MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Pileczky Erzsébet művészeti vezető, Városi Vegyeskar

Találatok száma: 6

 

2016.03.15   Így ünnepelte Füred március 15-ét

Az 1848-49-es szabadságharc a magyar történelem egyik legszebb, de egyik legtragikusabb eseménye is egyben. A polgári forradalom és szabadságharc célja a függetlenség kivívása és az alkotmányos berendezkedés megteremtése volt. Balatonfüreden kedden délelőtt a Széchenyi szobornál rendezték meg a városi ünnepséget, majd néptáncműsorral, verbunkos koncerttel várták a közönséget. A nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetést vehetett át Pósfai Mihály geológus és Bóka István polgármester. A Balatonfüreden élő Pósfai Mihály geológus, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja Széchenyi-díjat vehetett át, dr. Bóka István polgármester pedig a köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át a Belügyminisztériumban.

 

2014.03.09   48. Kodály Emlékhangverseny

Telt ház előtt énekeltek a város kórusai vasárnap, a hagyományos Kodály Emlékhangversenyen. A műsorban felléptek a helyi általános iskolák és a helyi gimnázium diákjai, őket pedig Balatonfüred Város Vegyeskara követte. Az 1967-ben első ízben megrendezett emlékhangversenyt Horváth Ernő karnagy indította el, azóta minden évben színpadra álltak a lelkes kórusok. Pileczky Erzsébet Pro Urbe-díjas karnagy köszöntötte a jelenlévőket, aki szerint országos szinten is ritka, hogy ilyen hosszú ideig fennmaradjon egy zenei hagyomány, köszönhetően a kórustagoknak és a karnagyoknak.

 

2013.01.22   A Magyar Kultúra Napja Balatonfüreden

1989 óta ünnepeljük meg a Magyar Kultúra Napját január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával, továbbá az oktatással, pedagógiai munkával kapcsolatos díjakat. Balatonfüreden Sárköziné Sárovits Hajnalka, a Város Könyvtár igazgatója és Balatonfüred Város Vegyeskara vehetett át kitüntetést, az Anna Grand Hotelben megrendezett gálán.

 

2012.11.25   40 éves Balatonfüred Város Vegyeskara

Nagyszabású jubileumi koncerttel ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját Balatonfüred Város Vegyeskara. Az Anna Grand Hotel zsúfolásig megtelt dísztermében vendégkórusok is köszöntötték a a füredi énekkart. Színpadra lépett a Rijekai Orvosok Kórusa, a Paloznaki Kórus és a Siófoki Férfi Dalkör Egylet.

 

2011.05.26   Magdeburgi és füredi kórusok közös hangversenye

A németországi Magdeburg Gyermek és Ifjúsági Kórusa és a Lóczy Lajos Gimnázium Vegyeskara adott nagy sikerű közös hangversenyt az evangélikus templomban. A magdeburgiak első alkalommal jártak Balatonfüreden, az ottani gimnázium speciális ének tagozatos fiataljai hetven fős kórussal léptek fel.

 

2009.04.01   Virágvasárnapi koncert - előzetes

Nagyböjt 6. vasárnapján, virágvasárnap ünnepi koncertet ad Balatonfüred Város Vegyeskara a római katolikus plébániatemplomban. A műsorban egy olyan mű csendül majd fel, melyet eddig még soha sehol nem adott elő a vegyeskar.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT