MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Libisch Éva területi vezető, Magyar Vöröskereszt

Találatok száma: 5

 

2016.09.25   Lakótelepi nap kicsiknek és nagyoknak

17. alkalommal rendezték meg a hétvégén a Lakótelepi napot, amely tulajdonképpen jó pár éve már napok, hiszek szombaton és vasárnap is programokkal várták az érdeklődőket. Az első napon látványos bemutatókat tartottak a rendőrök, mentők és tűzoltók, valamint kulturális műsor szórakoztatta a családokat. A vasárnap már az egészségvédelemről szólt, ingyenes szűrővizsgálatok, ételkóstoló és számos újdonság várta a lakosságot, nem csak a lakótelepről.

 

2013.04.25   Tavaszi egészségnap Zánkán

A hét nivegy-völgyi település háziorvosa és kollégái szerveztek kétnapos megelőző programot Zánkán. Az első napon hasznos előadásokkal, másnap egészségügyi szűrővizsgálatokkal várták a térség lakóit. Több százan keresték fel az egészségnapokat, több mint negyvenen vért is adtak.

 

2012.09.30   Lakótelepi nap

Szeptember 30. a "Szívünk világnapja". Ehhez kapcsolódóan idén is megrendezték a városban a hónap utolsó hétvégéjén a lakótelepi napot. Szombaton a szórakozásé volt a főszerep, a hagyományos programok mellett számos újdonság is várta az érdeklődőket. Vasárnap az egészség, a prevenció került fókuszba, az Eötvös iskolában ingyenes szűrővizsgálatokat végeztek.

 

2009.09.27   10. Lakótelepi nap

A 10. lakótelepi napot rendezték meg a Köztársaság úti lakótelepen szeptember 27-én, vasárnap. A hagyományosnak számító egészségügyi tanácsadások és szűrések mellett, az idén újdonságként kerti-partit rendeztek, ahol 8 csapat főzött gulyást. A lakótelepen felavattak egy új szobrot is, amely jelképesen lezárta a panelfelújításokat.

 

2008.12.11   Véradók ünnepe

Aki vért ad, életet ad. Bizonyára mindenkinek ismerősen hangzik a Vöröskereszt jelmondata, többek között ezzel is próbálják csábítani a véradókat, hogy segítsenek másokon. November 27-e már több mint két évtizede a véradók ünnepe, ilyenkor köszöntik az önkénteseket. Magyarországon évente átlagosan 400-450 ezer ember szorul vörösvérsejt-koncentrátumra vagy más vérkészítményre, mert baleset éri vagy műtéti beavatkozáson esik át. Vért a lakosság mindösszesen 5%-a ad rendszeresen.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT