MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Szalay László borász

Találatok száma: 6

 

2012.08.04   Mit kínálnak a gazdák? - borheti körkép a Tagore-sétányon

A korábbi években megszokott és kedvelt borokkal, de számos újdonsággal is találkozhat a közönség a Balatonfüredi Borheteken. A huszonnégy balatonfüredi és illetve Füred környéki borász mindent megtett annak érdekében, hogy csak kiváló minőségű italok kerüljenek a fogyasztók asztalára. Népszerű a rosé fröccs, az idősebbek azonban az olaszrizlinget kedvelik. Borheti körképünkben maguk a borászok ajánlják a különböző fajtájú és évjáratú italokat. Mit és hol érdemes megkóstolni? Nézze meg videónkat!

 

2011.09.06   Szüret: Jóból nem árt meg a sok

Tavaly ilyenkor a szokásos termésmennyiség alig egyharmadát tudták csak leszüretelni a Balatonfüred környéki borászok, hiszen a 2010-es év időjárása nem kedvezett a szőlőnek. Most teljesen más a helyzet, a szőlő mennyisége és minősége is kiváló, az egyes fajták a jó időjárásnak köszönhetően szinte összeértek, vagyis gyakorlatilag mindent egyidőben kell a pincékbe szállítani. Megkezdődött a szüret a Balatonfüred-Csopak borvidéken.

 

2011.08.06   Megkezdődtek a füredi borhetek

Szombaton a hivatalos megnyitó ünnepséggel kezdetét vette az idei Borhetek rendezvénysorozat a füredi Tagore-sétányon. 25 borász, pecsenyesütők, pálinkaházak, kézművesek várják a vendégeket augusztus 28-ig minden nap. A borászok felkészültek a várható rohamra, széles az italkínálat, a legkeresettebb bor továbbra is az olaszrizling, bár a rosé borok is egyre népszerűbbek.

 

2009.08.08   Megnyílt a füredi borhetek

Augusztus 8-án szombaton Halász János Debrecen alpolgármestere nyitotta meg az ide borheteket. A 24 borosgazda egészen a hónap végéig, 31.-ig várja a vendégeket. Minden termelő igyekszik valami újdonsággal is előrukkolni. Jégbor, sőt biobor is található a kínálatban. A sátrak minden este éjfélig vannak nyitva a Tagore sétányon.

 

2008.11.08   Újbor mustra

Márton-napot mind a népi kultúra, mind a keresztény kalendárium jeles napként tartotta számon. A népi kultúrában gazdasági határnapnak számított, ilyenkor kóstolták meg az újbort és ekkor vágták le először a tömött libákat.

 

2008.08.09   Megkezdődött a borhét

Augusztus 9-én szombaton ünnepélyesen megnyitották a Balatonfüredi Borheteket. A hónap végéig minden este kulturális programok várják az érdeklődőket a Kisfaludy színpadon, miközben a Tagore sétányon naponta éjfélig 24 borosgazda kínálja borait. Stábunk közvetlenül a megnyitó ünnepség után járta végig a pavilonokat.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT