MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Kontrát Károly államtitkár

Találatok száma: 6

 

2017.03.15   Ki szoktunk állni az igazunkért, '48 példája is erre tanít bennünket

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei és történései előtt tisztelegtek a balatonfürediek március 15-én. Istentisztelettel kezdődött a nap, majd lent a parton folytatódtak az események, ahol az ünnepi szónok dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára volt. A Széchenyi-szobornál megtartott ünnepségen a politikus párhuzamot vont a migránsáradat, az uniós politika és a szabadságharc eszméje közt. Úgy fogalmazott, ma újra szükség van a magyarok vérmérsékletére ahhoz, hogy megvédjünk az országot. Délután néptánccal folytatódott, este pedig fáklyás felvonulással zárult az ünnep.

 

2016.08.20   Augusztus 20-i kitüntetések Balatonfüreden

Zettwitz Sándor a 77 Elektronika Kft. ügyvezetője "Balatonfüred Város Díszpolgára", Varga János a Borcsa Étterem tulajdonosa pedig "Balatonfüred Városért" kitüntetést vehetett át az augusztus 20-i ünnepségen szombaton. A Szent István téren ünnepi műsorral, kenyérosztással emlékeztek az államalapító István királyra. Kontrát Károly államtitkár beszédében a migránsokat is szóba hozta, mint akik veszélyeztetik az európai, így a magyar értékeket.

 

2015.11.06   Új lakások rendőröknek, béremeléssel is javítják az életkörülményeket

Kovács István országos rendőrfőkapitány­-helyettes, Kontrát Károly államtitkár, Regdon László füredi rendőrkapitány és dr. Bóka István polgármester szalagátvágással adta át azt a két, egyenként 44 négyzetméteres szolgálati lakást, amelybe már be is költözhettek a rendőrök. A 67 millió forintos beruházás részeként egy kondícionálótermet is kialakítottak, amelyet az egész helyi állomány használhat. Az avatóünnepségen köszönetet kaptak a déli határszakaszon szolgálatot teljesítő füredi egyenruhások.

 

2014.03.24   Adósságkonszolidáció Balatonfüreden

Balatonfüred jól gazdálkodott, és kevésbé adósodott el, mint a hasonló nagyságú városok, az adósságkonszolidáció, amely szerint a kormány átvállalja a város 254 035 430 forintos tartozását, gyakorlatilag 30 millió plusz bevételt jelent a városnak, hangzott el a a kormány bizonyságlevelének átadásán.

 

2013.02.27   Fele adósságától szabadult meg Balatonfüred

A kormány adósságrendezési programjának köszönhetően, Balatonfüred 273 millió forintos adósságából 136,5 millió forintot vállal át az állam. Az eredeti elképzelés szerint az adósság 40%-át vállalták volna át, de mivel a város jelentős szerepet vállalt a helyi közintézmények fenntartásában, végül 50%-os lett a mérték. Az adósságrendezést aláírással is hitelesítették a Megyeházán megtartott eseményen.

 

2013.01.23   Újabb turisztikai fejlesztések

Újabb turisztikai attrakciók valósulnak meg Balatonfüreden. A Belügyminisztérium által megtartott szerdai sajtótájékoztatón elmondták, hogy a közeljövőben megújul az Aranyhíd-sétány, a Füred Hotel előtti sétány, valamint látogatóközpont épül a parton. Ezenkívül vitorlástörténeti kiállító tér valósul meg a Vitorlás Étteremben. Minderre több mint 800 millió forintot nyert a város.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT