MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Eperjes Károly művészeti tanácsadó, Petőfi Színház, Veszprém

Találatok száma: 15

 

2013.07.26   Nyáron is népszerű a Petőfi Színház

Országszerte kedvezően fogadták a Veszprémi Petőfi Színház nyári előadásait. Ez 7500 plusz nézőt jelentett a teátrum számára. Többek között erről beszélt Oberfrank Pál és Eperjes Károly a múlt héten megtartott sajtótájékoztatón. Az új évad előadásaira augusztus 21-től válthatnak bérletet a nézők.

 

2013.06.18   Évadzáró a Veszprémi Petőfi Színházban

A Veszprémi Petőfi Színház közönsége Trokán Annának ítélte a Petőfi-díjat, Tóth Loon pedig a társulat szavazatai alapján a Latinovits-díjat vehette át a teátrum évadzáró társulati ülésén. Trokán Anna három éve játszik Veszprémben, többek között a Pacsirta címszerepében, a Iphigeniában, a Monmartre-i ibolyában láthatta a közönség. Tóth Loon idén rendezőként is bemutatkozott a Tábori piknikkel, ő elsősorban ennek tulajdonítja az elismerést.

 

2011.12.02   Médianapon a Chioggiai csetepaté

A modern vígjáték létrehozójának is tartott Goldoni életművének egyik gyöngyszemét a Chioggiai csetepatét állítja színpadra a Veszprémi Petőfi Színházban Kéri Kitty. Az előadás premierje december 9-én lesz a nagyszínpadon. A darab hétköznapi emberek mindennapi gondjain keresztül mutatja be a hamisítatlan mediterrán életstílust.

 

2011.09.14   A Koldusoperával indult a Petőfi Színház új évada

Hatalmas sikerrel mutatták be a Veszprémi Petőfi Színházban szeptember 16-án a Koldusopera című zenés darabot parádés szereposztásban, Szinetár Miklós rendezésében. A premieren megjelent az 1958-as előadás két szereplője Bodrogi Gyula és Király Levente is. A darab érdekessége, hogy a társulat tagja Trokán Anna együtt áll színpadra édesanyjával Papadimitriu Athinával.

 

2011.08.24   50 éves a Veszprémi Petőfi Színház társulata

Idén ünnepli 50. születésnapját a Veszprémi Petőfi Színház társulata. A jubileumi évad első nagyszínházi előadása Szinetár Miklós rendezésében a Koldusopera lesz. De nem csak színdarabokkal hanem számos kísérőrendezvénnyel is várják az érdeklődőket az ünnepi évadban. Könyvbemutatókkal, kiállításokkal, pódiumbeszélgetésekkel, szeptember 3-án pedig a már hagyományosnak mondható nyílt nappal.

 

2011.06.18   Évadzáró a Veszprémi Petőfi Színházban

Június 18-án tartották a Veszprémi Petőfi Színház évadzáró társulati ülését. Ezen a napon adták át a Petőfi és a Latinivits-díjat. Előbbit a közönség szavazatai alapján Kőrösi Csaba színművész kapta, utóbbit a társulat tagjainak szavazatai alapján Kellerné Egresi Zsuzsanna a teátrum értékesítési vezetője vehette át.

 

2011.02.17   Operabemutató a Petőfi Színházban

Nagy sikert aratott a Petőfi Színház első családi operabemutatója az Andersen meséjéből született Pomádé király új ruhája című előadás. Az áthallásos történet mondanivalóját a felnőttek értik meg igazán, a fülbemászó dallamok, a rímes összefüggő szövegek és a színes díszletek azonban segítenek abban, hogy a legkisebbek is megkedveljék ezt a műfajt.

 

2010.11.23   Új bemutató a Petőfi Színházban

November 26-án mutatták be a Petőfi Színházban Shakespearae Szentivánéji álom című vígjátékát Szergej Maszlobojscsikov rendezésében. A darab több szempontból is különleges. Egyrészt azért mert a társulat első ízben dolgozik együtt külföldi rendezővel, másrészt pedig ez az első alkalom, hogy a teátrum igazgatója Oberfrank Pál együtt játszik a társulattal.Szergej Maszlobojscsikovot Eperjes Károly művészeti tanácsadó hívta meg Veszprémbe rendezni, aki az Új Színház előadásában már 121-szer játszott a darabban.

 

2010.08.23   Évadnyitó társulati ülés a Petőfi Színházban

Az Anna Karenina című musical-opera bemutatójával kezdődik a Petőfi Színház új évada szeptember 24-én. A teátrum öt nagyszínházi bemutatóval, négy-négy gyermek és ifjúsági darabbal, játékszíni bemutatókkal és meghívott vendégelőadásokkal várja a közönséget. A társulat három új állandó taggal bővült. Az új évadtól Kéri Kitty, Trokán Anna és Horváth Zoltán is Veszprémben játszik.

 

2009.12.15   Médianap a Petőfi Színházban

December 18-án, pénteken mutatják be a veszprémi Petőfi Színházban Arthur Miller Pillantás a hídról című klasszikus drámáját Guelmino Sándor rendezésében. A premier előtt három nappal médianapot tartottak a teátrumban. A Füred televíziónak a darab rendezője és két főszereplője adott interjút.

 

2009.08.31   Évadnyitó Bujtor István nélkül a Petőfi Színházban

Van remény Bujtor István felépülésére, jelentette be Talabér Márta a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a Petőfi Színház évadnyitó társulati ülésén. A 2009/2010-es évad szeptember 25-én indul. Októberben pedig megnyit a teljesen felújított játékszín. Eperjes Károly művészeti tanácsadó azt ígérte, minden a tervek szerint halad majd az új évadban, az igazgató betegsége nem befolyásolja a meghirdetett darabok szereposztását.

 

2009.06.14   Évadzáró a Petőfi Színházban

Évadzáró társulati ülést tartottak a veszprémi Petőfi Színházban, melynek keretében átadták a Petőfi és a Latinovits díjakat. Előbbit a közönség szavazatai alapján legjobbnak ítélt színész kaphatja. Ebben az évben Eperjes Károly vehette át a rangos elismerést. A Latinovits-díjat pedig a teátrum gazdasági csoportvezetője kapta.

 

2009.04.15   Eperjes Károly előadásán

Eperjes Károly színművész, a Petőfi Színház művészeti igazgatója volt a vendége a Balatonfüredi Református Egyházközség által szervezett Evangélikus Esték című előadássorozat záró rendezvényének. Eperjes a tőle megszokott határozott stílusban, de sok-sok humorral fűszerezve beszélt Isten, családról, hazáról és ezek egységéről.

 

2009.03.18   Bemutatók a Petőfi Színházban

Az évad egyik legnagyobb sikere a Kakukkfészek című előadás a Veszprémi Petőfi Színházban. A közönség rendszeresen vastapssal, jutalmazza a színészek játékát. A darabban Bujtor István, Eperjes Károly, Csarnóy Zsuzsanna is látható. Ők beszélnek a Színház Tv kamerái előtt szerepükről, a produkció sikeréről.

 

2008.10.31   Ünnepi programok a Petőfi Színházban

Idén 100 éves a Veszprémi Petőfi Színház épülete. November 14. és 23. között jubileumi programokkal ünnepel a teátrum. Ekkor mutatják be a Veszprém Megyei Színházi Lexikont, több kiállítás is nyílik. Egy vándorfesztivál keretében pedig vidéki társulatok mutatkoznak be egy-egy darabbal.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT