MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Sebők Lajos polgármester, Pécsely

Találatok száma: 7

 

2014.07.19   Pécselyi Falunapok 2014

A 3 napos hagyományos pécselyi falunapok rendezvénysorozat keretein belül a településen és a környéken élőket tradicionális programok, főzőverseny és zenés műsorok várták. A vasárnap késő estig tartó falunapok a szabadidős lehetőségek sokszínűségének köszönhetően - és a nyári kánikula ellenére - nagy tömegeket vonzott, első sorban családokat és baráti társaságokat.

 

2013.06.29   Négy falu találkozója

Pécsely, Balatonszőlős, Dörgicse és Vászoly valamikor a közös iskola lévén kerültek kapcsolatba egymással, ami ma egy sikeres fesztivál kereteiben él tovább. A pécselyi iskola udvarán sportvetélkedőkkel, sörivóversennyel és kitűnő pincepörkölttel várták a négy település lakosságát. A közelmúltban létrehozott turisztikai egyesület célja, hogy a háttértelepülésekre is felcsalogassák a balatoni turistákat.

 

2012.05.12   Pongrác-napi borverseny Pécselyen

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Pécselyen május 12-én a Pongrác-napi borversenyt. A szőlősgazdák csaknem harminc borral neveztek, a nedűket szakmai zsűri értékelte. Az aranyérmes borok közül ezen a napon választották ki Pécsely község borát is, amely Kálmán József 2011-es kései szüretelésű olaszrizlingje lett.

 

2011.12.11   Karácsonyváró Pécselyen

Harmadik éve állították fel Pécselyen szabadtéren a falu karácsonyfáját két helyszínen: Nemespécselyen és Nagypécselyen. December 11-én a helyi óvodások és kisiskolások díszítették ünnepi díszbe a fákat és rövid műsort is adtak.

 

2011.08.13   Pécselyi várnapok

Festői környezetben, kitűnő időben rendezték meg augusztus 12-én és 13-án a 6. pécselyi várnapokat a Zádor várnál. A kétnapos rendezvénysorozat ideje alatt koncertekkel, előadásokkal, ügyességi és népi játékokkal várták az érdeklődő helyieket és turistákat.

 

2011.07.02   Négy falu találkozója Pécselyen

Négy szomszédos település Pécsely, Dörgicse, Vászoly és Balatonszőlős részvételével tartottak vidám családi napot július 2-án Pécselyen. A főszerep a sporté volt, de nem hiányoztak a finom falatok és a jó borok sem.

 

2009.05.17   Nyílt nap a balatonudvarii golfpályán

Sokan éltek a lehetőséggel a hétvégén, amikor bárki számára kedvezményes oktatást tartottak a balatonudvari golfpályán. Akik most nem éltek a lehetőséggel azoknak a klub vezetői azt ígérik, hogy ebben az évben lesz még hasonló alkalom.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT