MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Garaczi Imre filozófus, egyetemi docens, Pannon Egyetem

Találatok száma: 4

 

2016.11.29   Újra téli esték az Arácsi Népházban

A harmadik évada kezdődött a Téli esték sorozatnak Arácson, amelyben a borral kapcsolatos előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, miközben a környék borászainak italait kóstolhatják. A Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület és az Arácsi Seniorok Társasága szervezi meg újra a hat előadásból álló programot. Márciusig több tematikus előadással várják a közönséget, szó lesz a bor és az irodalom, a bor és a vallás, a bor és gasztronómia kapcsolatáról is. Elsőként dr. Garaczi Imre egyetemi docenst látták vendégül az esten, aki az arácsi Széchényi-kastély történetéről beszélt.

 

2016.02.02   Újra téli esték borral, érdekes előadásokkal

Február elejétől egészen április 19-ig várja előadásokkal az érdeklődőket a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület és az Arácsi Szeniorok Társasága. Szervezésükben összesen öt alkalommal rendeznek előadássorozatot, ahol a szőlő és a bor kapcsolatával ismerkedhet meg a közönség. Szó lesz a bioborokról, a szőlőtermesztés új irányairól, az egészség és a bor kapcsolatáról, Balatonarács szőlő- és bortörténetéről, valamint a bor egyházban betöltött szerepéről. A nyitóelőadás azonban kilógott a sorból, ami a napi hírek, események hatására jött létre. Dr. Garaczi Imre, egyetemi tanár a migráció kérdéseiről, annak hatásairól beszélt.

 

2015.02.10   Hamvas Béla és a bor

Kedden folytatódott a "Téli esték" című sorozat Arácson, ahol a szőlő és a bor témájában tartanak előadásokat április közepéig. Ezúttal Hamvas Béla és a bor kapcsolatáról tartott előadást dr. Garaczi Imre egyetemi tanár. Hamvas egy szellemileg fajsúlyos egyéniség volt, gondolatai mai XXI. századi világunkba is beilleszthetők, sőt örök érvényű mondanivalóját egyre többen ismerik meg.

 

2012.03.07   Civil Egyetem indult Balatonfüreden

Európai uniós támogatással, a Külügyminisztérium segítségével Civil Egyetem indult Balatonfüreden, melynek lebonyolítását a Városi Könyvtár végzi. Az öt előadásból álló sorozatban szó lesz az unió tér- és időstratégiájáról, valamint a közösség társadalmi viszonyairól is. Dr. Garaczi Imre filozófus nyitotta meg a sorozatot, aki arról beszélt, hogy vajon milyen érdekek állhatnak az elmúlt időszakban Magyarországot ért külső támadások mögött. Véleménye szerint megfontolt, tudatos támadások ezek, melyek például hazánk kitűnő geopolitikai adottságaira pályáznak.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2023 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT