MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Czeglédy Ákos polgármester, Paloznak

Találatok száma: 15

 

2017.05.17   Előzetes a 18. Harley Open Road Fesztiválról

A Harley - Davidson 18. alkalommal rendezi meg Alsóörson Közép - Európa legnagyobb motoros fesztiválját. A június 7-én csütörtökön kezdődő rendezvényen a különböző motor csodák és kiváló zenekarok mellett a legfőbb atrakció továbbra is a szombati motoros felvonulás lesz.

 

2016.09.06   Siófoki művészek bemutatkozása Paloznakon

Olaj, gyanta, viasz technikával készült alkotások, selyem és porcelánfestők is bemutatkoznak azon a kiállításon, amelyet szombaton nyitottak meg Paloznakon. A Szt. József Házban ezúttal a Siófok-Térségi Helyi Érték Egyesület amatőr művészei kaptak helyet. A tárlat a Veszprémi Művész Céh szervezésében látható szeptember 20-ig.

 

2014.09.27   Balatonfüred volt a vendége a paloznaki falunapoknak

Két évtizedes hagyományra tekint vissza Paloznakon a falunapok programsorozat. A hétvégén megrendezett szüreti mulatságon kiállítással, néptánccal, főzőversennyel, esténként utcabállal várták az érdeklődőket. A település ezúttal Balatonfüredet hívta meg a háromnapos rendezvényre, a város művészei, művészeti csoportjai is bemutatkoztak Paloznakon.

 

2014.06.06   Új kiállítótermet avattak Paloznakon

A mai kor követelményeinek megfelelő, tágas kiállítóteremmel gazdagodott Paloznak. A településen már közel húsz éves hagyománya van kiállítások rendezésének, de eddig az erre kevésbé alkalmas faluházi tetőtérben tartották meg ezeket. Most egy pályázatnak köszönhetően a régi iskolát építették át. Elsőként a Magyar Nemzeti Múzeum anyagából nyílt kiállítás, Csók István - Cserepes István, mester és tanítványa címmel.

 

2013.09.27   Falunapok Paloznakon

Péntek délutántól vasárnap késő estig tartottak az idei falunapok Paloznakon, ahol a hétvégén rendezték meg a hagyományos szüreti mulatságot. A Szent Mihály napi eseményekkel kibővített programsorozat kiállítást, zenei programokat, szoboravatót és főzőversenyt kínált az érdeklődőknek.

 

2012.11.23   Balatonfüred első lett a megyei virágosítási versenyben

Ebben az évben Balatonfüred és Tapolca osztozik "A tiszta és virágos Veszprém megyéért" elnevezésű virágosítási verseny dobogóján, a 3000 fő feletti települések kategóriájában. Az ünnepélyes díjátadót Pápán rendezték meg, ahol a város nevében Hári Lenke alpolgármester vette át az elismerést. Az oklevéllel és pénzjutalommal járó versenyre 64 önkormányzat nevezett.

 

2012.09.29   Paloznaki Falunapok

Folklórprogramokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gulyásfőző versennyel várta az érdeklődőket szeptember utolsó hétvégéjén a Paloznaki Falunapok rendezvénysorozat. Hagyományosan ilyenkor tartják a faluban a szüreti felvonulást is, melynek során a kisbíró, vagyis a polgármester és kísérete ellátogat a szomszédos településekre is.

 

2011.09.23   Paloznaki falunapok

Szeptember utolsó hétvégéjén tartották a "Paloznaki falunapok szüreti mulatságokkal" elnevezésű, nagy hagyományokkal rendelkező programsorozatot, melynek keretében folklórprogramok, gulyásfőzőverseny, kirakodóvásár, utcabál, szüreti felvonulás várta a falubelieket és a turistákat. A rendezvényhez kapcsolódóan a faluházban egy különleges kiállítás is nyílt.

 

2011.06.14   Füredi diákok a paloznaki Tájházban

Március közepétől látogatható a paloznaki Tájház megújult kiállítása, amely a XIX. századi Balaton-felvidéki paraszti lét mindennapjait mutatja be. A tárlatot elsősorban iskolai csoportoknak ajánlják, ottjártunkkor éppen a füredi Radnótisok ismerkedtek a számukra már idegen környezettel, tárgyakkal.

 

2011.03.25   Füred és Paloznak képviseli hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében

Mivel tavaly a Virágos Magyarországért Környezetszépítő verseny fődíját város kategóriában Balatonfüred, falu kategóriában pedig Paloznak nyerte meg, e két település indulhat az ország képviselve a nemzetközi virágosítási versenyen. Június végén érkezik meg a nemzetközi zsűri a városba, hogy pontozza a közterületek állandó növényzetének minőségét, mennyiségét és fajtagazdaságát, a parkok, játszóterek rendezettségét. A városvezetés számít a lakosságra és az intézményekre.

 

2011.03.15   Megújult a Paloznaki Tájház kiállítása

Az országban 10 tájház kiállítása, köztük a paloznaki tudott megújulni a Nemzeti Kulturális Alap program által kiírt pályázat segítségével. A kiállítást, amely az 1800-as évek enteriőrjét mutatja be, március 15-én nyitotta meg dr. Kemecsi Lajos a Magyar Néprajzi Társaság titkára.

 

2011.01.22   Együttműködés Kecskeméttel és Paloznakkal

Debrecen, Tihany után Kecskeméttel és Paloznakkal is aláírta Füred azt az együttműködési megállapodást, amely szerint a települések közös kulturális és idegenforgalmi programokat szerveznek. A Magyar Kultúra Napi ünnepségen a három polgármester látta el kézjegyével a dokumentumot.

 

2010.10.15   Virágos Magyarországért

Nem véletlenül rendezték éppen Füreden a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségét, hiszen a 351 település közül a városok kategóriájában Balatonfüred, a falvakéban Paloznak lett az első. A két település képviseli majd az országot a jövő évi nemzetközi versenyen.

 

2010.06.26   Hal-és Borünnep 3.

Hét csapat részvételével rendeztek halászléfőző-versenyt Paloznakon a Hal- és Borünnep programjain belül. A csapatok többsége balatoni halászlét készített, de megkóstolhatták a jelenlévők a kalocsai és a bajai halászlét is. Ugyanezen a napon olvasóligetet is avattak a községben.

 

2009.07.04   Pege Aladár kiállítás és koncert

A világhírű nagybőgősre, a zseniálisan improvizáló zeneművészre, Pege Aladárra emlékeztek Paloznakon szombaton. Saját hangszere egy régi Johannes Rubner nagybőgő volt, ezzel járta be szinte az egész világot. Paloznakon is többször koncertezett a zeneszerző.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT