MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Bagyó Sándor elnök, Vizimentők Magyarországi Szakszolgálata

Találatok száma: 4

 

2015.07.31   Tragikus vízi balesetek a Balatonon

A közelmúltban több tragikus vízi baleset is történt, egy hete két férfi Balatonfürednél tűnt el a tóban, egyik egy vízibicikliről, a másik egy vitorláshajóról került a vízbe. Nem ők az egyetlen áldozatok, de talán az ő haláluk elkerülhető lett volna, hallottuk a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sajtótájékoztatóján. A vízimentők szerint a felkészülés fontos, mindenkinek mérlegelnie kell úszástudását, fizikai erőnlétét is. Ajánlják a BalatonHelp nevű okostelefon alkalmazást használatát, amely GPS alapon közli a vízimentőkkel, hol tartózkodik az, aki bajba került.

 

2009.08.28   Vizimentés sürgősségi hajóval

Az idén teljesített először szolgálatot sürgősségi mentőhajó a Balatonon. A tavaly beszerzett jármű a tó keleti medencéjének bármelyik pontját 5-8 perc alatt elérte. A hajó működésének tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót, ahol bejelentették még két hajó beszerzése tervezik.

 

2009.05.28   Vizimentők előadása a Yacht Club-ban

A Balaton veszélyeiről tartottak előadást a füredi yacht clubban. A téma főleg a Balaton partján lakó gyerekek számára volt hasznos.

 

2008.09.19   Új mentőhajó

Szezonzáró sajtótájékoztatót tartottak múlt pénteken az erre a napra ?médiahajónak? átkeresztelt Szent Miklós hajón. A rendezvényen jelen volt Gyenesei István önkormányzati miniszter is. Ezen a napon adták át azt az 50 millió Ft értékű mentőhajót is , amely Közép-Európa legmodernebb felszereltségű hajója.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT