MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Csincsi Ferenc karnagy, igazgató, Ferencsik János Zeneiskola

Találatok száma: 19

 

2014.03.02   Farsangi fúvóskoncert meglepetésekkel

Jövőre ünnepli megalapításának 80. évfordulóját Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, amely nem csak országos de nemzetközi sikereket is maga mögött tudhat. A jelenleg negyven tagú zenekar adott farsangi koncertet vasárnap, a csaknem teljesen megtelt sportcsarnokban. Több szóló énekkel, az ütősök külön produkciójával, egy megható hangulatú megemlékezéssel és Csincsi Ferenc köszöntésével lezajlott koncert vastapsot kapott.

 

2014.01.12   Újév köszöntő koncert

Hagyományosan január derekán rendezik meg Balatonfüreden az újév köszöntő koncertet, amelyen a Ferencsik János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei lépnek fel. Az Ifjúsági Vonószenekar, az Ifjúsági Kamarakórus és az Ifjúsági Fúvószenekar ezúttal is telt ház előtt játszott, a repertoárban komolyabb és közismertebb, fülbemászó dallamok is szerepeltek.

 

2013.02.24   30. Farsangi Fúvóskoncert

Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának közreműködésével három évtizede rendezik meg a farsangi koncertet. Jó ideje már a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ ad otthont a zenei eseménynek. Ezúttal a lovrani zenekar vezetői is eljöttek a koncertre, sőt karnagyuk irányította is a füredi együttest.

 

2012.10.22   Koncert Ferencsik János emlékére

Ferencsik János karmester, korrepetitor, az Operaház és a Magyar Állami Hangversenyzenekar főzeneigazgatója, a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekarának elnök-karnagya, a Nemzeti Zenede tanára, főiskolai tanár szorosan kötődött Balatonfüredhez. Itteni házában töltődött fel és eldöntötte, hogy a városban zeneiskolát alapít. Rá emlékeznek minden évben az intézmény tanárai egy közös koncerttel.

 

2012.04.02   Mélyrézfúvós verseny a zeneiskolában

Április 2-án a balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskola adott otthont a megyei mélyrézfúvós versenynek. A megmérettetésen kizárólag zeneiskolás növendékek vehettek részt. A gyerekeknek két különböző stílusú darabot kellett előadniuk kotta nélkül. A bíráló bizottság tagjai neves zenetanárok és művészek voltak.

 

2012.02.19   Farsangi fúvóskoncert a sportcsarnokban

Az idén 77 éves Balatonfüred Város Koncertfúvószenekara adott nagysikerű koncertet vasárnap délután a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A farsang jegyében megrendezett koncert két részből állt, elsőként komolyabb, majd vidámabb, könnyedebb muzsikát hallhatott a közönség. Telt ház és ismét vastaps fogadta a zenekart.

 

2012.01.15   Ifjúsági zenekarok újévköszöntő koncertje

Jubileumi újévköszöntő koncerttel várták az érdeklődőket január 15-én a Ferencsik János Zeneiskola ifjúsági zenekarai. A zsúfolásig megtelt szabadidő központban elsőként a vonósok majd a fúvósok játszottak. Mindkét produkcióban közreműködtek a zeneiskola tanárai is.

 

2011.11.22   Megyei vonós-kamarazenei verseny Füreden

Szlovákiából is érkeztek növendékek arra a versenyre, melyet kilencedik alkalommal rendeztek meg Balatonfüreden, a Ferencsik János Zeneiskolában. A zenei képzésben részesülő tanulók számot adhattak tudásukról a szakmai zsűri előtt. A verseny után a gyerekeket városnézésre vitték, így ez egy egész napos elfoglaltságot biztosított a diákoknak és az őket kísérő szülőknek.

 

2011.11.14   Ferencsik János emlékkoncert - egy sorozat kezdete

Hétfőn este rendezték meg Balatonfüreden a helyi zeneiskola névadójáról elnevezett emlékkoncertet. A műsorban az intézmény tanárai léptek színpadra, akik kilenc szerzeményt adtak elő. Különleges év ez a Ferencsik János Zeneiskolában, hiszen megújult a zenei központ épülete és ünnepelhetik a fennállás 30. évfordulóját is. Programsorozat veszi kezdetét "30 év - 30 koncert" címmel.

 

2011.09.22   Kiállítás és hangverseny a felújított zeneiskolában

Hivatalosan ugyan még nem adták át a felújított zeneiskolát, első rendezvényeit azonban már megtartották a romantikus reformkor programsorozat keretében. Szeptember 22-én Liszt Ferenc életéről szóló képeslapkiállítás nyílt az intézményben, a tárlat megnyitóján pedig különleges koncertet hallhattak az érdeklődők.

 

2010.12.10   Minősítő hangversenyen a 75 éves füredi fúvószenekar

Az idén ünnepli 75. születésnapját Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. Az év végi koncert hangulatát nem csak az adventi időszak szőtte át, de pénteken este egy minősítésen is meg kellett felelnie a zenekarnak. Az 1935-ben megalapított együttes már számos nemzetközi és hazai elismeréssel büszkélkedhet, a fejlődés folyamatos volt. Az igazi áttörést az 1974-es év hozta meg, amikor a zenekar vezetését Horváth Ernő vette át, aki megújította a repertoárt is. A 90-es évek elejétől Csincsi Ferenc karnagy vezeti a zenekart.

 

2010.12.07   Felújítás alatt a zeneiskola

2011. július végére készülnek el a kivitelezők a Ferencsik János Zeneiskola épületének teljes felújításával. Újdonság lesz, hogy az eddigi két szint helyett, szeptembertől már egy 100 nm-es tetőtéri szintet is tudnak majd használni a növendékek. Emellett logikusabb elrendezést kapnak az egyes gyakorlótermek és kialakítanak egy nagyobb előadótermet is, ahol pl. koncerteket, könyvbemutatókat lehet majd tartani.

 

2010.10.22   Ferencsik János Emlékhangverseny

Hári Lenke alpolgármester nyitotta meg a már hagyományosnak nevezhető Ferencsik János Emlékhangversenyt. Az esemény különlegessége volt, hogy az iszapkatasztrófában megsérült Devecser zeneiskolájának gyűjtöttek pénzadományt a koncerten. A nagy sikerű koncerten a füredi zeneiskola tanárai, a 16-20. század közötti zenekultúrából adtak színvonalas ízelítőt.

 

0000.00.00   Évnyitó a Zeneiskolában

Az általános és a középiskolák után a Zeneiskolában is megtartották a tanévnyitó ünnepséget. A különböző tanszakokra eddig 250-en iratkoztak be, de ezen a héten még várják a jelentkezőket fúvós, vonós és zongora szakra.

 

2010.01.17   Ifjúsági zenekarok újévköszöntő hangversenye

Közel negyed évszázada hagyomány már Balatonfüreden az újévet köszöntő koncert, amelyen az ifjúsági zenekarok mutatkoznak be. Az elmúlt hétvégén a Vonós Kamaraegyüttes és az Ifjúsági Fúvószenekar adott nagy sikerű koncertet a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

 

2009.09.08   Felújítják a zeneiskolát

Elkezdődött a tanév a Ferencsik János Zeneiskolában, a tanévnyitót kedden tartották. Nem lesz kevesebb tanuló az új tanévben sem, 240 körüli diákra számítanak. Jelentős változás, hogy a zenei órákat a 3 füredi általános iskolában tartják majd, ennek oka, hogy elkezdik a zeneiskola épületének időszerű felújítását.

 

2009.04.16   Kamarazenei verseny a Zeneiskolában

Április 16-án a füredi zeneiskolában rendezték a VIII. Veszprém Megyei Vonós-Kamarazenei versenyt. A fürediek mellett veszprémi, pápai, tapolcai és sümegi növendékek is bemutatkoztak. A zsűri tagjai szombathelyi és győri zenetanárok voltak.

 

2009.02.22   Farsangi fúvóskoncert

Vasárnap tartották Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának hagyományos farsangi koncertjét a Balaton szabadidő és Konferencia Központban. A hangversenyen klasszikus és modern művek egyaránt felcsendültek.

 

2009.01.18   Újévköszöntő koncert

Fergeteges koncertet adott vasárnap a Ferencsik János Zeneiskola Vonós Kamarazenekara és a Balatonfüredi Ifjúsági Fúvószenekar. A hagyományos újévi koncerten felcsendültek Brahms szerzeményei a magyar táncok, az igazi sikert azonban a filmzenék aratták. Már természetes, hogy a két füredi együttes vastapsot kapott a közönségtől.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT