MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Rácz János felelős szerkesztő, Füredi História

Találatok száma: 7

 

2017.01.09   Szórakoztató helytörténet a Füredi Históriában

Hogy az izgalmas életű Wesselényi báró mikor és hogyan úszott először a Balatonban füredi tartózkodása idején, leginkább a naplójából derül ki, amelyet Tóth Bencze Tamás tanulmányozott. Írása és sok más helyi történelmi érdekesség derül ki a Füredi História legújabb számából.

 

2016.05.02   Izgalmas újdonságok a Füredi Históriában

Ha valaki azt állítja, hogy a helytörténet nem izgalmas, akkor vegye kezébe a Füredi História legújabb számát, amiben újabb érdekes kutatási eredményekről olvashat, akár az Anna-bál, akár helyneveink kapcsán.

 

2016.02.01   A Füredi História tartalmából

Decemberben jelent meg a Füredi História című helytörténeti folyóirat XV. évfolyamának 43. száma. A 34 oldalas kiadványban többek között Kiss Ernő altábornagyról, Rómer Flóris régész, természettudósról, a füredi polgári dalegyletről találhat az olvasó hasznos, eddig nem publikált információkat. A számot a napokban mutatták be az érdeklődőknek.

 

2015.10.16   Megjelent a Füredi História

A napokban már kezébe veheti az olvasó a város helytörténeti folyóiratának legújabb, ezévi 3. számát. Írásokat olvashatunk Baán Beáta tollából a Balaton-Füredi Polgári dalegyletről, Küronya Jenő édesapjára a 110 éve született id. Küronya Jenő pedagógusra emlékezik. Kellei György: Üzenetek odaátról sorozata is folytatódik, Tóth-Bencze Tamás összefoglalta a 2015-ös év harmadik negyedévének kiemelt évfordulóit. Érdemes belelapozni a legújabb kiadványba is.

 

2015.06.29   Megjelent Füredi História legújabb, 41. száma

A helytörténeti folyóirat legfrissebb kiadását hétfő délután a Városi Könyvtárban Dr. Rácz János felelős szerkesztő mutatta be az érdeklődőknek, a Helytörténeti Egyesület ülésén. A folyóirat ismét érdekes írásokkal szolgál az olvasóknak Balatonfüred múltjáról.

 

2014.05.03   Jókai-bableves főzőverseny

11. alkalommal hirdette meg Balatonfüred, a Jókai-bableves főzőversenyt a Koloska-völgyben. Szombaton 59 csapat nevezett, végül a kedvezőtlen időjárás miatt harmincan gondolták úgy, hogy megmérettetik főzőtudásukat. A nap folyamán néptáncbemutatóval várták az érdeklődőket, a zsűri pedig délutánra meghozta a döntést. Hogy ki nyerte az idei bableves főzőversenyt, kiderül a tudósításból.

 

2014.03.03   Új elnökség a helytörténeti egyesület élén

Új elnökséget választott tisztújító közgyűlésén a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület. A több éves sikeres munka után leköszönt Szenfnerné Varga Anikót Budáné Bocsor Ágnes váltja az egyesület élén.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT