MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Kollár József vezérigazgató, Balatoni Hajózási Zrt.

Találatok száma: 4

 

2017.05.19   Sűrűbben járnak a kompok, bővül a hajós programok kínálata

Siófokon tartotta szezonkezdő sajtótájékoztatóját a Balatoni Hajózási Zrt., ahol beszámoltak a tavalyi eredményekről és az idei tervekről. Az évről-évre eredményesebb cég, két év alatt másfél milliárd forintot költ fejlesztésre saját forrásból, bővül a kezdvezmények köre és a tavalyinál jóval több hajósprogram várja az utazóközönséget. Megszületett egy megállapodás is a BAHART és a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. között, ami egy esetleges halpusztulás esetén segíti a hatékony beavatkozást.

 

2017.04.15   Megérkezett az első hajó

Újabb hajóval bővült a balatoni viziközlekedés, a Nemzeti Regatta nevű, 150 férőhelyes hajót szombaton sokan várták a balatonfüredi mólón. Mindig Nagyszombaton indul el a hajózási szezon, idén már 171. alkalommal. Az első hajó fogadásán Siófok, Keszthely, Balatonfüred polgármesterei reményüket fejezték ki, hogy az idei is sikeres szezon lesz, nem csak a települések, de a hajózási cég számára is. Egyelőre csak hétvégén járnak a hajók Siófok és Balatonfüred, valamint Fonyód és Badacsony között. A napi járatokra április 29-ig várni kell, a viteldíjak átlagosan 100 Ft-tal emelkedtek.

 

2016.05.07   A Helka és a Kelén hajók születésnapját ünnepelték

125 éve épült a Balaton két impozáns hajója a Helka és a Kelén. A Vitorlabontó ünnepséget követően ezeket a vízi járműveket köszöntötték Balatonfüreden. A jeles alkalomból a közönség kedvezményesen ki is próbálhatta az egyébként Keszthelyen szolgáló Helkát, míg a Kelén a kikötőben várta a látogatókat, különleges 19. századi hangulatával.

 

2016.03.26   A felújított Siófok katamarán nyitotta az idei hajózási szezont

1846-ban indult el a hajózás a Balatonon, amely azóta is meghatározó szereplője a tó életének. Nagyszombaton megérkezett Balatonfüredre az első hajó, ezzel megkezdődött az idei hajózási szezon. Idén új hajó, a kívül-belül átalakított és a kor követelményeinek mindenben megfelelő Siófok katamarán mutatkozott be a balatonfüredi ünnepségen. A balatoni hajók április 29-ig csak hétvégenként szállítanak utasokat, a tavaszi menetrend és ezzel a mindennapos közlekedés április 30-án indul, a jegyárak kis mértékben változtak.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT