MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Tósoki Imre polgármester, Tihany

Találatok száma: 11

 

2016.11.02   Új kilátót avattak Tihanyban

November 2-án felavatták a tihanyi Apáti-hegyen létesített új kilátót, amely egyedülálló panorámát biztosít a tájra. A 16 méter magas építmény három szintes és mintegy 40 millió forintba került, amelyből 15 milliót a Földművelésügyi Minisztérium biztosított. A római őrtornyokat idéző forma egyedi az eddig megépült balatoni kilátók sorában, hiszen ez az egyetlen olyan építmény amely felfelé szélesedik.

 

2016.09.09   Tihanyban rendezték az Európai Falumegújítási verseny díjátadóját

Az Európai Falumegújítási Díj pályázatát 1990-ben hirdették meg először. A díj a falvak külső megjelenése mellett, mindenekelőtt a falvak és községek belső minőségét értékeli, amelynek a fő szempontjai pl. a gazdasági környezet élénkítése, a korszerű szociális intézmények megléte, az építészet, az ökológia, az energiaellátás összehangolása. Az idei díj mottója a "Nyitottnak lenni" szlogen volt, végül egy osztrák település nyerte el az elismerést. Két éve ugyanezt a díjat vehette át Tihany, a község éppen ezért most házigazdája volt a rangos díjkiosztó ünnepségnek.

 

2014.07.29   Megújult a tihanyi hajókikötő környéke

Száz százalékos pályázati támogatás mellett teljesen megújult a tihanyi hajókikötő környéke. Újjáépítették a parkot, áthelyezték a Darányi Ignác-emlékművet, az aszfaltos sétányt díszburkolat váltotta fel, új közvilágítás kapott a terület, a csapadékvíz-elvezetés is korszerűbbé vált, ezzel a parti sétányt vonzóbbá tették.

 

2013.05.02   Megújult közterekkel kezdi a szezont Tihany

Az Új Széchenyi Terv programjában, 793 millió forintból újult meg Tihany számos sétánya, köztere. A Tihanyi Legenda projektet május 2-án adták át a közönségnek. A község azt várja a beruházástól, hogy nem csak napközben, de ezután esténként is lesz élet Tihany utcáin, ehhez nyári rendezvényeket is terveznek.

 

2011.11.05   10. Tihanyi Gardafesztivál

A hétvégén rendezték meg Tihanyban a hagyományos gardafesztivált, amely egyre népszerűbb és meghatározóbb a térség idegenforgalmában. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az idén már több rendezvényhajót is bérelniük kellett a szervezőknek, olyan sokan voltak kíváncsiak a gardahalászatra. Emléktáblát is avattak szombaton annak tiszteletére, hogy 100 éve kötött ki az első hajó Tihanyban. Fent a község központjában és a visszhangdombon kirakodóvásár, gardasütés és koncertek várták az érdeklődőket.

 

2011.04.14   Újabb kerékpárút épül Tihanyban

Tihany egyre nagyobb figyelmet fordít a kerékpárosokra, a kerékpáros turizmusra ezért újabb és újabb bicikliút szakasz építésébe kezdenek. A napokban a félsziget keleti oldalán indult meg az építkezés, az itt megvalósuló biztonságos kerékpárút a diósi deltától a hajóállomásig tart majd.

 

2010.11.06   9. Gardafesztivál Tihanyban

9. alkalommal rendezték meg a hétvégén a Gardafesztivált Tihanyban. A háromnapos programsorozat részeként könyvbemutató, látványhalászat, gardasütés és kulturális műsorok várták az érdeklődőket.

 

2010.05.27   Bujtor István nevét vette fel a Tihanyi Szabadtéri Színpad

Múlt héten adták át a felújított Tihanyi Szabadtéri Színpadot, amely ezen túl a tavaly elhunyt színész, színházigazgató Bujtor István nevét viseli. Bujtornak köszönhetően 2004 óta minden nyáron színvonalas előadások, koncertek várják nyaranta a közönséget Tihanyban.Programokból idén sem lesz hiány, a Tihanyi Szabadtéri Játékok Kft. Bujtor Judit irányításával 13 előadást szervezett nyárra.

 

2009.12.03   Megújul a tihanyi apátság környéke

Félmilliárd forintos turisztikai fejlesztés veszi kezdetét Tihanyban. Az apátság előtt turista fogadó központot építenek, megújul a szabadtéri színpad, a Belső-tó partján pedig látogatóközpontot alakítanak ki Levendula-ház néven. A község életében 2004 óta ez az első jelentős uniós támogatással megvalósuló projekt.

 

2009.10.24   Garda Fesztivál Tihanyban

Nyolcadik alkalommal rendeztek Tihanyban Garda fesztivált az elmúlt hétvégén. A tihanyi halászoknak emléket állító programsorozat 2002 óta a Balaton part egyik legjelentősebb szezonzáró eseményévé vált. Az ország minden tájáról, sőt külföldről is érkeztek turisták a fesztiválra, melyet számos kulturális program is kísért.

 

2009.01.22   Tihany és Füred együttműködése

Balatonfüred és Tihany soha nem volt egymás riválisa. A turisztikai kínálatban a két település mindig kiegészítette egymást. Aki eljött Balatonfüredre, az általában Tihanyt is megnézte és viszont. Éppen ezért szinte kézenfekvő a most aláírt együttműködés, mely szerint Füred és Tihany megpróbálja kihasználni ezeket az adottságokat.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT