllyel rendelkező árusítóhelyről és megfelelő használati utasítással ellátott pirotechnikai eszközöket célszerű vásárolni az óévbúcsúztató rendezvényekre, hiszen az illegális tűzijátékok veszélyesek lehetnek. A petárdázás most is tiltott lesz, a rendőrség fokozott ellenőrzést ígér.

 

2013.12.03   Legyünk körültekintőek az ünnepi bevásárlásnál

Az ünnep előtti bevásárlás, ajándékbeszerzés minden család életében fontos lépés a karácsony előtt, érthető módon ilyenkor jóval többen vannak a bevásárlóközpontokban, piacokon. A rendőrség fokozott jelenlétet ígér a következő hetekre, de ez önmagában nem elég ahhoz, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket. Legyünk körültekintőek, vigyázzunk értékeinkre, javasolja a rendőrség.

 

2013.10.28   Rendőrségi jótanácsok Mindenszentekre

A következő napokban erős forgalomra kell számítani a temetők környékén és a közutakon is. A Mindenszentek és Halottak Napja körül sem árt az óvatosság. A rendőrség szerint potenciális veszélyforrás a nagy tömegek jelenléte, ezért szükséges a körültekintő magatartás. Figyelni kell a parkolásra, az autóban hagyott értékékre és hogy a sírgondozás közben se legyünk figyelmetlenek.

 

2013.10.16   Baleseti forrás az őszi időjárás

A füredi rendőrkapitányság megelőzési előadója arra hívja fel a figyelmet, hogy az őszi időjárás beköszöntével jelentősen megváltoztak a közlekedés feltételei. Érdemes ellenőrizni a gépkocsik műszaki állapotát, főleg a világítás meglétét, ezt kiemelten ellenőrzi majd a rendőrség. Hajnalban és késő este már lehetnek csúszós útszakaszok is, erre is érdemes odafigyelni. Ingyenes gépkocsi átvizsgálás és ingyenes látásvizsgálat is segíti a felkészülést.

 

2013.10.01   Prevenciós előadás az Idősek Napján

Sokszor tudósít a média arról, hogy idős korúak sérelmére követnek el bűncselekményeket. Gyakori a csalás, a rablás, de sajnos a bántalmazás is. Hogy mit tehet egy szépkorú mindezek elkerülése érdekében, erről tartott előadás a füredi rendőrkapitányság megelőzési előadója. A legfontosabb, hogy idegeneket nem szabad a lakásba engedni és fontos, hogy a hozzátartozók, szomszédok napi kapcsolatban legyenek az idős emberekkel.

 

2013.09.03   A rendőrség is vigyáz a gyerekekre

Az új tanév nem csak a diákokra és tanáraikra hárít feladatokat, a rendőrség is felkészült. Reggelente egyenruhások vigyáznak a gyerekek biztonságára, az iskolákban pedig folytatódnak a sikeres megelőző programok. Iskolarendőre minden füredi iskolának van, a szülők hozzá és az igazgatókhoz fordulhatnak, az intézményekben esetlegesen előforduló problémáikkal. Legyen szó közbiztonságról vagy viselkedési gondokról.

 

2013.07.08   Körözött személyt fogtak a diákjárőrök Füreden

Az idén ismét diákjárőrök segítik a füredi rendőrség munkáját. Augusztus 19-ig összesen 121 diák vesz részt a megelőző munkában. Velük a Kisfaludy strandon és annak parkolójában, a Tagore sétányon és a Füred kempingben találkozhatnak a turisták. Az idei együttműködésnek már eredménye is van, egy körözött személyt sikerült elfogni a helyi strandon.

 

2013.06.24   Nyaralás közben is vigyázzunk értékeinkre!

Önfeledt nyaralás, strandolás, egy finom vacsora este. Ezekre sokan vágynak a nyári vakációban, de a jókedv sokszor felelőtlenebbé is tesz. Könnyen megfeledkezünk értékeinkről, a baj pedig gyorsan bekövetkezhet. Egy lopás, autófeltörés nagyon megkeserítheti a nyaralást. A füredi kapitányság jó tanácsai, hogyan kerülhető el az áldozattá válás.

 

2013.06.13   Elkerülhető a lopás és rablás? -fórum üzlettulajdonosoknak

Az áldozattá válás megelőzéséről tartottak fórumot Balatonfüreden a helyi rendőrkapitányság munkatársai, elsősorban a kis üzletek, bankok, benzinkutak képviselőinek. A fórumon ismertették azokat a módszereket, amelyekkel ha nem is elkerülhető, de csökkenthető egy lopás, rablás bekövetkezése.

 

2013.05.27   Már tudok biztonságosan közlekedeni! - döntő

Ismét a sportcsarnok adott otthont a füredi rendőrkapitányság balesetmegelőzési vetélkedőjének. A tanév egészét felölelő program döntőjén hét iskola mérte össze tudását, az első helyen a füredi református iskola végzett.

 

2013.05.14   Szekeres Kornél az év DADA rendőre

A Rendőrség napja alkalmából tartott országos ünnepségen vette át április 26-án az Országos Rendőr-Főkapitányság auditóriumában Szekeres Kornél, a füredi kapitányság megelőzési előadója az év DADA rendőre elismerést. Szekeres Kornél 2001 dolgozik a rendőrség biztonságra nevelő ifjúsági programjában, helyi és környékbeli általános és középiskolásoknak tart előadásokat.

 

2013.05.03   Új könyv a bűnmegelőzésről

Bűnmegelőzési Receptúra címmel jelent meg az a könyv, mely a balatoni és bakonyi idegenforgalommal kapcsolatos bűnmegelőzési témával foglalkozik. A könyvet az áldozattá válás megelőzését célzó megyei projekt részeként adták ki. A több tematikára felosztott kiadványban olvashatunk a tájról, az adott régióban jellemző bűnesetekről, megelőzésről, de ízletes ételek receptjei is megtalálhatók benne.

 

2013.04.25   Rendőrségi hírek

Rendőrségi híreinkből megtudhatják, hogy milyen bűncselekmények történtek az elmúlt időszakban a Balatonfüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Szekeres Kornél bűnmegelőzési előadótól arról is hallhatnak, hogy milyen közlekedésbiztonsági intézkedéseket vezettek be az iskolák környékén.

 

2013.03.25   Indul a "Már tudok biztonságosan közlekedni"

A füredi rendőrkapitányság szervezésében már nyolcadik alkalommal rendezik meg a "Már tudok biztonságosan közlekedni" című vetélkedősorozatot. A rendezvény célja, hogy az általános iskolások széleskörű és hasznosítható tudást szerezzenek meg a biztonságos közlekedés érdekében. Ebben az évben a kerékpáros közlekedés kap nagy hangsúlyt.

 

2013.02.19   Fokozott közúti ellenőrzést ígér az új rendőri vezető

Február 1-től Kuzma Katalin hadnagy vezeti a füredi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályát. Bár jóformán csak férfi kollégák munkáját szervezi és ellenőrzi, következetes munkát vár tőle a rendőrkapitány. Az első intézkedései között szerepel, hogy a napokban a város belterületén fokozott közúti ellenőrzések kezdődnek. Elsősorban a passzív biztonsági eszközök meglétét, illetve használatát ellenőrzik majd.

 

2013.01.08   Sok riasztást kaptak a rendőrök az ünnepek alatt

A karácsony, a szilveszter és az újév sem telt nyugodtan a balatonfüredi rendőrkapitánysághoz tartozó területen. Volt betörés, lopás és tűzeset is. A rendőrök újév hajnalán a fagyhaláltól mentettek meg egy ittas férfit, egy másik ittast garázdaság miatt állítottak elő.

 

2012.11.30   Betöréssorozat Balatonfüreden

Még mindig keresi a rendőrség annak a betöréssorozatnak az elkövetőit, amely a felső városrészben nyugtalanítja a lakosságot. Az utóbbi időben több lakást, családi házat is feltörtek, emiatt külön nyomozócsoportot állított fel a rendőrség. Tudósításunkban Szekeres Kornél megelőzési előadó jó tanácsokkal szolgál a karácsonyi bevásárlás kapcsán, illetve a téli közlekedéssel kapcsolatban is hasznos tanácsokat hallhatnak.

 

2012.11.07   Csendesen telt a négynapos hétvége

Nyugalom volt a temetők környékén a hosszú hétvégén, a megemlékezéssel kapcsolatos bűncselekmény a füredi térségben nem történt. A rendőrségi hírekben arról is hallhatnak, hogy az idős emberek fokozottan figyeljék, ki és mit kínál nekik, mert könnyen áldozattá válhatnak, például tűzifát is csak hivatalos helyről vásároljanak. Elmondjuk azt is, miből áll egy gépkocsi téli felkészítése.

 

2012.10.18   Ingyenesen átvizsgálják a gépkocsikat

Az Országos Rendőr-főkapitányság meghirdette a "Látni és látszani" elnevezésű akciót, amelynek célja a közlekedés biztonságának növelése. Október 15-től november 15-ig ingyenesen lehet kérni a gépjárművek világítóberendezéseinek átvizsgálását azokban a szevízekben, ahol csatlakoznak a programhoz. Ugyancsak ingyenes látásvizsgálattal várják az autósokat a regisztrált optikusok. Balatonfüreden még egyetlen autójavító bázis sem csatlakozott, megtehetik azt a www.latnieslatszani.hu oldalon. Ugyanitt az autósok is utána nézhetnek, hová érdemes vinni az autót.

 

2012.09.07   A biztonságos közlekedésért

Oktató, nevelő programot szervezett a Balatonfüredi Rendőrkapitányság az Eötvös iskolában azoknak a diákoknak, akik most kezdték az első osztályt. Számos ügyességi feladattal, játékos vetélkedővel várták a kicsiket és szüleiket. A cél a gyermekbalesetek megelőzése volt.

 

2012.09.03   A rendőrség is készült az új tanévre

Fokozott rendőri jelenlét az iskolák környékén, iskola rendőre és számos felvilágosító program év közben. Ezzel készült a füredi rendőrség a 2012/2013-as tanévre. Szekeres Kornél őrnagy a Füred Tv-nek elmondta, ebben a tanévben is folytatódnak a korábban elindított megelőző programok, a napokban ingyenesen bevizsgálják a diákok kerékpárjait is. Rendőrségi híreinkből az is kiderül, mi okozta a legtöbb gondot a nyári szezonban.

 

2012.04.23   Rendőrségi hírek

Április 15-től magasabb büntetési tarifákkal számolhatnak azok, akik szabálytalanul közlekednek. Egyes szabálysértéseknél bevezették a helyszíni bírság kötelező mértékét, ez annyit jelent, hogy a rendőrnek nincs mérlegelési lehetősége. Aki nem fizet a helyszínen az a közigazgatási eljárásban már dupla összegű büntetésre számíthat. Az elmúlt hetekben a szigorítások ellenére is számos szabálysértés történt a környéken, ezekről hallhatnak rendőrségi híreinkben.

 

2012.03.13   Rendőrségi hírek

Az elmúlt időszakban több esethez is riasztották a rendőröket. Jellemző volt a verekedés, garázdaság és a lopás is. Sikeres felderítésekről is beszámolt a bűnmegelőzési előadó, aki fokozottan felhívta a figyelmet arra is, hogy ittasan ne vezessünk gépjárművet.

 

2012.02.07   Rendőrségi hírek

A téli időjárás a rendőrség munkáját is befolyásolja. Ezekben a zord napokban az egyenruhások külön feladatot is kaptak. Figyelniük kell a hajléktalanokra, illetve azokra akik egyedül, fűtetlen lakásokban élnek. A vasútállomásról már vittek el, a kihűlés szélére sodródott személyt.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT