MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Pál Béla elnök, Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács

Találatok száma: 9

 

2010.03.05   Átadták az Ipolyt

Befejezték az Ipoly Szálló felújítását. A négy éve megkezdett építkezés eredménye egy ötcsillagos luxus hotel Füred legszebb részén, alig 50 méterre a parttól. Az Ipoly Residence-ben két fő részére reggelivel 40 ezer Ft-tól 60-70 ezer Ft-ig kapható szoba vagy lakosztály luxus színvonalon.

 

2009.08.28   Elkészült az elkerülő út

357 millió forintból újulhatott meg a Fürdő utca alsó szakasza és megépülhetett a várost nyugati irányból elkerülő út is. Az ünnepélyes átadáson hallottuk az új út csak akkor éri majd el igazi célját, ha az Aszófői út és a balatonszőlősi út közötti szakasz is elkészül majd. Balatonfüred most újra nyert támogatást útépítésre, ebből a Fürdő utca középső szakaszát újítják fel.

 

2009.08.20   Átadták az Anna Grand Hotelt

Éppen egy éve annak, hogy meghívást kaptunk az Anna Grand Hotel átadására. Akkor bizonyos épületrészek még nem készültek el, ilyen volt pl. a wellness részleg. Most augusztus 20-ára ismét hivatalosak voltunk a hotelbe, de ezúttal a végleges, teljes átadási ünnepségre. A hotel mostantól teljes kapacitással várja a vendégeket, sőt hamarosan elkészül a komplexumhoz szorosan kötődő Ipoly-szálló is.

 

2009.05.06   Átadták a Balaton Díszpolgára díjakat

2004-ben öt Balatonhoz kötődő szervezet alapította meg a Balaton Díszpolgára díjat. A rangos elismerést azóta két évente adják át olyan személyeknek, akik kiemelkedő eredményeket értek el a tópart fejlesztése terén. Idén a díjazottak között volt Simonné dr. Zákonyi Tünde, aki azzal vívta ki a régió elismerését, hogy édesapja örökségét közkinccsé tette. Szintén az ő nevéhez fűződik a Nők a Balatonért Egyesület alapítása.

 

2009.02.25   Kihirdették a turisztikai pályázatok eredményét

Szerdán az Anna Grand Hotelben tartották azt a sajtótájékoztatót, amelyen kihirdették a Közép-dunántúli Operatív Program keretében elnyerhető, a szálláshelyek korszerűsítésére irányuló pályázatok eredményeit. Balatonfüreden az Ipoly Szálló és a Hotel Annagora nyert.

 

2009.02.09   Megújul a városközpont

Szeptemberben a tervek szerint megkezdődik az építkezés Füred városközpontjában is. A városrehabilitációs uniós programon nyert vissza nem térítendő támogatás mellett jelentős önrésszel átépítik a zeneiskolát, a polgármesteri hivatal két épületét, a piros iskolát, a vásárcsarnokot, ezenkívül mélygarázst, és új épületeket alakítanak ki a polgármesteri hivatallal szemben.

 

2008.10.30   Új Magyarország Pont

Új Magyarország Pont néven kistérséget segítő információs iroda nyílt Balatonfüreden a DRV épületében, a helyi vidékfejlesztési irodával egy helyiségben. Az itt tevékenykedő kistérségi koordinátor feladata, hogy ingyenesen nyújtson segítséget az önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, vállalkozóknak és az egyházaknak, minden fejlesztéssel, pályázattal kapcsolatos kérdésben.

 

2008.09.26   Közel egymilliárd a régiónak

Az elmúlt napokban újabb régiós pályázat eredményét hirdették ki, ezúttal Csopakon. A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 1,3 milliárd támogatást ítélt oda, turisztikai fejlesztésekre a Balatonnál. Ebből az összegből közel 1 milliárdot Füred térségében fognak elkölteni.

 

2008.09.01   Befejezés előtt az Anna Grand Hotel

A valamikori Nagyvendéglőn, Gyönyördén, és az úgynevezett Kúrszalonon ma már csak az utolsó simításokat kell elvégezni hogy új életre keljen. Lengyel Ernő nem kevés áldozatot vállalva négy év alatt újította fel az egykori épületeket, hogy ez év szeptemberében a négycsillagos Anna Grand Hotel megnyithassa kapuját.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT