MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Kositzky Attila nyugalmazott altábornagy

Találatok száma: 4

 

2016.08.23   Vadászpiloták vendégségben Kositzky Attilánál

Idén áprilisban jelent meg Kositzky Attila tábornok első repülésről szóló könyvének, az Önpörgésnek a francia kiadása. A könyv francia lektora, fordítója, aki maga is pilóta most meglátogatta Balatonfüreden a tábornok urat. A találkozón részt vett több magyar vadászpilóta is, köztük a két legidősebb, a 93 éves Frankó Endre és a 97 éves Szentiványi János, mindketten a II. világháború alatt a Puma ezred vadászpilótái.

 

2016.05.09   Kositzky Attila repülő altábornagy új könyve

Félelemmel nem szabad repülni, lehetne a szlogenje a Balatonfüreden élő tábornok úr új könyvének, amely izgalmas földi és légi történetekkel mutatja be a magyar vadászpilóták és bajtársaik életét. Kositzky Attila új könyve átfogja a magyar repüléstörténet nagy szeletét is áttekintve a magyar vadászpilóták sorát.

 

2015.05.19   70 éve semmisült meg a Puma repülőezred

Éppen hetven éve semmisült meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő utolsó harcoló alakulata, a Puma ezred. Az egység gépeit az utolsó állomáshelyükön felgyújtották, majd az alakulat megadta magát az amerikai zászlóalj parancsnokának. Az évfordulóhoz kapcsolódva Kositzky Attila nyugállományú repülő altábornagy tartott előadást a Városi Könyvtárban.

 

2012.04.24   "A vadászpilóta magánya" - Kositzky Attila előadása

Kositzky Attila nyugalmazott repülő-altábornagy, a Légierő egykori vezérkari főnöke családjával együtt több mint tíz éve Balatonfüreden él. Négy évtizedes pályafutása alatt neve egybeforrt a legendás MIG-21-es vadászgépekkel. Nem mindennapi életpályájáról a Városi Könyvtárban tartott előadást "A vadászpilóta magánya" címmel.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT