MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Illyés Mária művészettörténész

Találatok száma: 2

 

2016.10.21   Illyés Gyula 56-os naplója

Izgalmas olvasmány Illyés Gyula nemrég előkerült 56-os naplója. A feljegyzéseket lánya, Illyés Mária rendezte könyvvé, Horváth István történész látta el lábjegyzetekkel. A fotókkal gazdagon illusztrált könyv nem csak a forradalom tárgyszerű leírása, de megmutatja Illyés személyiségét, indulatait is, és képet ad a korabeli Budapest életéről. Az Atlantisz sorsára jutottunk című naplójegyzetekről Illyés Mária, Kodolányi Gyula és Szőcs Géza beszélgetett Balatonfüreden.

 

2013.03.16   Megnyílt a Rodin-kiállítás

Rodin hat szobra és grafikái június végéig láthatók Balatonfüreden. A kiállítás ünnepélyes megnyitóját március 16-án tartották meg a Vaszary Villában. A művek az 1900-as években kerültek a Szépművészeti Múzeum gyűjteményébe, köztük Auguste Rodin híres alkotása, az Érckor című férfi akt is. Az örök tavasz című márvány szobrot 10 ezer frankért rendelte meg a magyar állam a francia mestertől, derül ki abból a levelezésből, amely a kiállítás katalógusában is olvasható.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2023 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT