MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Müller István ügyvezető, Pelsovin Trade Bt.

Találatok száma: 12

 

2013.05.12   A Városi Borverseny eredménye

Kitűnő borok, nagyszámú nevezés, így lehetne összefoglalni a 22. Városi Borversenyt, ami ebben az évben nem csak bemelegítés az augusztusi borhetekre, de a legjobbaknak nevezés is az országos borversenyre, amit május 26-28-a között Balatonfüreden rendeznek meg az Annabella Szállodában. Az év bortermelője díjat a legtöbb pontszám alapján Mészáros József nyerte el, aki nem csak saját, de mint a gazdák képviselője, a többi a Füredi Borheteken kiállító gazda pontszámáért is aggódott, hiszen az itt szerzett pontok jelentenek belépőt a legnagyobb balatoni bormustrára, a Füredi Borhetekre is.

 

2013.02.06   Ismét borásztanfolyam

A szőlész-borász szakma elismert képviselői tartanak előadásokat Balatonfüreden a 34. országos továbbképző tanfolyamon.A minisztériumok, szakhatóságok mintegy húsz előadása kapcsán naprakész információkat kapnak a résztvevők, de lehetőség nyílik a kerekasztal-beszélgetéseken arra is, hogy a törvényalkotók megismerjék a szakma véleményét például a hegyközségi törvényről vagy a formálódó kamarai törvényről. A két nap során több borkóstolót, borbemutatót tartanak,a tanfolyam kitűnő lehetőség a szakmai találkozókra is.

 

2012.06.05   Anna-báli bormustra

A balatoni fehér borok közül hét féle száraz nedü került fel a 2012-es Anna-báli itallapra. A decemberi Borbála-napi előválogatás után június 5-én az Anna Grand Hotelben a legjobb nyolc bort értékelte a szakértő zsűri. Egy kivételével végül valamennyi bor megfelelt a szigorú kritériumoknak.

 

2012.05.06   Szabó József az Év Bortermelője

A XXI. Füredi Borversenyre az idén 328 bormintát neveztek a környékbeli gazdák és pincészetek. Amióta a borheteken való részvétel feltétele a borversenyen való részvétel, megugrott a jelentkezők száma. A borokat két napig, négy bizottság bírálta neves szakemberek bevonásával. A mustra alapján elmondható, hogy a 2011-es év a vörösborok évek volt. A verseny abszolút győztese a zánkai Horváth Borház lett, egy 2008-as Olaszrizlinggel. Az év bortermelője vándordíját is átadták, ezt a balatoncsicsói Szabó József vehette át.

 

2012.02.02   Országos szőlész-borász tanfolyam

Balatonfüred Város Önkormányzata, a Balatonfüred-Csopak Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a házigazda Pelsovin Trade közös szervezésében január 30. és február 2. között ismét Balatonfüreden tartották a szőlészek-borászok téli országos továbbképző tanfolyamát. A szakmai előadások mellett volt kiállítás, termékbemutatók, borverseny és a tanfolyam zárasaként egy ausztriai tanulmányút.

 

2011.05.29   Az év bortermelője: Balogh Róbert

Balogh Róbert pécselyi szőlősgazda lett "Az év bortermelője Balatonfüreden" díj nyertese. Az elismerést a XX. Városi Borverseny ünnepélyes eredményhirdetésén adták át a Hotel Annabellában. Az idén 49 borosgazda, 319 bort nevezett be a versenybe, melynek bírálatát a szakmai zsűri mellett most egy társadalmi zsűri is végezte. A nyertes gazdák közül kerül majd ki, hogy kik vehetnek részt a nyári borheteken.

 

2011.02.01   Borkonferencia 2011.

Optimista a szőlész-borász szakma a jövőt illetően.Remélik, hogy az évek óta hangoztatott felvetéseiket meghallgatja a kormány. Nem is lehet más útja a gazdaság élénkítésének, mint a vidékfejlesztés, foglalhatjuk össze az egyhetes füredi szőlész-borász tanfolyam és konferencia első napját.

 

2010.02.02   Bortanfolyam

Balatonfüred Város Önkormányzata, a Balatonfüred-Csopaki Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a PelsovinTrade Bt. ebben az évben is közösen szervezik meg a szőlészek és borászok téli továbbképző tanfolyamát. A február 1-5 között zajló tanácskozásnak immár második alkalommal ad otthont az Anna Grand Hotel. A négy nap alatt több mint húsz előadó elemzi a nemzetgazdaság és a szőlő bor ágazat legfontosabb kérdéseit.

 

2009.05.25   18. Balatonfüredi Borverseny

18. alkalommal hirdette meg a városi önkormányzat és a Pelsovin Trade a balatonfüredi borversenyt, amelyre az idén 357 bort neveztek be. A versenyen 40 bíráló 2 napig minősítette a különböző fajtájú borokat. A végeredmény vasárnap derült ki az ünnepélyes díjkiosztón, ahol azt is megtudtuk ki lett az év bortermelője Balatonfüreden.

 

2009.01.13   Jubileumi országos bortanfolyam

Jubileumi szőlész-borász továbbképző tanfolyamot rendeznek január 26. és 30. között az Anna Grand Hotelben. A város Önkormányzata, a Balatonfüredi-Csopaki borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Pelsovin Trade Bt. közösen rendezik a tanfolyamot.

 

2008.11.30   Borismereti tanfolyam

Borismereti és borbíráló tanfolyamot tartottak az elmúlt két hétvégén a Balatoni Borok Házában. A 30 órás kurzus elsősorban a vendéglátásban dolgozókat, illetve a fogyasztókat célozta meg. Karácsony közeledtével a résztvevők arról is hasznos információkat tudhattak meg, milyen ételekhez, milyen borokat illik kínálni az ünnepi asztalnál.

 

0000.00.00   Városi borverseny

Idén először nemcsak a Balatonfüreden élő és tevékenykedő gazdák és társaságok nevezhettek a városi borversenyre, hanem a Balatonfüred-Csopak borvidékről bárki, aki valamelyik hegyközségnek a tagja. A 17. városi borversenyre 65 termelő nevezett rekord számú, 369 borral. A nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy a megmérettetés feltétele az augusztusi borhéten való részvételnek.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT