MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Mahler Wolfgang elnök, SZIT, Balatonfüred

Találatok száma: 4

 

2017.05.19   Helyben szeretnének munkát kapni a füredi iparosok

Közgyűlést tartott a helyi Szolgáltató Ipartestület, ahol újra választották a jelenlegi elnököt, elfogadták a tavalyi pénzügyi beszámolót és az idei munkatervet. A találkozón füredi kisvállalkozók szóvá tették, hogy alig, vagy egyáltalán nem kapnak megbízásokat a városban folyó beruházások kapcsán. Sokuk bár ide adózik, messzebb, az ország másik végében kénytelen megbízásokat elvállalni. Az éves megbeszélésen számos kitüntetést is átadtak a 20, 25, illetve 50 éve pályán lévő mesterembereknek.

 

2015.12.09   25 éves a füredi Szolgáltató Ipartestület

Szeretné egyesíteni a jövőben a helyi iparosokat a balatonfüredi Szolgáltató Ipartestület, amely most ünnepelte negyedszázados fennállását. Mahler Wolfgang elnök a jubileumi ünnepségen elmondta, jó lenne ha Magyarországon megneveznénk a szakmákat, és nem mindenkit vállalkozónak hívnának. Szeretnék ha Magyarországon is újra duális képzés lenne, a tanoncok a mesterektől tanulnák meg egy szakma csínját-bínját. A Kormos csárdában tartott ünnepségen részt vett Németh László az IPOSZ elnöke is.

 

2010.09.18   Német egység a Balatonnál

1961 és '89 között a keletnémet és a nyugatnémet családok, más lehetőségük nem lévén, rendszeresen itt találkoztak a Balatonnál. Ezt a korszakot eleveníti fel az az izgalmas kiállítás, amely Berlin után elsőként, Balatonfüreden a Vaszary Villában látható Német egység a Balatonnál címmel.

 

2009.06.29   A Szolgáltató Ipartestület közgyűlésén

Katasztrofálisnak nevezte a magyar mikro vállalkozások helyzetét Mahler Wolfgang, a füredi Szolgáltató Ipartestület elnöke. A hétfőn megtartott közgyűlésen az elnök azt mondta, a hazai politikai élet későn ébredt fel, egy ideig úgy viselkedett a kormány, mintha nem is lenne mikro vállalkozás Magyarországon. Az uniós pénzekből semmi sem jutott a legkisebbeknek. Az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke jobb hírekkel érkezett, a mikróhitel program a válság miatt most könnyített feltételekkel igényelhető.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT